Skocz do zawartości
sujcam

Laptop do 2500zł (dla studenta do "nauki" i gier )

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam poszukuję laptopa na studia do 2500zł.Zależy mi na tym ,żeby można było się na nim pouczyć, wygodnie przeglądać internet jak i pograć w mniej wymagające gierki typu minecraft,lol,cs.
Moją uwagę zwrócił ten o to model https://www.x-kom.pl/p/1195454-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-gaming-3-15-ryzen-5-5500h-16gb-512-rtx2050-144hz.html jak i ten

https://www.x-kom.pl/p/1185284-notebook-laptop-156-msi-thin-gf63-i5-12450h-16gb-512-rtx2050-144hz.html?sm=L7WpzR6Q  ,ale jestem ciekaw czy są jakieś lepsze opcje.
Z góry dziękuję ! 

Edytowane przez sujcam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domyślam się, że budżet ograniczony, ale dorzuć 200 PLN to laptopa który będzie o wiele wydajniejszy :

ASUS TUF Gaming A15 R5-7535HS/16GB/512 RTX2050 144Hz -2699 zł

Masz tutaj 6 rdzeniowy zamiast 4 rdzeniowy proces , a GPU ma 70W zamiast 45W, do tego DDR5 5600MHZ ( istotne w grach), także praktycznie każdy element (wraz z chłodzeniem) jest o wiele wydajniejszy od tego co znalazłeś.

Serio, dorzucasz niewiele a różnica ogromna jak na taką różnicę w cenie ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Załóżmy ,że jest j jeszcze jakaś inna alternatywa ,bo w innych wątkach również widzialem podobny model ,ale nie jestem do niego zbytnio przekonany. Chodzi mi głównie o design ,który nie oszukujmy się jest dość "przesadzony" .

Edytowane przez sujcam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No te tufy nie mają konkurencji w podobnej kasie, dlatego ci go gdzie indziej polecano, fajne lapki z dobrym chłodzeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, sujcam napisał:

Załóżmy ,że jest j jeszcze jakaś inna alternatywa ,bo w innych wątkach również widzialem podobny model ,ale nie jestem do niego zbytnio przekonany. Chodzi mi głównie o design ,który nie oszukujmy się jest dość "przesadzony" .

Wolisz nieco festyniarski wygląd ale o wiele wyższą wydajność czy coś wyglądającego nieco inaczej ale płacąc za to spadkiem wydajności i gorszym chłodzeniem :) ?

Imho to zmienisz tapetę i kolor podświetlenia na biały i nagle przestanie się różnić od pozostałych propozycji ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, manuelos napisał:

Wolisz nieco festyniarski wygląd ale o wiele wyższą wydajność czy coś wyglądającego nieco inaczej ale płacąc za to spadkiem wydajności i gorszym chłodzeniem :) ?

Imho to zmienisz tapetę i kolor podświetlenia na biały i nagle przestanie się różnić od pozostałych propozycji ;)

Jednak zwracam honor , trochę poczytałem zwróciłem uwagę na ramy i inne zestawienie i faktycznie w tej cenie taki laptop klasa wychodzi na to ,że niszczy konkurencję.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sujcam Jeśli o mnie chodzi, to na studia wolałbym jednak jakiś elegancki, poręczny sprzęt typu Lenovo ThinkPad. Mam tutaj na myśli raczej poleasingową używkę sprzed kilku lat. Rozumiem, że chciałoby się może coś czasami pyknąć, ale jednak lekkie, poręczne i dobrze wykonane 14" moim zdaniem lepiej sprawdzi się w uczelnianych klimatach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi