Skocz do zawartości
karsone

Drukarka wielofunkcyjna laserowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szukam drukarki laserowej do domowego użytku. Fajnie jakby miała wifi etc. Najlepiej jakaś kompaktowa, ale rozważę też inne opcje. Póki co sporadyczne drukowanie, ale może się to z czasem zmienić :)

Jestem zupełnie zielony w tym temacie, a i czasu nie wiele żeby oglądać recenzje itd. Proszę Was o pomoc ;) Budżet to powiedzmy do 800 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam szukałem drukarki dla brata to jedyne co Ci mogę poradzić to wejść na jakiś duży sklep z drukarkami lub market i wejść w kategorie tonerów i po tym szukać najtańszych modeli które spełniają twoje kryteria, czyli wifi, druk dwustronny itd.

Nikt za ciebie tego nie zrobi, sam kilka dni przeglądem testy, wszelkie modele i kalkulowałem co wyjdzie najtaniej.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam

Polecę urządzenie wielofunkcyjne Brother DCP 1623WE. Na plus to tanie tonery oraz bęben,nawet te oryginalne są w dobrych cenach.na minus brak szuflady na papier oraz brak druku dwustronnego.Warto jak nie posiadasz zakupić kabelek USB,brak w zestawie,taki za 6 zł starczy.

Edytowane przez Sancho Panda
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Drukowanie dwustronne raczej nie jest mi potrzebne, natomiast pojemnik na papier by się przydał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W podanej kwocie znajdziesz jeszcze model od Brothera B7500D,te urządzenie wielofunkcyjne posiada szufladę na papier,druk dwustronny,niestety brak wi-fi. Również tonery są w przystępnych cenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ok. Jest jeszcze  Brother DCP-1623WE. Masz jakieś opinie o niej? A, pisałeś o niej wyżej :)

Edytowane przez karsone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.09.2024 o 08:48, SzIangbaum napisał:

Sam szukałem drukarki dla brata to jedyne co Ci mogę poradzić to wejść na jakiś duży sklep z drukarkami lub market i wejść w kategorie tonerów i po tym szukać najtańszych modeli które spełniają twoje kryteria, czyli wifi, druk dwustronny itd.

Nikt za ciebie tego nie zrobi, sam kilka dni przeglądem testy, wszelkie modele i kalkulowałem co wyjdzie najtaniej.

To może warto podzielić się wyborem i spostrzeżeniami? Od tego jest to forum ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, karsone napisał:

Ok. Jest jeszcze  Brother DCP-1623WE. Masz jakieś opinie o niej? A, pisałeś o niej wyżej :)

Jeśli chodzi o tą drukarkę,to mogę polecić.Drukarka bardzo tania w eksploatacji,nie mówiąc już o zamiennikach. Do drukarki jedynie potrzebny będzie kabel USB,do pierwszej konfiguracji.Warto po zakupie zarejestrować urządzenie,masz wtedy przedłużoną gwarancję na 3 lata.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brother DCP-1622WE WiFi - jest jeszcze taka opcja. Ma podajnik etc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc. Zakładam osobny temat jeszcze odnośnie atramentówki kolorowej (żona) ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@karsone zamiast dwóch tańszych drukarek (jedna mono i druga kolor) po jednej na osobę, użytkowanych "rzadziej/sporadycznie" lepiej jest kupić jedną porządną kolorową dla dwóch i więcej osób (niższe koszty eksploatacji, brak problemów z marnotrawieniem tuszu przy atramentówce, bo częściej drukowane i niższe koszty druku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 minuty temu, Kyle_PL napisał:

@karsone zamiast dwóch tańszych drukarek (jedna mono i druga kolor) po jednej na osobę, użytkowanych "rzadziej/sporadycznie" lepiej jest kupić jedną porządną kolorową dla dwóch i więcej osób (niższe koszty eksploatacji, brak problemów z marnotrawieniem tuszu przy atramentówce, bo częściej drukowane i niższe koszty druku).

Będzie zakup jednej drukarki do 1000 zł ;) Prawdopodobnie wybór padnie na Brother DCP-T520W

Edytowane przez karsone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@karsone rozważ, czy nie będziesz potrzebował LAN w drukarce (elektryczna/skrętka).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Kyle_PL napisał:

rozważ, czy nie będziesz potrzebował LAN w drukarce

Mam na mobo wifi jeżeli o to chodzi :) Samą drukarkę polecasz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mieszanego druku bierz tego brothera zamiast t520w BROTHER to jest dokładnie to samo co 520w, różni się tylko ekranem  a ponad 100 tańsza. Pamiętaj, żeby ją zarejestrować, żeby mieć 3 lata gwarancji 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi