Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Damian Ozimek

GeForce 8800 GTX

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym nawet nie pchał się w 8800gts 320mb, bo jeżeli seria g80 okaże się padaką w dx 10, to z 1200zł dostaniesz 500zł.Ja bym brał 7900gs.

dokładnie :thumbup: a reszte kasy wpakować w resztę sprzętu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. Czy jest sens kupowac kartę grafiki GeForce 8800 GTX, jeżeli mam monitor o rozdzielczości 1440x900. Kiedy pojawią się gry korzystające z DirectX 10, czy będzie widac różnicę między opisywaną kartą, a np. GeForcem 8800 GTS 320 Mb?

IMHO przy tej rozdzielczości (rozumiem, że natywna) nie ma sensu. GTS da sobie radę równie dobrze co GTX (no może zamiast 150 FPS będziesz miał 120).

A to co ktoś pisał o różnicach pomiędzy nimi w granicach 30 - 40% - tak ale w rozdzielczościach powyżej 1600x1200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowanie teraz czegoś pod Dx10 to kot w worku. Moze to być kompletna kicha.

Edit: literówki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kupowanie teraz doć po Dx10 to kot w worku. Moze to być kompletna kicha.

kot nie kot ale jak ktoś chce to niech kupuje. Ja stawiam, że jednak seria 8 da radę pod DX10 i spokojnie będzie wymiatać! Ati ze swoim R600 jest w powijakach więc spoko spoko - pozycja Nvidii jest niczym nie zagrożona a wyniki w DX10 też będą rewelacyjne - zobaczycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe, ja nie mówię, że ty nie masz racji, ale też nie musisz mieć.Jak ktoś dobrze powiedział "teraz g80 to kot w worku" ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Możliwe, ja nie mówię, że ty nie masz racji, ale też nie musisz mieć.Jak ktoś dobrze powiedział "teraz g80 to kot w worku" ;).

no jasne, że tak. W pewnym sensie to kot w worku ale patrząc na wyniki w DX9 jednak wygrywa i to zdecydowanie ze wszystkim co jest na rynku a nie sądze aby nVidia wypuściła karte pod DX10, która będzie się tam ślimaczyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no raz juz to zrobili... DX9 i GF FX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj do premiery calej serii 8 a zwlaszcza do 8600 GT.POczekaj na wyniki tych kart w srodowisku DX 10:)Pozostaje tylko czekac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FX'y też w dx 8 wymiatały a w dx 9 to chyba nie musze mówić ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie sądze aby nVidia wypuściła karte pod DX10, która będzie się tam ślimaczyć...

Niekoniecznie bo skoro niema jak przetestowac karty pod dx10 to mogli świadomie wypuścić bubel, nigdy nic niewiadomo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niekoniecznie bo skoro niema jak przetestowac karty pod dx10 to mogli świadomie wypuścić bubel, nigdy nic niewiadomo

Pewnie Microsoft udostępnił im beta wersję DX10 - nie sądze aby tak bez jakichkolwiek testów w nowym środowisku wypuścili na rynek kartę... Możliwe, że cała ta seria 8 będzie pomyłką ale należy mieć nadzieję, że jednak tak źle nie będzie... Ja taką nadzieję mam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, respect za to, że wpakowałeś się w 8800gtx, nie wiedząc co w niej tak naprawdę drzemie ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hehe, respect za to, że wpakowałeś się w 8800gtx, nie wiedząc co w niej tak naprawdę drzemie ;).

:D - mam nadzieję, że kasa nie poszła w błoto bo będzie bolało... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, może nie będzie tak źle jeżeli okaże się, że 8800gtx to padaka w dx10 to możesz szybko go sprzedać na allegro, powinieneś dostać jeszcze wtedy za niego spore pieniądze ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol2: nie no mogl sobie kupic jakiegos "pewniaka" 7900/1900, nie wazne, ze 2x wolniejszego w dx9, wazne, ze "pewiniak" ;)

Hehe, może nie będzie tak źle jeżeli okaże się, że 8800gtx to padaka w dx10 to możesz szybko go sprzedać na allegro, powinieneś dostać jeszcze wtedy za niego spore pieniądze ;].

:D i przepraszam co by mial niby kupic? gf8900? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że masz 2x8800gtx i może Cię denerwować to,że ktoś mówi że mogłeś stracić dużo kasy, ale niestety - może okazać się, że miałem racje ;).

EDIT. Nie, np. r600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NIee, niech S3Virage kupi z 4MB pamięci, to mu wystarczy :lol2:

Nawet trolu nazwy tego układu napisać nie umiesz. A raczej tego deceleratora :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wiem, że masz 2x8800gtx i może Cię denerwować to,że ktoś mówi że mogłeś stracić dużo kasy, ale niestety - może okazać się, że miałem racje ;).

zanim faktycznie "problem" powstanie, przynjamniej raz zmieni sie generacja kart

bawia mnie ogolnie te teksty o dx10 i 8800 :D nie ma sie czego czepic, konkurencji praktycznie zadnej, to sobie ludzie ubzdurali i na predce sklecili jakas wydumana teorie. no, ale czegos sie trzeba trzymac, bo w sumie nudno by bylo ;)

EDIT. Nie, np. r600.

yhmm. czyli gf to klapa, ale juz r600 to extra cool sprzet :D no tez tak mozna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo R600 to mit, jak smok wawelski :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja mówie, że 8800gtx będzie "FX'em" w dx 10? Przeczytaj jeszcze raz dokładnie moje posty i wtedy napisz coś od siebie.Ja mówię, że 8800gtx MOŻE być słaby w DX 10, ale nie musi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja bym wogóle sie wstrzymał troche z zakupem. Jeszcze z miesiac i ATI powinno wydać swoje chipy dla DX 10 zarówno te lepsze jak i gorsze i może sie okazać że nie dość ze chipy Nvidii są sporo słabsze to jeszcze moze bys tak ze najsłabsze chipy dla DX 10 mogą mieć całkiem niezłą wydajność. W końcu 32 jednostki Pixel Shader maja znaczenie.

O ile dobrze przeczytałem to to są zunifikowane shadery ;)

Bierz 8800GTS 320MB bo przy tak niskich rozdziałkach GTX nie jest Ci potrzebny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy ja mówie, że 8800gtx będzie "FX'em" w dx 10? Przeczytaj jeszcze raz dokładnie moje posty i wtedy napisz coś od siebie.Ja mówię, że 8800gtx MOŻE być słaby w DX 10, ale nie musi.

no wiesz, wiekszosc Twoich wypowiedzi odnosnie 8800 przesiaknieta jest "optymizmem" zwiazanym z tym ukladem i dx10, wiec jak mam to inaczej interpretowac? ;) tym bardziej, przy braku tego "optymizmu" do r600. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo w tym wątku jest dyskusja dot. 8800gtx a nie r600.No ale ok, masz rację może zabardzo "dramatyzuje" z tą słabą wydajnością g80 w dx 10 ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche optymizmu. Moze Nvidia nauczyła sie na błędach i G80 bedzie naprade dobry. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Guys - spokojnie. Póki co 8800GTX rządzi i to konkretnie :) więc poczekajcie z atakami aż się pojawi DX10 i pierwsze testy w nowym środowisku. Jeśli będzie padaczka to najwyżej kupi się nową kartę - nie takie rzeczy człowiek w życiu przeżył :)

Reasumując (nię piszę tego bo mam 8800 ale stwierdzam fakt) - 8800 GTX to póki co król wszystkich układów graficznych jakie są na rynku i nie ma się co ekscytować, że będzie źle pod DX10 bo będzie dobrze i sami to wkrótce zobaczycie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...