Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lopcio

Spis polecanych myszek i podkładek dla graczy - dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Obydwie są bardzo dobre. Jeśli nie masz możliwości ich pomacać to wybierz tą, która będzie wg ciebie wygodniejsza/bardziej ci się podoba.

No jeśli nie ma jak pomacać to ciężko będzie stwierdzić, która wygodniejsza :E Bierz tę, która jest dla Ciebie ładniejsza. Przy czym (jak dla mnie) DA jest pewniejszy, jeśli chodzi o kształt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość przem33k

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys mialem tego pierwszego najstarszego DA i z tego co pamietam lezal mi w lapie dobrze. Tylko ze pozniej mialem juz same myszki claw/finger i teraz jak znowu wroce do palm to sie troche przeraze, tego sie boje, ale to raczej kwestia przyzwyczajenia, co nie? Rozumiem ze w tym nowym DA juz nie ma problemu z 2 klikiem LPM? Starego DA oddawalem wtedy 2x na gwarancje z tym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierząc poszczególne miejsca dłoni i porównując to z rozmiarem myszy można prowizorycznie stwierdzić czy będzie wygodna. W ten sposób kupiłem bardzo dużo myszy bez wcześniejszego macania i nigdy się nie zawiodłem.

Tak ale np. jak dla mnie (typowy palm, chociaż przerzuciłem się na claw teraz) jak wziąłem Rivala do ręki to był totalnie niestrawny. A przecież myszka typowo do palma :) Dlatego myślę, że Deathadder jest pewniejszy jeśli chodzi o kształt. Rivala IMHO lepiej sobie wcześniej przymierzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic konkretnego o tej myszce nie można znaleźć ale na Amazon ludzie nie narzekają czyli typowy laser. Szmacianka to nie jest jego żywioł ale jak nie będzie brudna a sensor jest co najmniej klasy Avago9500 to da rade używać bez stresu. Kwestia za ile sprzedaż bo za 140pln nic wiele lepszego nie kupisz, zwłaszcza z tyloma przyciskami :E

Na przyciskach mi nie zależy absolutnie. Dla mnie najważniejsze są wygodne wstecz/dalej :P

Nie mniej myszkę odpakowałem i przetestowałem przez kilkanaście minut i to wystarczyło. Na szmaciance radziła sobie dobrze, żadnych niepożądanych zachowań kursora nie zauważyłem.

Myszka dobrze leżała w dłoni, bardzo dobrze wyprofilowana pod moją dłoń i wygodnie mi się ją trzymało, ale jeden mały szczegół przesądził o tym, że jej nie zatrzymam. Mianowicie złapałem się na tym, że operując myszką praktycznie w ogóle nie odrywam nadgarstka od podkładki i nie przesuwam dłonią po podkładce, a operuję głównie samymi palcami. Manipulując G400s łapie ją trochę bardziej z przodu, trochę bardziej z tyłu, a DS200 jest mocno wyprofilowana pod dłoń, do tego jest spłaszczona i szeroka na spodzie przez co taki sposób operowania zupełnie odpada i tutaj bardziej smukła, obła budowa G400s sprawdza się o wiele lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na przyciskach mi nie zależy absolutnie. Dla mnie najważniejsze są wygodne wstecz/dalej :P

Nie mniej myszkę odpakowałem i przetestowałem przez kilkanaście minut i to wystarczyło. Na szmaciance radziła sobie dobrze, żadnych niepożądanych zachowań kursora nie zauważyłem.

Myszka dobrze leżała w dłoni, bardzo dobrze wyprofilowana pod moją dłoń i wygodnie mi się ją trzymało, ale jeden mały szczegół przesądził o tym, że jej nie zatrzymam. Mianowicie złapałem się na tym, że operując myszką praktycznie w ogóle nie odrywam nadgarstka od podkładki i nie przesuwam dłonią po podkładce, a operuję głównie samymi palcami. Manipulując G400s łapie ją trochę bardziej z przodu, trochę bardziej z tyłu, a DS200 jest mocno wyprofilowana pod dłoń, do tego jest spłaszczona i szeroka na spodzie przez co taki sposób operowania zupełnie odpada i tutaj bardziej smukła, obła budowa G400s sprawdza się o wiele lepiej.

Kowal jak nie grasz w jakieś Cs'y itp nie aspirujesz w wysokie rangi i nie wycinasz w photoshopie, to generalnie każda wygodna myszka ci przypasuje.

-Mi bardzo pasował kształt myszek od MX510 zaczynając , i widzę, że wielu osobą też bo ten kształt jest w sumie nadal.

-Znajomy ma tego rat3 o kształcie podobnym do tego DS200, tylko można sobie ją poszerzać itp i dopasować , mówi ,że dość wygodna.

Ja obecnie używam Rivala i już się do niego przyzwyczaiłem jest wygodny, chwyt ala palm , a mój brat ma deathaddera i też jest dla mnie wygodną myszką , sporo zależy od ręki , chwytu itp.

Sporo daje podkładka ale dopiero w następnym tygodniu będę miał porównanie np a4 x7 vs zowie p-sr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kowal jak nie grasz w jakieś Cs'y itp nie aspirujesz w wysokie rangi i nie wycinasz w photoshopie, to generalnie każda wygodna myszka ci przypasuje.

-Mi bardzo pasował kształt myszek od MX510 zaczynając , i widzę, że wielu osobą też bo ten kształt jest w sumie nadal.

Nie nie, żadnego grania online obecnie u mnie nie ma.

Moja poprzednia myszka to MX518 właśnie, podarowałem ją bratu i działa do dziś :P G400s wziąłem bez zastanowienia bo to przynajmniej wizualny następca, a w sumie kupiłem go za 70% ceny zaraz po rynkowej premierze.

Teraz chodzi mi po głowie zmiana ze względu na tą terkoczącą rolkę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie, żadnego grania online obecnie u mnie nie ma.

Moja poprzednia myszka to MX518 właśnie, podarowałem ją bratu i działa do dziś :P G400s wziąłem bez zastanowienia bo to przynajmniej wizualny następca, a w sumie kupiłem go za 70% ceny zaraz po rynkowej premierze.

Teraz chodzi mi po głowie zmiana ze względu na tą terkoczącą rolkę :P

Mi się np dobrze używa deathaddera i rivala , no ale chyba najlepiej było własnie na 518tce. I kupił bym sobie nówkę :D

Kiedyś jak wymieniałem kabel w mx518 , to przypadkiem rozwaliłem coś w rolce i była bezgłośna tylko nie miała wyraźnego przeskoku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanie - posiadam myszkę Razer Deathadder Chroma. Nigdzie nie mogę znaleźć ustawień scrolla. Pozostają ustawienia w systemie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Jaką podkładkę polecacie do zowie fk1? Gram w csgo na 1280x1024, 400dpi i 3.8 sens.

Nie jest to małe sensitivity ale chcialbym jakiś kompromis pomiedzy kontrolą a szybkością.

Zakupilem sobie roccata sense meteor chroma ale jest beznadziejna. Myszka w ogóle oporu nie ma i ślizga sie niemiłosiernie.

Budżet max 100zl.

zapomnialem, ze kiedys sie tu pytalem. Zowie P-SR zamówiona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam roczną Tt Azureus i od raz na jakiś czas podwójnie klika. Da się jeszcze coś z tym zrobić, czy rozglądać się za nową jak tak to jaką?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam nowej podkładki do Logitecha G303. Chciałem się przerzucić z palm gripa na fingertip grip i stąd taki a nie inny wybór.

Myślałem o Razer Destructor 2 i o Corsair MM600. Ktoś miał jedną albo drugą? Jakieś opinie?

Edit:

Kupiłem Corsaira MM600 z morele.net. Co ciekawe na ich stronie są dwie IDENTYCZNE podkładki w dwóch różnych cenach. Specjalnie sprawdziłem na oficjalnej stronie Corsair i spytałem na ich oficjalnym forum czy te podkładki czymś się różnią. Oczywiście dostałem odpowiedź, że różnią się tylko projektem a tak to wszystko jest takie samo. Morele sprzedaje dwie takie same podkładki tylko, że jedną puszcza za 140 złotych a drugą za 200 złotych :E. Na oficjalnej stronie Corsair obie te wersje podkładki są za 39,99$.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje kupić szmacianą podkładkę pod mychę do pracy ponieważ jeżdżenie po samym blacie mnie wkurza :)

Tak patrzę na morele i w cenie do 40zł wybór jest raczej ograniczony.

Opcje tak naprawde są tylko dwie, no chyba że ktoś zaproponuje coś lepszego:

QcK Mini

CMStorm Speed

Zależy mi głównie na tym aby pad miał możliwie jak najlepszy ślizg i trwałość. QCK miałem kiedyś i byłem średnio zadowolony głównie z uwagi na to że pad miał słabą trwałość. Nie wiem jak ten CMStorm. Jeszcze bardzo ważna sprawa. Pad musi mieć wymiary mini czyli 25x21cm bo większy będzie tylko na biurku zawadzał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...