Skocz do zawartości
OSAMADREN

Dziwne dzwięki po odpaleniu gry lub innej aplikacji korzystającej z dźwięku

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, posiadam Windowsa 11 i jakiś czas temu usłyszałem gdy mam odpaloną grę lub jakiś film na yt i jest on cichy to słyszę takie dźwięki:
https://streamable.com/k5asxh (link do filmu przedstawiającego problem)

Mam bezprzewodowe słuchawki Logitech G435 (używam dongla USB)

Spotkał ktoś się z kiedyś takim problemem? z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie słychać na filmiku, więc pytanie, czy to wysokotonowe piski, czy są bardzo ciche? Obstawiam, że ani jedno, ani drugie, więc to idzie tylko po stronie sprzętowej, czyli co najwyżej możesz sprawdzić czy zmiana w opcjach zasilania usb coś zmieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Faktycznie jest słyszalne to tylko na słuchawkach USB, na Jack nie mam tego problemu, co dokładnie mogę zmienić w tych ustawieniach i gdzie one są?

Dodam, że dźwięki przypominają piszczenie i zmieniają się w zależności od tego czy mam ustawiony program głośno czy cicho (jak jest cicho = piski, jak jest głośno = stukot + cichy szum)

Edytowane przez OSAMADREN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz czy podpięcie do innego gniazda coś zmieni. To chyba najprostsze rozwiązanie.

Panel sterowania\Sprzęt i dźwięk\Opcje zasilania\Edytowanie ustawień planu tu będą opcje zasilania, w tym usb

No i takie coś znalazłem na reddicie:

Może któraś z porad zadziała, szczególnie to co napisał dustoff900 na samej górze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te słuchawki mają aktywne wygłuszanie?
Jeżeli tak, to spróbowałbym wyłączyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Odpowiedzi

• Błagam Cię @kadajo. Dzięki mnie była wojna na forum po premierze pierwszych oled, bo szanowni znawcy nie widzieli bandingu (mura) i nie było ani słowa o problemie w ich testach. Dopiero jak zrobiłem gówno burze na forum i ludzie się dołączyli, to już w każdej recenzji był o tym akapit.  Kupiłem 910V bo się tak rozpływali, a w domu kopy na mordę od pasów. I to nie był taki banding jak teraz jest. Delikatny i ledwo widoczny. Przez cały ekran miałem 7 równych szerokich pasów od lewej do prawej jak od linijki. Wymieniłem na drugą sztukę i było to samo.  Dla mnie te ich recki x lat temu były kupione przez LG, a od kilku lat przez Samsunga.  Ostatnie czym bym się sugerował przy kupnie TV to testy na hdtvpolska.   
    • Zwracaj kartę, a nie próbuj jej ratować... W ogóle jaka to karta?
    • Pograłem wczoraj kilka mieczyków w ramach EA pro. Muszę przyznać że to pierwsza FIFA od kilku lat w którą fajnie się gra vs ai bez modów. Ustawienia SIM i fc tactics ai rzeczywiście dużo zmienia. Fizyka piłki, podań jest o wiele lepsza niż w 24. Bardzo mało ice skatingu ogromny plus. Niskie wyniki na world class. Ai rozgrywa gra do tyłu, nie strzela wszystkiego. Nie wierzyłem w jakiekolwiek zmiany szczerze mówiąc 
    • Ja się poddaję. Przy różnych kombinacjach jest ciągle to samo. Zrobiła się z tego zabawa "znajdź różnicę". Dla ustawień podanych przez Interię, dla ustawień domyślnych (jak z tym .interia.pl), jak i kombinacji z wszystkimi portami, by były różne albo takie same, jest ciągle to samo.  Pozostaje sprawdzanie poczty na www. 4 konta działają z Thunderbirda, a to 5 nie chce, mimo takich samych ustawień jak w innych. Dziękuję za poświęcony czas
    • Kupiłem EA pro zagrałem wczoraj 15 min było późno. Ostatnią grę którą przeszedłem to cyberpunk na premierę. Muszę przyznać że podoba mi się, super klimat, narracja przerywniki filmowe i grafika. Bardzo dobry dubbing. Więcej powiedzieć nie mogę ale zapowiada się że pierwsza gra od dawna mnie wciągnie. W poprzednią część doszedłem gdzieś pod koniec 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...