Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ASK

Najlepszy chrzan

Rekomendowane odpowiedzi

Były majonezy, czas na chrzan. Jaki Waszym zdaniem dostępny w naszych sklepach jest najlepszy?

Dla mnie Polonaise.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja tam wole musztarde i keczup... A jak sie nie mogę wysmarkać to łyżeczka chrzanu :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Domowej roboty. Na drugim miejscu Polonaise. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ASK tak dalej zostało ci jeszcze pieczywo, soki, sery, ogorki, papryka, groszek, musztarda, mleko, a potem kto wie moze kielbasa, szynka, salceson i tak dalej....... :)

Pozdrawiam :beerchug:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Właśnie tak miałem zrobić.

Tylko pieczywo, ogórki miałem ominąć :D

W końcu trzeba zapełnić dział kulinarny, który odstaje od tych topowych. :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kupuję jakiś niemiecki - biała etykieta z niebieskim napisem w gotyku, nie żółknie i się nie psuje (wiem ma pełno konserwantów), ale mnie smakuje :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja lubie sobie chrzan wymieszac razem z majonezem wychodzi wtedy swietny sos do kanapek z wedlinką :glodny:

Pozdrawiam :beerchug:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Ja lubie sobie chrzan wymieszac razem z majonezem wychodzi wtedy swietny sos do kanapek z wedlinką :glodny:

Pozdrawiam  :beerchug: 

 

Też tak lubię jak kolega, a chrzan to najlepszy jest oczywiście domowej roboty, utarty i z drobina śmietanki i soli. Nawet te kupne bez konserwantów mu nie dorównują...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Ja lubie sobie chrzan wymieszac razem z majonezem wychodzi wtedy swietny sos do kanapek z wedlinką :glodny:

Pozdrawiam  :beerchug: 

no no :)

to faktycznie może być dobre...

będę próbowała... :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Made by domowa robota :) 
dokładnie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

najlepszy ten który najostrzejszy :D

chrzan tarty firmy "Victus"

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kanapkę posmarować majonezem (zamiast masła tudzież innych tłuszczy) położyć wędlinę i posmarować chrzanem mniam mniam :glodny:

Majonez najlepszy domowy z żółtek i oliwy z oliwek - pychotka, będę robił na święta :glodny: :glodny: :glodny:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a Polska to ma drugie miejsce na świecie pod wzgledem produkcji chrzanu - po Chile (3 lata temu tak było)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
a Polska to ma drugie miejsce na świecie pod wzgledem produkcji chrzanu - po Chile 
Toyak02 - zachrzanimy świat :D

PS

właśnie tutaj wypadł mój 1000 post, fajnie :D

 

[Edytowane: 19/12/2003 przez Sławekpl]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Może krem chrzanowy, też jest dobry. Helmansa nie znam ale może taki tam z supermarketu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio jadłem jakiś chrzan z żurawiną. Był bardzo mocny, momentalnie zaczynało palić w nosie. No ale taki powinien być chrzan.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Ostatnio jadłem jakiś chrzan z żurawiną. Był bardzo mocny, momentalnie zaczynało palić w nosie. No ale taki powinien być chrzan.

Pierwszy raz słyszę, o takim chrzanie...

Ale lubie ostry chrzan tak ogólnie :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Chrzan to chrzan - grunt, aby był ostry. Mmmm.... :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Były majonezy, czas na chrzan.  Jaki Waszym zdaniem dostępny w naszych sklepach jest najlepszy?

Dla mnie Polonaise.

 

Swietny chrzan robi Rolnik. W takich kanciastych sloiczkach z zatyczka, a nie nakretka. Dosc latwo go dostac w supermarketach, bo w mniejszych, to raczej moze byc awaria. Jest ostry i nie jest gorzki, jak 95% chrzanow. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Chrzanicie.. ;)

 

Polecam musztarde A'la Dijon.. rownie ostra jak ja :devil:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...