Skocz do zawartości
Gwizd3k

Lexar ARES RGB 32gb 6000mhz cl30 problem z RGB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,  od kilku dni borykam się z brakiem możliwości sterowania podświetleniem w wyżej wymienionej pamięci Lexara. Po aktualizacji windowsa przestały mi działać programy do sterowania oświetleniem od płyty główne ASRock b650 PG lighting. Zainstalowalem najnowszą wersję programu ASRock Polychrome RGB I niestety ale teraz nie wykrywa mi tam pamięci ram. Zainstalowalem również program Lexar RGB sync ale tam też zero reakcji na jaka kolwiek zmianę. Nie wiem czym to może byś spowodowane na starszej wersji oprogramowania wszystko działało poprawnie . 

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam .

Edytowane przez Gwizd3k
Błędy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wypróbuj OpenRGB, możliwe, że trzeba uruchamiać z uprawnieniami administratora. 

Edytowane przez ju-rek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak właśnie działa często oprogramowanie od producentów płyt głównych. W większości do d... U mnie po aktualizacji GCC od Gigabyte RGB Fusion też przestało wykrywać prawidłowo G.Skill. Wali tylko tęcza i nic więcej. Oprogramowanie od G.Skill też nie jest w stanie zadziałać prawidłowo.Jedynie program OpenRGB i można w pamięciach ustawić podświetlenie jakie się chce.

Ja wyłączyłem wszystkie świecidełka w kompie i mam spokój. Świeci tylko wyświetlacz kodów post w płycie i tyle. :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Open RGB też już próbowałem wszytko działa tylko nie pamięć 😅 pamięci walą tęcza więc całego kompa ustawiłem na delikatna tęczę żeby aż tak nie biło po oczach. Już powoli brak pomysłów mam na to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi