Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lion_cfs

Ile prądu potrzebuje mój komp? (w WATach)

Rekomendowane odpowiedzi

noo o jakies 110W sie pomyliles :P

Bo mi jakos wiecej niż 130W nie wychodzi dla twojego sprzetu po o/c

Coś to strasznie krzywo liczysz, bo dla Twojego konfigu wyszło koło 260 W.

Inaczej do dziś siedzielibyśmy na 200W zasiłkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wyszło 305W bzdura jakaś :D

A config brata na c2d 7900GTX 2gb ram 300W - hahah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Coś to strasznie krzywo liczysz, bo dla Twojego konfigu wyszło koło 260 W.

Inaczej do dziś siedzielibyśmy na 200W zasiłkach.

Wlasnie na tym polega ludzi problem ze nie maja pojecia ile tak naprawde komputer energii pobiera. I sa na tyle naiwni zeby wierzyc producentom w ich zludną kampanie watową :P

Ja z kolei nie wiem jak wy to liczycie ze wam takie kosmiczne sumy wychodzą :P

chyba nie patrzycie na to co trzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja z kolei nie wiem jak wy to liczycie ze wam takie kosmiczne sumy wychodzą :P

Jeśli możesz, to wypisz po kolei, ile "ciągną" wg Ciebie najważniejsze komponenty Twojej maszyny.

Może mnie coś oświeci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po O/C

70W CPU

30W GPU

10W RAM

10W HDD

30W reszta bajerow

pewnie jak ktos sie uprze to mi doliczy TV nagrywarke

no ale nie ma tak ze wszystko chodzi zawsze na maks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po O/C

70W CPU

30W GPU

10W RAM

10W HDD

30W reszta bajerow

pewnie jak ktos sie uprze to mi doliczy TV nagrywarke

no ale nie ma tak ze wszystko chodzi zawsze na maks

przy takim OC to procek nie bierze wiecej? Do tego 30W na "reszte bajerow" czyli plyte glowna, wiatraczki (moze jakies podswietlenie) karte tv, nagryware i co tam masz jeszce to raczej zdecydowanie za malo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bierze bo napiecie stosunkowo niskie. Bajery to plyta + karta dzwiekowa bo TV to raczej w iddlu bedzie :P

Nagrywac podczas gry tez sie nagrywa a podczas pracy GPU jest w idlu

wiatraczek 1 a to <1W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta TV czy audio to może 4W a może 5W, w dodatku z linii 5V. Wiatraki i katody to śmiech. ODD przy pracy ok. 15W. A więc do wyliczeń DeyWiesa nijak nie idzie się czepić. No może co do proca - ale raczej w drugą stronę - IMO tam będzie mniej trochę.

W ogóle to pamiętajmy też, że przy tym konfigu z dwunastki nie idzie przecież całość a jakieś 80% obciążenia. Konfigi na Intelach wszelkiej maści mają tyndyncję do mocniejszego nieco obciążania dwunastki - do 90% jakoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...