Skocz do zawartości
degel123

Monitor multimedialny VA LCD do filmów

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, dostałem dofinansowanie i muszę kupić tablice interaktywną. Mogę albo kupić za 3000zl (tyle dostałem dofinansowania) tablice 90 cali i na niej rzucać obraz rzutnikiem albo dołożyć i kupić monitor multimedialny 4K tego typu (udałoby się wynegocjować może za 7-8k)

https://iiyama-sklep.pl/1381-tablice-interaktywne-interaktywny-monitor-dotykowy-iiyama-prolite-te7514mis-b2ag-75-4k-va-led-android13-edla-iiware12e-screenshare-247-4948570124039.html

Ma on matryce VA LED i zastanawiam się czy do oglądania filmów będzie bardzo dobra czy znacząco ustępuje OLEDom i innym technologiom? + Ma opóźnienie 8ms jeśli to ma znaczenie. Sprzęt ma służyć głównie do oglądania filmów ale jednak też potrzebuje tych funkcji edukacyjnych więc zamiast po prostu kupować telewizor (na który dofinansowania nie mógłbym wydać) to jednak skłaniałbym się ku monitorowi. Pytanie czy dla laika jakość obrazu będzie świetna i lekko ustępować OLEDom czy jednak nie warto brać jej do oglądania filmów?

Edytowane przez degel123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie warto, LG OLED B3 ma 120 Hz, pokrycie DCI-P3 99% i dużo lepsze kąty widzenia, za 5.5k masz wersję 65" lub za 8k 77", jasność 600cd da całkiem fajny HDR.

LG 65B33LA 65" OLED 4K 120Hz Dolby Atmos Dolby Vision HDMI 2.1 Telewizor - niskie ceny i opinie w Media Expert
LG 77B33LA 77" OLED 4K 120Hz Dolby Atmos Dolby Vision HDMI 2.1 Telewizor - niskie ceny i opinie w Media Expert

Edytowane przez Krisol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi