Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ogolnie 3 sezon rewelacyjny, chociaz tez nie jestem zachwycony finalem. Kilka wyraznych niedociagniec. Poza tym zakonczenie sprawy skinera straszne rozczarowuje, raptem 2 minuty i po wszystkim.

Za to mina Skinner'a, gdy usłyszał od Dextera, że ten zabił Freebo - bezcenna :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zastanawia mnie tylko ta plama krwi na sukni ślubnej.

Przecież Skinner, zdaje sie, przejechal Dexterowi po rece nożem, stad ta krew. A jakie znaczenie? Myślę podobnie do ksyliana

Ogólnie sezon trzeci był niezly, ale gorszy od drugiego i tym bardziej pierwszego. Od polowy brakowało mi tego napiecia. Poza tym parę spraw mnie zastanawia:

W domu Dextera były probki z krwia jego ofiar? Albo źle spojrzalem, ale wydawalo mi sie, ze w pojemniku ich nie było. Po drugie - pierscionek zareczynowy, ktory Dexter wreczyl Ricie - czy on nie byl czasem pierscionkiem ofiary Miguela? Nie wiem, moze zle mi sie wydaje, ale podobny. :E

Po trzecie, ta sytuacja w ostatnim odcinku ze Skinnerem zdeczka smieszna. Dziwne, ze policja nie sprawdzila "zdzieracza skór" z jakiej racji nagle spadl pod samochod i nie znaleźli sladow, odciskow Morgana...

Nie zmienia to faktu, że sezon i tak strawny. Z niecierpliwoscia czekam na kolejny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jeśli sprawdziliby odciski, to musieliby mieć materiał porównawczy w postaci odcisków Dextera w bazie danych. Kto jak kto, ale on raczej tam nie figuruje. Za to, gdyby przeprowadzono sekcję, to najprawdopodobniej zauważyliby, że Skinner zginął z powodu skręconego karku, a nie upadku pod samochód.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moglbys chociaz zaslonic spoilery...

Tyle że mogli rowniez dojsc do wniosku, ze Skinner skrecil sobie kark wpadajac pod samochod. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość dreki
Nawet jeśli sprawdziliby odciski, to musieliby mieć materiał porównawczy w postaci odcisków Dextera w bazie danych. Kto jak kto, ale on raczej tam nie figuruje. Za to, gdyby przeprowadzono sekcję, to najprawdopodobniej zauważyliby, że Skinner zginął z powodu skręconego karku, a nie upadku pod samochód.

Jeżeli nie wiesz to odciski pracowników laboratoriów kryminalnych są zawsze w bazie danych tyle że trzeba mieć odpowiednie uprawnienia żeby zobaczyć ich właścicieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może mi ktoś powiedzieć, jak się nazywa utwór, który leci na końcu odcinka czwartego z pierwszego sezonu? Byłbym niezmiernie wdzięczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś dobre napisy do 3x01 ?? Długośc 56:53.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dobrnąłem do końca - choć oglądałem w gruncie rzeczy już na siłę. Po dwóch poprzednich sezonach mam wrażenie, że scenarzyści mieli chwilę słabości, albo wciąż znajduję się pod wpływem innych seriali. Bądź co bądź, nie czekam na kolejny z wywieszonym jęzorem. Szkoda.

-

męcząca Debra i wątek miłosny z informatorem [w ostatnim odcinku przewijałem]

-

dziury w scenariuszu [np. w czasie dialogu Dexia z jego "kumplem" wynikało, że karze tylko tych, którzy zrobili to własnoręcznie; a psychiatra z s01? A nieszczęśliwy Oscar?]

-

niewykorzystany potencjał Quinna [za sprawą śledztwa wydziału wewnętrznego, którego finał rozczarowywał]

+ Dexter

Edytowane przez Matio.K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość myszGT

mnie zaczely irytowac te ciagle 'kur#y' Debry..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czytałem całego tematu ale chciałem zapytać ogólnie czy warto poświęcić czas;> Oczywiście na ten serial:) Mniej więcej o czym to jest;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Herosów to ja znam i też oglądam:) Od razu na 2 miejscu zaraz po PB jak dla mnie. Ale chodziło mi o Dextera:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto Dexter jest spox i ma siostrę Debrę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No Herosów to ja znam i też oglądam:) Od razu na 2 miejscu zaraz po PB jak dla mnie.

PB jako n1 ;o

to może nie oglądaj jak masz taki gust to Ci się nie spodoba :E

To obejrzyj zamiast katować się PB

1. Californication.

2. Lost.

3. Dexter.

4. House M.D.

5. Fringe.

6. Mentalist.

...

PB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość myszGT
No Herosów to ja znam i też oglądam:) Od razu na 2 miejscu zaraz po PB jak dla mnie. Ale chodziło mi o Dextera:P

pomylilem linki ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanko...czy ten serial się jakoś rozkręci ?? bo zacząłem go oglądać...jestem po 3 odcinkach I sezonu i na razie zasypiam z nudów... :kwasny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a ja mam pytanko...czy ten serial się jakoś rozkręci ?? bo zacząłem go oglądać...jestem po 3 odcinkach I sezonu i na razie zasypiam z nudów... :kwasny:

Ja się wkręciłem jakoś tak po 6-7 odcinku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze 4-5 odcinków oglądałem w zasadzie na siłę. Ale warto było przeboleć, bo jak już koledzy wspomnieli później robi się znacznie ciekawiej. Trzeba się po prostu przyzwyczaić do trochę innego klimatu, bardziej psychologicznej akcji. W nocy zacząłem oglądać drugi sezon i niestety promienie słońca przerwały mi przy 7 odcinku ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem wszystkie sezony przez święta, serial mistrzostwo świata. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMG, ale porazka. Dexter ozenil sie z Deb w realu :E Przeciez ta Carpenter jest oblesna... :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
OMG, ale porazka. Dexter ozenil sie z Deb w realu :E Przeciez ta Carpenter jest oblesna... :E

Jego ex raczej nie lepsza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi