Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Damian Ozimek

Co byście zrobili na moim miejscu?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pewien dylemat. Otóż chciałbym wymienic mojego Radeona 1950 XTX na kartę z DirectX 10 i pamięc Corsair 1 Gb ( nie Dual Channel ) 5-5-5-15 na Geila 2x1 Gb 4-4-4-12. I tu nasuwa się pytanie: czy lepiej poczekac na gry na DirectX 10 i na R 600 i zainwestowac w pamięc, czy teraz drożej sprzedac Radeona ( po wyjściu Gf 8600 Ultra cena znacznie by spadła ) i kupic Gf 8800 GTS 320 Mb i tym samym iśc na loterię, bo przecież nie wiadomo, jak seria g80 sprawdza się grach z DirectX 10? Proszę, pomóżcie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. Mam pewien dylemat. Otóż chciałbym wymienic mojego Radeona 1950 XTX na kartę z DirectX 10 i pamięc Corsair 1 Gb ( nie Dual Channel ) 5-5-5-15 na Geila 2x1 Gb 4-4-4-12. I tu nasuwa się pytanie: czy lepiej poczekac na gry na DirectX 10 i na R 600 i zainwestowac w pamięc, czy teraz drożej sprzedac Radeona ( po wyjściu Gf 8600 Ultra cena znacznie by spadła ) i kupic Gf 8800 GTS 320 Mb i tym samym iśc na loterię, bo przecież nie wiadomo, jak seria g80 sprawdza się grach z DirectX 10? Proszę, pomóżcie!!!

Kupuj pamiec. Ja przeszedlem z 1gb ramu na 2 gb gskilla 4-4-3-5 w dualu to np w CoH predkosc podskoczyla o 50% :E no i czekalbym na r600 a juz napewno na w pelni dzialajaca wersje visty i ger pod dx10 a dobry ram zawsze sie przyda . pozdro. I nie bedziesz zalowal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekaj chlopie spokojnie na gry w DX10 i nie kombinuj. No chyba, ze ewidentnie ci sie nudzi i chcesz wydac troche kasy na marne :) 2GB w dualu mozna miec, ale bez tego tez da sie zyc. Generalnie gierki i tak pakuja ile wlezie na grafike, a do RAMu laduja glownie levele i takie tam bzdety, ktore juz nie wymagaja jakies znow kosmicznej przepustowosci. Poza tym pamietaj, ze DX10 wiaze sie wymiana systemu na Viste, ktora jest dopiero w powijakach i sprawia wiele problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czekaj chlopie spokojnie na gry w DX10 i nie kombinuj. No chyba, ze ewidentnie ci sie nudzi i chcesz wydac troche kasy na marne :) 2GB w dualu mozna miec, ale bez tego tez da sie zyc. Generalnie gierki i tak pakuja ile wlezie na grafike, a do RAMu laduja glownie levele i takie tam bzdety, ktore juz nie wymagaja jakies znow kosmicznej przepustowosci. Poza tym pamietaj, ze DX10 wiaze sie wymiana systemu na Viste, ktora jest dopiero w powijakach i sprawia wiele problemow.

DMoMM podskoczyl z 30 do 45 klatek , w CoH w performance test average z 30 do 60 . Ja uwazam ze 2 gb w dualu a 1 Gb(w dualu) a codopiero nie w dualu to jest roznica.Coprawda mam dobre timingi ale ogolnie roznica powinna byc znaczna. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DMoMM podskoczyl z 30 do 45 klatek , w CoH w performance test average z 30 do 60 . Ja uwazam ze 2 gb w dualu a 1 Gb(w dualu) a codopiero nie w dualu to jest roznica.Coprawda mam dobre timingi ale ogolnie roznica powinna byc znaczna. Pozdro

Nie nie, ja mam na mysli 2GB w dualu lub 2GB bez duala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie w kartach jak sam widzisz wielkie zamieszanie, warto poczekać jak się wyklaruje sutuacja. :hmm:

Pamięci trochę potaniały teraz, chociaż prognozują znowu wzrost z powodu wymagań Visty. :kwasny:

Jak już koniecznie chcesz wymieniać to na twoim miejscu na początku pamięć, chociaż nie możesz się spodziewać znaczacego wzrostu w grach, ale w innych aplikacjach na pewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz wybor czy pamiec czy grafika to chyba bym kupil narazie pamiec (zwlaszcza, ze grafe jak narazie masz ok) i poczekal, az wyjda gry na dx10, na to zeby windows vista dzialal jak nalezy (bo mam go i narazie to tak srednio, polowa gier nie dziala, najwiekszy problem z grami na silniku Doom 3), na to az w koncu wyjda w pelni dzialajace sterowniki i az konkurencja (ati) wypusci swoje r600. Ja uzywam tego co mam (8800GTS+Vista) tylko dlatego, że ucze sie nowego api (dx10) i musialem szybko kupic sprzet dzialajacy po dx10. Tak wiec chyba warto poczekac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając Radeona x1950xtx nie widzę najmniejszego sensu narazie tej karty wymieniać ;) Nie sądzę aby jakaś gra mogła Ci nie działać płynnie.Więc bierz lepiej pamięci które dadzą skok wydajności i to spory :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jest mało opłacalny czas na zmianę karty więc dokup ramu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mając Radeona x1950xtx nie widzę najmniejszego sensu narazie tej karty wymieniać ;) Nie sądzę aby jakaś gra mogła Ci nie działać płynnie.Więc bierz lepiej pamięci które dadzą skok wydajności i to spory :)

Długo nie trzeba szukać - np. COJ. Z włączonym fsaa + anizo karta wymięknie już w 1280x1024. O Flight Simulator X już nie bedę wspominał. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokup sobie najpierw Ram- u, Ati niedługo wypuszcza konkurencje dla Nvidi więc ceny powinny troche pójść w dół a po za tym raczej jeszcze nie magier pod dx10, o ile wiem to jest tylko jakiś patch do 1 gry.

Pozdrawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie za ile chcialbys ja sprzedac? :P

I ile jeszcze ma gwary? :E

Nie a tak na serio to jest to nieoplacalny ruch wogole wymieniac na 8800gts,jest to karta slaba,no moze nie teraz ale za szybki czas taka wlasnie bedzie bo ma niedobor ramu ;) .Warto zaczekac na ATI a ram przyda sie zawsze i wszedzie.No i DC przyspiesza dzialanie kompa i to znaczaco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...