Forum PCLab.pl: Offtopic - zbiorczy - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (6 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Offtopic - zbiorczy co nie znaczy że macie nie na temat pisać ogólnie :P

#21 Użytkownik jest niedostępny   Cwaniak666 

  • 100% Przyjemności
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8759
  • Dołączył: So, 05 Lis 05

Napisany 16 Marzec 2007 - 10:47

Zobacz postclockwork, o 16 marca 2007, 08:30, napisał(a):

zalozone :)
zastanawiam sie,czy proca nie podkrecic,ale ... moge jedynie podniesc fsb ze 100 na 133,bez wartosci posrednich
proc powinien pojsc-znalazlem tescik na fsb140 i 1.67v(nominalna 1.5),napiecie to nie problem ,mam regulowane od 1.2v do 1.87v,problem jest z pamieciami-fsb:ram jest 1:1 i nie moge zmienic-moga nie ruszyc na 533, a troche drogie sa do eksperymentow...


gdzie tam będziesz miał 533 na pamiętkach

fsb 100 to ram przy 1:1 powinien mieć 200Mhz :E a przy 133fsb 266 :D


i dodaj wynik na hwbocie/submit

w kategori Pentium 4 'A' 2.0Ghz Northwood ;)

Ten post był edytowany przez Cwaniak666 dnia: 16 Marzec 2007 - 10:49


#22 Użytkownik jest niedostępny   lukaspl21 

  • powrót st@rej szkoły
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 11614
  • Dołączył: Wt, 14 Cze 05

Napisany 16 Marzec 2007 - 13:36

Zobacz postCrypt, o 16 marca 2007, 13:30, napisał(a):

Qrde, nie uwiezycie - walczylem wczoraj jeszcze z moim procem i na FSB 485MHz (3400MHz) komp wstal, wstala windaXP i ... Spalilo sie okablowanie w gniazdkach sieciowych w pokoju :E Cholera jak robilem remont to akurat w pokoju ostatniego gniazdka sie nie chcialo wymienic razem z kablami i tera ... hehehe padlo :E - musze ciagnac kompa i telewizor na przedluzaczach :E To sie nazywa HARDKOR O/C :E:E:E

no to bedzie kucie :E ale czego sie dla OC nie robi
POZDRO

#23 Użytkownik jest niedostępny   Crypt 

  • Born To Be A Truck Driver
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2676
  • Dołączył: Wt, 05 Lip 05

Napisany 16 Marzec 2007 - 13:40

Zobacz postlukaspl21, o 16 marca 2007, 13:36, napisał(a):

no to bedzie kucie :E ale czego sie dla OC nie robi
POZDRO


No tak - i to sporo tego teraz bedzie hehe ale na szczescie komp caly :E :thumbup:

#24 Użytkownik jest niedostępny   Kosiarz* 

  • fanatyk Lamborghini
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7508
  • Dołączył: Nd, 21 Lis 04

Napisany 16 Marzec 2007 - 13:57

Zobacz postCrypt, o 16 marca 2007, 13:40, napisał(a):

No tak - i to sporo tego teraz bedzie hehe ale na szczescie komp caly :E :thumbup:

Latem ubiegłego roku byłem podobnej sytuacji. Do tej pory pamiętam te fajerwerki - i nie piszę tego w przenośni. :E

Ten post był edytowany przez Kosiarz* dnia: 16 Marzec 2007 - 13:58


#25 Użytkownik jest niedostępny   Cwaniak666 

  • 100% Przyjemności
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8759
  • Dołączył: So, 05 Lis 05

Napisany 16 Marzec 2007 - 14:26

Zobacz postclockwork, o 16 marca 2007, 11:29, napisał(a):

mea culpa, zamieszalem z wartosciami , teraz mam fsb100x4 dla proca i pamieci,jak podniose do 133x4=533 :)
w teorii proc bedzie na 20x133=2.66ghz a pamieci na 533,rzeczywiste 1066
nie moge podniesc vmem,nie moge zmienic fsb/ram,nie moge zmienic timingow-nawet ich nie znam:)


lol co Ty gadasz

rzeczywiście taktowanie 1066mhz na ddr1 :E ROTFL

nawet masz na screenie takty pamięci 133x2 = 266

masz dzielnik 3:4

czyli jak dasz fsb 133 ram będzie 177x2 = 354mhz

nawet jeśli masz moduly 333 to spokojnie dadzą radę :]

i dla Twojej wiadomości: masz efektywne taktowanie pamięci 266mhz! a nie 533

Ten post był edytowany przez Cwaniak666 dnia: 16 Marzec 2007 - 14:30


#26 Użytkownik jest niedostępny   clockwork 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 825
  • Dołączył: Wed, 29 Lis 06

Napisany 16 Marzec 2007 - 14:40

@Cwaniak666

''nawet masz na screenie takty pamięci 133x2 = 266

masz dzielnik 3:4

czyli jak dasz fsb 133 ram będzie 177x2 = 354mhz

nawet jeśli masz moduly 333 to spokojnie dadzą radę

i dla Twojej wiadomości: masz efektywne taktowanie pamięci 266mhz! a nie 533''
pomyliles osoby:)
ja mam rambusy, a one chodza na fsb100x4=400MHz
Załączony plik  cpuz_m.jpg (16.83K)
Ilość pobrań: 66

#27 Użytkownik jest niedostępny   Cwaniak666 

  • 100% Przyjemności
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8759
  • Dołączył: So, 05 Lis 05

Napisany 16 Marzec 2007 - 14:51

Zobacz postclockwork, o 16 marca 2007, 14:40, napisał(a):

@Cwaniak666

''nawet masz na screenie takty pamięci 133x2 = 266

masz dzielnik 3:4

czyli jak dasz fsb 133 ram będzie 177x2 = 354mhz

nawet jeśli masz moduly 333 to spokojnie dadzą radę

i dla Twojej wiadomości: masz efektywne taktowanie pamięci 266mhz! a nie 533''
pomyliles osoby:)
ja mam rambusy, a one chodza na fsb100x4=400MHz
Załącznik attachment



na zły screen spojrzałem xD

ale pokręcić możesz spróbować :)

ale i tak 2 miejsce jest, gratulacje :D

Zobacz postCrypt, o 15 marca 2007, 19:11, napisał(a):

[hwbot] Crypt - 18.766s - E6300 @ 3115MHz, RAM 445 4-4-4-15, Asus P5B, Arctic Cooling Freezer 7 Pro [/hwbot]

Screen

Mysle ze nawet niezly wynik, niestety RAM mnie juz dalej nie puszcza ... :kwasny:

Zmieszcze sie do rankingu :E ?


ile masz ustawione w biosie Vcore ? ciekawy jestem bo cpu-z pokazuje aż 1.4v

Zobacz postCwaniak666, o 15 marca 2007, 19:19, napisał(a):

trzeba się mieścić w miejscach 1-5 w danej kategori sprzętowej w konkretnym benchmarku ;)
sprzedam duszę diabłu żeby wyciągnąć o 0.01 lepszy wynik ]:->


no i nie dało rady ale i tak sporo poprawiłem swój wynik do 18.95

potrzebne lepsze pamiątki :]

Ten post był edytowany przez Cwaniak666 dnia: 16 Marzec 2007 - 23:48


#28 Użytkownik jest niedostępny   Confi 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 473
  • Dołączył: So, 24 Lut 07

Napisany 17 Marzec 2007 - 00:28

no jak tylko poskladam kompusia to tutaj moze wyladuje w 1wszej 10tce

#29 Użytkownik jest niedostępny   Cwaniak666 

  • 100% Przyjemności
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8759
  • Dołączył: So, 05 Lis 05

Napisany 17 Marzec 2007 - 01:51

Zobacz postConfi, o 17 marca 2007, 00:28, napisał(a):

no jak tylko poskladam kompusia to tutaj moze wyladuje w 1wszej 10tce


no niewątpliwie bo jest 6 wyników :E

#30 Użytkownik jest niedostępny   Michaił 

  • OOOO
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1169
  • Dołączył: Pn, 07 Sie 06

Napisany 17 Marzec 2007 - 17:36

U mnie CPUZ, niewiadomo czemu pokazuje szybkość procesora dwukrotnie większą niż rzeczywista. Może chcecie do hwbota semprona s.754 5.4ghz? :P Czy to niezgodne z regulaminem? Looo, punkty by były, nikt by mnie nie pobił.

