Skocz do zawartości
wojtach100

Nowy komputer nowe audio ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
W drodze nowy komputer z  Realtek ALC 897 na pokładzie, do tej pory używałem Xonara DG +  Kingston Hyperx Cloud I.
Xonara nie przełożę do nowego komputera bo brak PCI, a słuchawki też mają już z 5 lat i myślę, żeby przejść level wyżej.
Gram i przeglądam internety tylko na słuchawkach.
Zamarzył mi się dźwięk przestrzennych w grach i tutaj pytanie czy to na słuchawkach jest możliwe, np. corsair hs80 ?
Wyczytałem, że dobrym kierunkiem jest wzmacniacz słuchawkowy + słuchawki, czy do takiej konfiguracji wystarczy  Realtek ALC 897 ?
Czy wzmacniasz + słuchawki do 1000 zł ogarnę ? Dobrze by było żeby były bez kabla i z mikrofonem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak słuchawki będą baz kabla, to wzmacniacz i karta dźwiękowa nie mają żadnego znaczenia, bo i tak z nich wówczas nie skorzystasz.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz sluchawki bezprzewodowe to tak jak wyżej, możesz olać to że masz alc897 i zakup lepszej karty czy daca bo tego typu sprzęty mają swoje bebechy odpowiedzialne za jakość dźwięku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALC897 to straszna kupa jeśli by to miało grać po "analogu":zadek: Wszystko bedzie lepsze niż to coś.

Edytowane przez bourne2008
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Też tego w życiu nie zamierzam kupić w tej wersji, ani w promocji, ani tym bardziej w cenie premierowej (bo generalnie w takiej cenie gier nie kupuję, zdarzyło się kilka razy w całym moim życiu, wliczając w to RedFaction za 49,90 ) 
    • Z plombą kupić można ale nie taką  ja kładłem ptm'a u siebie na karcie i nawet nie bawiłem się w ściąganie oryginalnej bo kupiłem 5 sztuk za 10zł które niczym się nie różnią od oryginału i nakleiłem po zabiegu  no może troszeczkę przytarłem pałęczką kosmetyczną nasączoną ipą aby lekko zmatowić druk i nawet jubiler by się nie poznał 🤣 Może i da się gdzieś kupić taką do inno ale ja nie znalazłem bo już szukałem chwile temu  
    • U kolegi też będzie crashować jak solidniej potestuje. Kwestia czasu. Kolega myśli, że matrixa rozgryzł, niestety to nie takie proste. Takie zajście z offsetem, to można na solidnym oc zrobić i podbiciu zegarków, a nie na downclockingu. Manipulowanie tym offsetem jest o tyle mylące, bo ludki sobie wyobrażają, że to system podobny jak u zielonych, a więc ze schodzeniem zegarkami powinno być git przy jednoczesnym zbijaniu napięcia jak na nv. Otóż nie. To jest automatycznie aplikowany offset działający wedle określonych przez amd założeń, a nie słupek do zbijania napięcia. Łatwo to roztroić przy jednoczesnym schodzeniu z zegarka. Imo amd powinno to zablokować, bo kiedyś polecałem drobne manipulacje, ale jak zobaczyłem na reddicie ilu ludu sobie tym krzywdę zrobiło i potem płacze, że amd stery ma gówniane i crashujące, to mnie to lekko że tak powiem zniesmaczyło .
    • @sideband Tylko, że karta jak była nowa miała na Hot Spocie ok. 10 stopni więcej od normalnej temperatury rdzenia. Coś jest nie tak z pastą. @Send1N chyba ostatni raz kupiłem GPU z plombą. @Kelam idę w UV. Z resztą na codzień mam, jednak zaniepokoił mnie wzrost temperatur to rzuciłem okiem. @skunRace A co ma piernik do wiatraka? Producent jak widać dał dziadowską pastę która się degraduje. Chłodzenie jest OK, na nowej HS był ok. 10 stopni wyższy więc wzorcowo. Gdyby nie ta pastą nie miałbym żadnych zastrzeżeń. Z resztą widziałem gdzieś analizę komponentów tej GPU to jest porównywalnie z asusem dualem. A z tymi konstrukcjami 3-wentylatorowymi to trochę przesadyzm. Zobacz zdjęcie Asusa Duala obok Zotaca (chodziło chyba o 7900XT). Poza tym nie każdy chce w budzie klocka którego trzeba podpierać. Mój wybór pod tym kątem był świadomy.
    • HS wyższy niż u mnie na 6950Xt przy ponad 400W jak odkręcę Limit mocy  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...