Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Eman

Studia i nie tylko :)

Rekomendowane odpowiedzi

Pewien bardzo pobożny pan uczęszczał co niedziele do koscioła. Za

każdym razem wychodzac z koscioła dawał koczujacemu nieopodal

żebrakowi 10 zł . Sytuacja powtarzała się od dłuższego czasu . W

pierwsza niedzielę pazdziernika pan wychodzi z kolcioła, podchodzi

do żebraka i daje mu 5 złotych .

- A dlaczego tylko 5? Zawsze było 10 - pyta żebrak .

- No wie pan, posłałem syna na studia -odpowiada pan .

- A dlaczego na mój koszt?

Bogata mieszkanka Beverly Hills zezłościła się na swą francuską służącą. Po wymienieniu długiej listy zastrzeżeń dotyczących jej sprzątania i gotowania, w końcu zwolniła ją.

Służąca, ze swym galijskim charakterem nie mogła pozostawić bez odpowiedzi takiej zniewagi:

"Pani mąż uważa, że sprzątam i gotuję o wiele lepiej niż pani. Sam mi mi to powiedział."

W bogatej damie aż się zagotowało, lecz niczego nie rzekła.

"I co więcej," służąca mówiła dalej, "W łóżku też jestem lepsza od pani."

"To też powiedział Ci mój mąż?" Zapytała z przekąsem bogata dama.

"Nie proszę pani," odpowiedziała służąca. "Szofer mi powiedział"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze studiami było jakieś 100x ale o szoferze pierwszy raz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Zasilacz da rade. Pomijajac juz fakt, ze karta i tak nie bedzie w pelni obciazona gdyz Twoj procesor jest dla niej za slaby.
    • DCP Latency tester jest dobry jedynie do pobieżnego i ogólnego sprawdzenia ale ten program jest za bardzo czuły i podatny na inne zmienne systemowe i co się dzieje w tle choćby na optymalizację systemu i jego sterowników. Do takich celów używam LatencyMon by dostosować najlepsze sterowniki np: od internetu itp. nie zawsze najnowsze sterowniki są najlepsze itd. A przy optymalizacji sytemu kontrolnie też używam WinTimerTester tym bardziej po tym co zrobili z windowsami po 7mce (w grach multi to nawet czuć gdy ma się dobrze dobrane sterowniki ze to od  Win10 zmieniono rozdzielczość timera systemu Windows a DCP Latency nie jest pod te zmianę programowo dostosowany jak LatencyMon) i już po takiej optymalizacji DCP Latency potrafi zejść na zielono w porównaniu do nie optymalizowanego systemu. Potwierdzenie na szybko DCP Latency będzie pokazywał lepsze wyniki w trybie awaryjnym, dodatkowo na dowód wystarczy użyć Timeresolution i też będą lepsze wyniki w DCP Latency. Po pełnej optymalizacji systemu w uzupełnieniu z LatencyMon to się on nadaje jedynie do ogólnego poglądu, czy jak piszecie jako: kropka nad "i" czy przysłowiowa: "wisienka na torcie"   Być może dlatego też ze zawsze kontroluje i walczę z każdymi możliwymi opóźnieniami systemu u mnie niestabilny FCLK objawia się przycinaniem dźwięku. Dlatego powtórzę sens tego co pisałem wyżej:  Najszybciej taką niestabilność FCLK wykrywa y-cruncher jak on przejdzie to jeszcze nie znaczy ze jest w pełni stabilne FCLK ale ze jesteśmy już blisko i z doświadczenia dodam pewnie trzeba będzie zejść o te 33Mhz oczko/krok lub nawet dwa kroki do tyłu, tak aby był w pełni stabilny zegar FCLK. Co do zabawy jest zabawą i fakt faktem ze na tych optymalizacjach platformy AM5 można ugrać tylko, lub aż do 5-7% wydajności a ze chcemy wycisnąć ile się da to się bawimy i to gdzieś tu leży sens tego ze są tacy co lubią wszystko dopieścić jak partnerkę 
    • W sumie chyba zaryzykowałbym z obecnym zasilaczem. Testy na PPC pokazują że set ciągnie 600W no ale z 13900K po OC. Imo obecny zasilacz da radę (przy Twoim CPU) niemniej poczekaj jeszcze na opinie innych Forumowiczów.
    • Koszt kabla to połowa ceny słuchawek. Jako posiadacz HD9999 chyba będę bardzo uważał na kabel od tego momentu.
    • NPC całe życie stanęło przed oczami.    
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...