Skocz do zawartości
eskfaust

Telefon, smartfon do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
planuje kupić telefon, zależy mi na wydajności do gier (emulatory PSP, Switch)*
Zakupiłem ale i zwróciłem TCL 40 NXTPAPER - wszystkie parametry, są w miarę tylko na papierze, w działaniu lipa.
Może komuś się przyda, więc napiszę wady które zauważyłem
- kiepska wydajność
- długie ładowanie i mała kompatybilność z ładowarkami (dołączona w zestawie okej, ale nie ładuje szybko jak np. telefony ze stajni Redmi)
- niezbyt inponująca żywotność baterii
- problemy z zasięgiem w sieci Orange, oraz dziwny "lag" opóźnienie, na wifi
- przednia kamerka do rozmów, katastrofa - efekt klatkowania "slideshow". W nocy, kompletnie bezużyteczna
- głośniki stereo, jak i mikrofon ciche, mimo że stereo
to takie moje główne spostrzeżenia, może kogoś uprzedzi przed zakupem tego dziada.
Zmierzam dalej, kupiłem ten wynalazek, jako nowy, dokonałem zwrotu i szukam czegoś sprawdzonego, zależy mi na emulacji, pogrania w coś czasami w podróży
*** ( tak, posiadam oryginalne gry, kwestia zabierania kilku konsol w krótkie podróże, często coś gubię, więc wolę mieć wszystko w jednym, konsolki zostawiam sobie na dłuższe wyjazdy)
Kwota jaką dysponuję to 699 zł ale postanowiłem dołożyć ok 200 zł jakby ktoś coś polecił, zależy mi na Allegro, może być powystawowy maksymalnie, nie chce używanego kupować. Nie zależy mi na zdjęciach czy też video. Mogą to być przeciętnej jakości funkcje, potrzebuje względnej wydajności, szybkiego ładowania i w miarę żywotności.
Ogólnie to zwróciłem uwagę na :
MOTOROLA G84 5G
TECNO SPARK Pro 20
INFINIX Note 40
z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim budżecie to żaden telefon nie pociągnie Ci emulatorów tym bardziej switcha... Kup steam decka lub jakiegoś podobnego handhelda jak chcesz emulować, no ale to budżet co najmniej 2x większy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xiaomi note 10s, który kupiłem za 300 zł, dwa lata temu, radzi sobie spokojnie z PSP z 2x, 3x redneringiem. Wczoraj kupiłem POCO F4 GT, gry 2D i 2.5D działają płynnie na emulatorze Switch. Jeżeli ktoś nie ma wiedzy, to jaki sens jest pisać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi