Skocz do zawartości
mar_celus

spadki FPS 14700K

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Spokojnie poczytaj o UV RTXów, Ustaw sobie na procku PL1 i PL2 max wg. zaleceń Intela dla 14700K przy tau= 56sek. Możesz offset napięcia możesz na początku dać -0.05V i testuj. Użyj sobie do tego Intel XTU. Jak znajdziesz odpowiednie ustawienia z offsetem dla proca to wbijasz później te ustawienia na sztywno do biosu i tyle. 

Edytowane przez Grandal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Grandal napisał:

Możesz offset napięcia możesz na początku dać -0.50V i testuj.

-0,05v jak coś

@mar_celus U mnie na zestawie z podpisu na identycznych ustawieniach 105 FPS średnio wyszło ale mam grafe mocno podkręcona.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, że o -0.05V mi chodziło. Dzięki za zwrócenie uwagi na moją niechlujność w pisaniu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, mar_celus napisał:

możecie doradzić jakiego antywirusa mogę kupić? 

Żadnego, ja nawet defendera mam wyciętego całkowicie z systemu i "wirusów" nie mam od lat :E tego typu programy to pic na wodę a potrafią tylko wkurzać z resztą chyba sam się przekonałeś :] 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, mar_celus napisał:

miałem już robić reinstall, ale któryś z was wspominał że może to  antywirus, wyłączyłem zaporę i antywirusa i teraz działa wszystko jak trzeba, mam nortona 360 więc go wypieprze, możecie doradzić jakiego antywirusa mogę kupić? żeby nie generował takich problemów?

Zdrowy rozsądek to najlepszy av. :E nie klikanie bez sensu po stronach, pilnowanie przeglądarki etc etc, nie wpinanie lewych pendrivów od kumpla. Z większośćią badziewia  defender da sobie świetnie radę, a z czym on nie da to Ci żaden av nie pomoże. :/ 

Zresztą, to już nie czasy infekowania komputerów jak 20 lat temu, teraz przejmuje się ciastka z przeglądarki i wyciąga hasła i loginy i dane osobowe - to się liczy a nie pliki na kompie :/ 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi