Teoria a praktyka
Streaming sobie poradzi bez większego problemu nawet na kablu, ale jak chcesz odtworzyć filmy 4k z HDRami i innymi bajerami, to może być kłopot. Mi kilka filmów potrafiło się zatrzymywać przy odtwarzaniu z serwera, jeżeli TV był podłączony kablem i ścieżkę ustawiłem na DD 5.1. Po przestawieniu na Stereo albo przełączeniu się na WiFi (AC) problem nie występował. W teorii miałem w zapasie jeszcze ponad połowę przepustowości.
Przy wyborze kominka zwracaj uwagę czy spełnia wymagania Eko Projektu. Może teraz to norma ale 3 lata temu jak brałem kominek to nie patrzyłem na to a w tym roku wprowadzili u mnie zakaz palenia w kominkach bez tej normy. Na szczęście mój to ma.
Ja mam kominek Kratki. Generalnie nie mam mu nic do zarzucenia, kominek jak kominek Nie wiem w czym droższy kominek byłby lepszy.
Co do syfienia szyby dużo zależy od drewna. Dąb czy grab pali się długo i daje dużo ciepła ale trochę brudzi. Brzoza za to spala się dość szybko ale prawie wcale nie brudzi szyby.
Przepustowość i wykorzystanie połączenia to jedno a implementacja karty sieciowej w systemie to drugie. IMO mizernie działanie karty sieciowej w TV z androidem może być spowodowane słabymi sterownikami. O ile WiFi występuje w każdym telefonie więc sterowniki dla różnej maści kart są dość dobrze dopracowane tak karta ethernetowa to nie jest coś popularnego w tym systemie więc obstawiam że sterowniki mocno kuleją i stąd problemy z wydajnością bo przepustowości jest aż nadto.
Znajomy kiedyś miał problem z soundbarem który mógł łączyć się z internetem po WiFi i puszczać muzykę z serwisów streamingowych. Problem był taki że przy połączeniu 2,4GHz muzyka się cięła pomimo zasięgu na full, router stał metr od soundbara, więc jakoś sygnału na pewno nie była problemem. Natomiast po przełączeniu na 5GHz problem nie występował nawet jak router stał w innym pokoju. Także nie wierze że problem była prędkość połączenia gdy ta jest liczone w dziesiątkach Mb a potrzebne je w porywach do 320kb.
Nie zobaczy. SI będzie mogła co najwyżej tworzyć jakieś generyczne modele dla postaci trzecioplanowych czy innych przedmiotów ale nic ponadto. Generalnie wszystko to co jest schematyczne i czego SI może się nauczyć na podstawie innych danych. Chyba nie wiesz za bardzo jak działa obecnie to "SI" czyli w zasadzie sieci neuronowe, które z prawdziwym SI nie mają za wiele wspólnego. Chyba, że nastąpi jakiś niesamowity przełom ale raczej czasy przełomów mamy za sobą, teraz jest powolne ulepszanie i udoskonalanie technologii.