Skocz do zawartości
peterpz

Zanim zapytasz o ZASILACZ lub jego NAPIĘCIA, sprawdź!

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie też tak myślałem, ale nabrałem wątpliwości. Ten zasilacz nie ma jednej mocnej linii 12V, tylko dwie po 24A i 20A, o łącznej obciążalności 384W. Przynajmniej według tego co napisał na nim producent. I w sumie, RX570 miał TBP 150W (ten konkretny ciut mniej, bo to spowolniona wersja ITX), teoretycznie RX7600 ma 165 TBP według AMD, więc nie powinno być problemu, ale... Karty od AMD mają niepełny monitoring programowy, na przykład RX6600 pokazuje maksymalnie 100W poboru, a TBP ma na poziomie 132W. A przeglądając recenzje zauważyłem, że RX7600 potrafi w monitoringu bez odkręcania limitów pokazywać pobór nawet ~180W – dziwne, bo to więcej niż TBP 😐 I nie wiem, czy nowe navi ma (w końcu) pełniejszy monitoring i stąd ta różnica, czy dalej trzeba doliczyć jeszcze dodatkowe waty, czy ten odczyt był aż tak niedokładny itd. I szczerze mnie zaczęło mnie to niepokoić trochę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak linia ma 24A to i tak da rade zasilić 24a x 12v - 288w więc spokojnie starczy

Ja patrze na recki gdzie mierzą pobór sprzętowo, monitoring raz pokazuje więcej raz mniej zależy :)

https://www.igorslab.de/en/amd-radeon-rx-7600-8-gb-mba-im-test-eine-leise-und-kurze-rtx-3060-aber-von-amd/8/

163w w torturze

Jak masz taki zasilacz to nie ma co zmieniać. Jakbyś na nowo składał to by się taki 550w kupiło za 200zł nawet seasonic bronze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zasilacz 550 W Supremo M2 gold czy starczy do i7 8700 i geforce 4070 TI?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi