Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

PiPoLiNiO

Fejkowy ram do wyglądu

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś na rynku bywały sprzedawane przez producentów fejk ramy, bez kości ale z RGB dla tych którzy chcieli mieć obsadzone 4 sloty. Szukam na stronie G.Skill, ale nic takiego nie widzę aktualnie. 

Dali sobie luz z czym takim czy po prostu źle szukam? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Corsair widziałem. Wychodzić na to, że tylko oni robią :(

Dziwne bo to niezły biznes w sumie. Sporo ludzi chciałoby 4 sloty obsadzić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I zaraz pojawi się 1000 taki sam temat że komp nie wstaje przy 4 slotach :E mimo że 2 będą prawdziwe i 2 fejkowe 🤣

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wrobel_krk No w moim przypadku trochę to ponad 700 zł dołożenia i brak działania sprzętu. AMD i 4 sloty to niby masakra. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie jest taka masakra, wystarczy tylko trochę wprawy w ustawieniach pamięci, masakra może być dla tych co myślą że odpalą profil xmp i będzie działać a często tak nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Send1N Czy Ty chcesz mi napisać, że uruchomię na AMD 4x16 z prędkością 6000 bez problemu na manualnych ustawieniach ?

Na Intel odpaliłem stabilnie. Ale na AMD z tego co widziałem na forach, to raczej niewykonalne w pełni stabilnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dołączę się do pytania ......na forum MSI jakiś koleś odpalił 4x16 ( 6ooo )  - jedynie co zrobił to aktualizację biosu . Zadałam mu pytanie ale nie uzyskałem odpowiedzi ;/ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, PiPoLiNiO napisał:

@Send1N Czy Ty chcesz mi napisać, że uruchomię na AMD 4x16 z prędkością 6000 bez problemu na manualnych ustawieniach ?

Nie wiem czy na 6000mhz ale ty napisałeś ogólne stwierdzenie wyżej i nie wspominałeś o jakie dokładnie nastawy chodzi, mogło chodzić o DDR4 4x8 3600mhz gdzie przy obsadzeniu 4 slotów też często potrafią wystąpić problemy ale da się (przykładowo) taki nastaw ustabilizować na własną rękę rezygnując z gotowych profili, jak nie uda ci się zrobić 4x16 6000 to pewnie zejdziesz oczko/dwa niżej z taktowania i się uspokoi, zawsze można timingi dać ciaśniej na niższym taktowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. I o to chodzi. 6000 nie zrobisz na AMD. A po co mam coś obniżać skoro mógłbym włożyć 2 fejkowe aby było ładnie po prostu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi