Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lopcio

Spis polecanych myszek i podkładek dla graczy - dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli nie będzie Ci przeszkadzać feeling to nie musisz wymieniać.

Niektórym przeszkadza brak uczucia szmacianki, też się do takich osób zaliczam.

Wadą na pewno będzie to, że szybciej taki pad się zniszczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No akurat przyzwyczajony jestem do twardego właśnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam obecnie posiadam Roccata Taito szukam nowej podkładki bo ta jest zmęczona. Szukam w sumie takiej samej wielkości szmacianki, ale było by miło gdy była twardsza i bardziej śliska od obecnej.

Moją uwagę zwróciła podkładka Tesoro Aegis x3 albo x4 i Zowie GT-F Speed. Czy ktoś się może o nich wypowiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozkręcał ktoś Zowie FK? W którym miejscu są śrubki schowane? Nie chcę za bardzo myszki "zmęczyć" szukaniem śrubek w ciemno :E Zajrzę jej do scrolla, może uda się coś poradzić na jego fochy :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnosnie dyskusji ślizgaczy z trochę wcześniej z tego tematu...

imo problem z ślizgaczami taki, że większość w Polsce jest cienka, poza tym zazwyczaj niezaokrąglone i można poranić podkladke itp. zwłaszcza twardą.

Nie mam doświadczenia ze slizgaczami za bardzo, ale opinie o miceskatez, corepadach są raczej słabe...

Osobiscie zamowilem hyperglides z głównej strony, czekac będę z 3 tygodnie, ale co tam...

polecam wpisać w gogle:

miceskatez recenzja , to znajdzie co nieco informacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś kupowałem do starego DA miceskatez i byłem zadowolony. Ale to była kilka lat temu :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby kto tam chciał to entotus z x760k a9500

wc-frsnjxjuqhplfmlskbsa.jpg

Podkładka x200mp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby kto tam chciał to entotus z x760k a9500

...

Dzięki, ale widać po tych 32m/s, że coś poszło nie tak.

Poza tym wypadałoby przetestować w paru różnych wartościach DPI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn 32m/s zrobiłem na 3200DPI bo było napisane żeby jak największą wartość dać :E

Na 400dpi miałem chyba 13.8m/s najwięcej

W sterach ustawione 450dpi

tn-migmivgoysxplgnhoawi.jpg

800dpi

sa-frwdzmghtxqnzbzgiftx.jpg

1000dpi

mv-trkibnzwuwafoorzdedi.jpg

1600dpi

go-vypznaguwpxjftozbjpc.jpg

2000dpi

ko-apemkfqghcepgacjdwdv.jpg

3600dpi

jj-fxzjkcfbnyielyyzhsdt.jpg

Ostatniego testu nie robiłem bo nie umiem :E

Teraz podczas testu ciągle ta sama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn 32m/s zrobiłem na 3200DPI bo było napisane żeby jak największą wartość dać :E

Na 400dpi miałem chyba 13.8m/s najwięcej

Całą serię testów wykonuje się na jednej wartości DPI, a nie zmienia się ją w trakcie. Masz przekłamane wyniki prędkości, są jakieś 9-12 razy za wysokie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezu, przecież źle to robisz, zapewne gubisz mysz i wyskakują magiczne wyniki.

Jak machnąłem EC2 to wyskoczyło mi ponad 7k :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak? Tamte w spoilerach normalnie robiłem na stałym DPI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.ustawiasz 400 dpi

zaczynasz test odmierzając 400dpi (przesunięcie około 10cm)

wykonujesz test na prędkość nie zmieniając żadnych ustawień

masz wynik

2. ustawiasz 800 dpi

zaczynasz test odmierzając 800dpi (przesunięcie około 10cm)

masz wynik

3. ustawiasz kolejną wartość, np 2000 dpi

zaczynasz test odmierzając 2000dpi (przesunięcie około 10cm)

masz wynik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wcześniej mu wytłumaczyłem na steamie, zapomniałem napisać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DratwaV2

Mam problem z A4Techem X7-710BK.

Podczas szybszego ruszenia myszką i podniesieniu jej do góry w grze Battlefield 3 / Counter Strike: Global Offensive postać w grze wykonuje obrót zależny od prędkości ruszenia myszką. Da się to jakoś wyłączyć? Jest to bardzo denerwujące, zwłaszcza w sytuacjach gdzie trzeba szybko się obrócić, a ja mimo dużej podkładki mam małą powierzchnię do manewrów myszką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba dobrze zrozumiałem, chodzi Ci o akceleracje pozytywną? ;)

Odznacz taką opcje w panelu sterowania, dokładnie w zakładce z myszą - "Zwiększ precyzję wskaźnika"

W CSGO zobacz w ustawieniach, czy nie masz akceleracji odpalonej, a w BF4 nie wiem jak tam jest, najlepiej odpal rawinput, z tego co się orientuję, to tam jest w opcjach

Edit:

Teraz sam nie wiem, czy chcesz akceleracji pozytywnej, czy nie :E

nie = zrób tak, jak napisałem

tak = no to jedziesz na odwrót :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przyznaje, ze kompletnie nie rozumiem o co chodzi i prosze o wyjasnienie, bo sam jestem ciekaw.

To co sie dzieje jak zrobisz szybki ruch na dół?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DratwaV2

Robię szybki ruch myszką i odrywam ją od podkładki. Kursor zamiast zatrzymać się to leci dalej, co w grach skutkuje obrotem postaci (na dodatek niechcianym obrotem)

@Thiz: mam to odznaczone, ale to jest raczej związane bardziej z myszką niż z ustawieniami PC. Na WMO 1.1a teog nie mam, tylko na tym A4Techu.

@edit: a to może tylko V-Tracki tak mają hmm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekraczasz maksymalne prędkości.

A4tech na V-tracku? Skoro tak, to wszystko jasne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DratwaV2

Dzięki za info. Nie chciałem wcześniej zmieniać myszki (mam ją i tak już 2 lata), bo nie jestem w stanie ustalić jakim chwytem trzymam mysz - ni to claw grip, ni to fingertip. Miałem kupować sobie G400, bo czytałem dużo pozytywnych opinii o niej, ale boje się, że ręka nie będzie pasować do niej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak 2 lata, to możliwe, że coś innego - jeśli się nie mylę, też siedziały A6090.

Tak czy siak, na jedno wychodzi, ADNS6090 i V-track nie są demonami szybkości :E

Dziwi mnie to, że WMO nie gubisz.

Dla pewności wykonaj test na prędkości maksymalne w programie Enotus mouse test, wyżej masz podane instrukcje

Edit:

Wróć, ten model miał A3060 i V-tracka, to XL A6090 był, kształtem takie same więc przepraszam za błąd :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dlatego, że to laser? Może zwyczajnie wina podłoża i gubi sensor czy cos? na czym używasz tej myszki?

a ten V-Track to nie mial czasem dzialac na kazdym podlozu?

WMO to stary ale dobry optyk. I wolalbym WMO od tego A4techa ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DratwaV2

Ok, jak coś to jeszcze nagram filmik, w którym dokładnie pokażę o co mi chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadna wina podłoża, widziałeś osiągi V-tracka? ;) Zgubi to pierwszym lepszym machnięciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzialem, ale domyslam sie o co chodzi. Mialem A4 techa i... nie chce wiecej. A z listy ich sensorow mnie nic nie interesuje.

imo kolega niech zostanie przy WMO albo ja np. bede chcial zmieniac chyba na SS kana v2

ale teoretycznie jak lubiles ksztalt A4 techa to moze G400 tez bylaby dobra... ;p

ale to juz co doradzic to wiecej szczegolow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Mam tą samą kartę, jeżeli to 2500-2600 jest stabilne przy 1110mv to szacun, mi minimalnie udało się zejść tylko do 1155v poniżej tego to nawet 2000mhz w timespy wywala resztę poboru tnę zegarem (każde 100mhz mnie to -25W z tego co zaobserwowałem)  3dmarka zaliczasz? (timespy) na tych ustawieniach? bo mi różne benchmarki chodziły nawet na 1080mv przy 2500mhz a timespy w sekundę to zweryfikował  Podciągnąłem vram do równych 2300mhz z fast timings, na 2320 już mnie losowo raz na dobę z gry wywala a przy 2350 robi się restart pc  (tutaj też nowość co do przekręcenia memek) próbowałeś wyłączyć szybkie uruchamianie w dodatkowych opcjach zasilania windowsa? na te restarty ustawień? ja mam tak zrobione i wszystko jest ok. Na pewno schodząc -100mhz nie stracisz 10% bo już to przerabiałem może wynik w benchmarkach będzie mniejszy ale w grach tego nie odczujesz, zrób z zegarem tak jak krisol sugerował to zobaczysz jak fajnie zacznie spadać pobór. Warto wiedzieć że na tych kartach masz pokazany programowo pobór samego gpu a nie całej karty, realnie to masz przy tych "289 W" jakieś 320.
    • Ten tryb rekonstrukcji na szczęście nie działa negatywnie na każdą twarz, bo to byłby już dramat, widząc twarz, która wygląda jak namalowana pastelami. Jeżeli chodzi o otoczenie, to wygląda to lepiej. OFF ON   W grze otoczenie wygląda normalnie i nie jest tak wyostrzone jak na screenie. Zapomniałem wspomnieć, że włączony ten tryb dodaje mi kilka fps w 4K.   Mam już kilkanaście godzin gry  za sobą i bawię się świetnie, gra wygląda naprawdę bardzo fajnie na Oled z RT PT i HDR, a co najważniejsze gra działa płynnie w 4K.
    • Czekam na recenzję czy warto wydać 100 zł x)
    • Jemu pewnie chodzi o to jak filmowo i prawdziwie wyglada CP w porownaniu do Starfielda. Roznica jest kosmiczna i tutaj CDPR pokazuja klase swiatowa, praca kamery, dialogi, mimika. I tak, pod tym wzgledem Starfield ciagle traci sztucznoscia znana z F4 czy Skyrima. Bethesda jak piranie, swojego pinokia w kolko struga. Ale zeby nie bylo, Starfield jak dla mnie swietna zabawa, juz ponad 60-70h mam i ciagle chce wiecej.
    • hary ma tam 82 vs 87 FPS i 4090 obciążony jest w 50% i wciąga 200 wat, więc w sumie fajnie, że się zgadzasz. Ale mówisz że 1440p już wszystko zmieni? No nie wiem. waty pewnie urosną trochę   Dla mnie różnica jest "powalająca".  O ile ten test ma coś wspólnego z testem, bo mam wątpliwości co do wiarygodności samego portalu.  Co ciekawe pokazują tam też taką samą różnicę między 4800 a 6000. Czyli również nic nie warte uwagi 5PFS. Czyli mamy 77/82/87 FPS. Wiadomo, skoro nie widać różnicy to po co kruszyć kopię?  A wogóle to po co się czepiam i9 + 4090 + DDR4 to wspaniałe połączenie. Pozwala oszczędzić kupę hajsu na pamięciach. Ze 400zł będzie no chyba że odsprzedamy ddr4 i jeszcze na tym zarobimy bo jakiś jeleń odkupi starocie     ps. dzisiaj pasjonaci (na świecie) kręcą się między 2x24GB a 2x16GB i poniżej 7600 nikt nie schodzi. Inaczej spać nie może.. U nas na pclolu dalej czyta się o ddr4 i że ram nic nie daje. Mam wrażenie, że do grobu będziecie Bdie zabierać po jednej kostce w garści jak kiedyś faraoni te swoje patyki  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...