Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Damian Ozimek

GeForce 8800 GTX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy jest sens kupowac kartę grafiki GeForce 8800 GTX, jeżeli mam monitor o rozdzielczości 1440x900. Kiedy pojawią się gry korzystające z DirectX 10, czy będzie widac różnicę między opisywaną kartą, a np. GeForcem 8800 GTS 320 Mb?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma sensu górna granica to 8800GTs 320MB najtańszą jaką znajdziesz bo to wszystko jedno.a gry może za jakiś rok cuś będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram - jeżeli już chcesz coś z g80 to 8800GTS 320 MB vramu najtańsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nawet nie pchał się w 8800gts 320mb, bo jeżeli seria g80 okaże się padaką w dx 10, to z 1200zł dostaniesz 500zł.Ja bym brał 7900gs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym wogóle sie wstrzymał troche z zakupem. Jeszcze z miesiac i ATI powinno wydać swoje chipy dla DX 10 zarówno te lepsze jak i gorsze i może sie okazać że nie dość ze chipy Nvidii są sporo słabsze to jeszcze moze bys tak ze najsłabsze chipy dla DX 10 mogą mieć całkiem niezłą wydajność. W końcu 32 jednostki Pixel Shader maja znaczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. Czy jest sens kupowac kartę grafiki GeForce 8800 GTX, jeżeli mam monitor o rozdzielczości 1440x900. Kiedy pojawią się gry korzystające z DirectX 10, czy będzie widac różnicę między opisywaną kartą, a np. GeForcem 8800 GTS 320 Mb?

jezeli odpadaja wzgledy ekonomiczne, to oczywiscie, ze jest sens. nawet w tak niskiej rozd. jestes w stanie wykorzystac moc 8800gtx - chociazby odpalajac fsaa > 4x. sporo gier tez wykorzysta te 768MB pamieci. w dx9 roznica pomiedzy gtx, a gts320 to 30-40%, a jezeli wchodzi w gre jescze wykorzystanie pamieci, to roznica mioze siegac ponad 100%. dx10 na razie sie nie przejmuj, ale imho bedzie dobrze. po demie nv widac, ze g80 ma "moc" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja bym wogóle sie wstrzymał troche z zakupem. Jeszcze z miesiac i ATI powinno wydać swoje chipy dla DX 10 zarówno te lepsze jak i gorsze i może sie okazać że nie dość ze chipy Nvidii są sporo słabsze to jeszcze moze bys tak ze najsłabsze chipy dla DX 10 mogą mieć całkiem niezłą wydajność. W końcu 32 jednostki Pixel Shader maja znaczenie.

z tego co wiem to są to procesory strumieniowe :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja bym nawet nie pchał się w 8800gts 320mb, bo jeżeli seria g80 okaże się padaką w dx 10, to z 1200zł dostaniesz 500zł.Ja bym brał 7900gs.

to sobie sprawdz w Company of Heroes tam już jest obsługa DX10 :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak radzą poprzednicy. Nie kupuj niczego znajdź na śmietniku rive tnt :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIee, niech S3Virage kupi z 4MB pamięci, to mu wystarczy :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuj niczego. Najlepiej nic nie miec :> Wogole najlepiej zeby nic nie bylo :E

A jak masz kase i kaprys to czemu nie ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jezeli odpadaja wzgledy ekonomiczne, to oczywiscie, ze jest sens. nawet w tak niskiej rozd. jestes w stanie wykorzystac moc 8800gtx - chociazby odpalajac fsaa > 4x. sporo gier tez wykorzysta te 768MB pamieci. w dx9 roznica pomiedzy gtx, a gts320 to 30-40%, a jezeli wchodzi w gre jescze wykorzystanie pamieci, to roznica mioze siegac ponad 100%. dx10 na razie sie nie przejmuj, ale imho bedzie dobrze. po demie nv widac, ze g80 ma "moc" :)

a widzilaes moze dama ati toyshop np tam jest dx 9 i radeony tez pokazuja moc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najciekawsze jest to, że GTSy 320 wypadają w testach lepiej od pełnych GTSów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko te 320 kosztuja prawie tyle samo co 640 bo sa lekko podkrecone..wiec troche lipa:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Najciekawsze jest to, że GTSy 320 wypadają w testach lepiej od pełnych GTSów.

Nie bardzo. Pelny GTS klepie 320MB wersje w wysokich rozdzialkach az milo...a to nie grafa do 1024x768...Brak linkow...regulamin :E:E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a widzilaes moze dama ati toyshop np tam jest dx 9 i radeony tez pokazuja moc :)

mialem na mysli jak 8800gtx radzi sobie w dx10, a z dema widac, ze daje rade.biorac pod uwage, ze dema zawsze wyciskaly co sie dalo ze sprzetu, o przyszlosc g80 w dx10 jakos sie nie martwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znim na dobre zawitaja gierki DX10 i tak juz bedzie do kupienia GF 9, wiec brac GF8 mozna spokojnie i bez obaw :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz kase i checi to kupuj, ja mam gts pelnego wypasik, wstrzymywac sie mozna zawsze bo wiesz jak sie wstrzymasz rok czasu to moze beda juz 9900 gts alb gtx i wtedy bedziesz zalowal ze kupiles 8800 a jak sie wstrzymasz 2 lata to moze nowa seria 100000 wyjdzie :D :D:D na emeryturze sobie pograsz w pasjansa z obsluga directa 20 ....:D :D:D :D :D :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mialem na mysli jak 8800gtx radzi sobie w dx10, a z dema widac, ze daje rade.biorac pod uwage, ze dema zawsze wyciskaly co sie dalo ze sprzetu, o przyszlosc g80 w dx10 jakos sie nie martwie.

tylko wiesz dema sa lepiej optymalizowane niz gry ;) hmm teraz to wzias jakiegos gts a kiedy wejdzie g 90 zminic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demo to sobie nvidia zrobiła :E Jak będzie w dx10 to się dopiero przekonamy :P Ja poczekałbym na R600 i dopiero wtedy wybierał grafę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale R600 będzie dopiero za pół roku więc jeszcze trzeba czekać i czekać na odpowiedź ATI na serie 8 z NVidii ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa. Dema przy okazji wypuszczenia :kupa: GF FX też pokazywały moc ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie taką jak 8800 ;p - a tak na poważnie to rzecz jasna trzeba poczekać na pierwsze gry pod DX10. Mam Cascades u siebie i wygląda to obłędnie ale wiadomo, że w praktyce może nie być tak różowo... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle, ze te dema byly w opengl ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...