Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

hdg2002

Sałata milionerów (- mój przepis autorski)

Rekomendowane odpowiedzi

dwie główki sałaty

zioła prowansalskie - 1 opakowanie

mięsko - wołowina cielencina boszek wędzony (wg uznania co kto lubi)

niewielka ilość warzyw (seler pietruszka cebula itp lub szczypta "warzywka")

cytryna

dwie główki czosnku

 

sałatę myjemy i rozdzieramy na małe fragmenty odstawiamy

do głębokiej patelni nalewamy trochę oleju i smażymy mięsko

jak usmażymy odcedzamy z oleju

wlewamy przegotowaną wodę ok 1-2 szklanki

czekamy aż się zagotuje

dodajemy w małych ilościach warzywa (symbolicznie)

czosnek kroimy w grube plasterki i do patelni

wsypujemy zioła prowansalskie

całoś gotujemy aż się zredukuje do gęstego sosu

po czym w głębokiej misie sałatę skrapiamy cytryną

i zalewamy przygotowanym jeszcze wrzącym sosem

podajemy z bułką grachamką

 

przepis dla tych co lubią eksperymenty kulinarne i czosnek w dużych ilościach

Ja się porostu zajadam aż nie pęknę -czekam na komentarze :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
dwie główki sałaty

zioła prowansalskie - 1 opakowanie

mięsko - wołowina cielencina boszek wędzony (wg uznania co kto lubi)

niewielka ilość warzyw (seler pietruszka cebula itp lub szczypta "warzywka")

cytryna

dwie główki czosnku

 

i w tym momencie już wiem, że by mi nie posmakowała..... :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie mów hop Bo ja się wiele razy przekonałem że to co na samą myśl jest nawet obrzydliwe,

w smaku jest cudowne tylko zależy kto i jak to przygotuje

Ja byłem zrażony do baraniny a o króliku myślałem jak o wyrośniętym szczurze

ale jak spróbowałem oczywiście nie wiedząc co jem to delcje że palce lizać

na zioła prowansalskie trzeba uważać bo kupiłem kiedyś znanej marki i okazało sie że sól i badyle

dodam jeszcze że czosnek po ugotowaniu traci swoje ostre właściwości i jest bardzo delikatny w smaku

próbowałem jeszcze zrobić sos wg przepisu na zalewę do ogórków-korniszonów bez octu a z cytryną i odrobiną cukru zalana nim sałata także była pyszna

ja do grachamki dodaję plasterek wędzonego surowego boczku

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
ja tam bym chetnie sprobowal :P

 

Ty to tak :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Brzmi bosko.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

o Mary ale masz fajnego Userbara :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

czosnek :E

jem w każdych ilościach ;) tyle tylko że później troche jedzie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...