#31 Użytkownik jest niedostępny   Kubacki 

  • 44 swinging door
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4230
  • Dołączył: So, 03 Gru 05

Napisany 17 Marzec 2007 - 17:47

Zobacz postMichaił, o 17 marca 2007, 16:36, napisał(a):

U mnie CPUZ, niewiadomo czemu pokazuje szybkość procesora dwukrotnie większą niż rzeczywista. Może chcecie do hwbota semprona s.754 5.4ghz? :P Czy to niezgodne z regulaminem? Looo, punkty by były, nikt by mnie nie pobił.
Pewnie zblokowaliby ten wynik :)

#32 Użytkownik jest niedostępny   JMKS 

  • Uzależniony od forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 5045
  • Dołączył: Wed, 02 Cze 04

Napisany 17 Marzec 2007 - 17:51

@Michaił: Nową wersję ściągnij...

#33 Użytkownik jest niedostępny   Michaił 

  • OOOO
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1169
  • Dołączył: Pn, 07 Sie 06

Napisany 17 Marzec 2007 - 19:33

Zobacz postKubacki, o 17 marca 2007, 17:47, napisał(a):

Pewnie zblokowaliby ten wynik :)


Myślę, że sempa "3.2" mógłbym dać, w końcu lepsze egzemplarze robią te ~3ghz. Więc chyba dam tego 1.6 @ 3.2, myślę, że nie powinien zostać zablokowany, co ty na to? A punkty bardzo się nam przydadzą, prawda?

Ten post był edytowany przez Michaił dnia: 17 Marzec 2007 - 19:34


#34 Użytkownik jest niedostępny   Cwaniak666 

  • 100% Przyjemności
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8759
  • Dołączył: So, 05 Lis 05

Napisany 17 Marzec 2007 - 19:41

Zobacz postMichaił, o 17 marca 2007, 19:33, napisał(a):

Myślę, że sempa "3.2" mógłbym dać, w końcu lepsze egzemplarze robią te ~3ghz. Więc chyba dam tego 1.6 @ 3.2, myślę, że nie powinien zostać zablokowany, co ty na to? A punkty bardzo się nam przydadzą, prawda?


nie potrzeba nam sfałszowanych wyników :]

moja karta w marku 03 ma zbugowany wynik 37k a rekord na hwbocie to 22k

i nie zamierzam dla 2 punktów go publikować

#35 Użytkownik jest niedostępny   Michaił 

  • OOOO
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1169
  • Dołączył: Pn, 07 Sie 06

Napisany 17 Marzec 2007 - 20:05

Zobacz postCwaniak666, o 17 marca 2007, 19:41, napisał(a):

nie potrzeba nam sfałszowanych wyników :]

moja karta w marku 03 ma zbugowany wynik 37k a rekord na hwbocie to 22k

i nie zamierzam dla 2 punktów go publikować


Ok, więc powalcze trochę z sempem, może wycisne z niego trochę więcej niż teraz (2610). Na pewno zawyży to nam średnią, więc i tak warto dodać ;)

Zobacz postJMKS, o 17 marca 2007, 17:51, napisał(a):

@Michaił: Nową wersję ściągnij...

Problem w tym, że mam najnowszą

Ten post był edytowany przez Michaił dnia: 17 Marzec 2007 - 20:07


#36 Użytkownik jest niedostępny   JMKS 

  • Uzależniony od forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 5045
  • Dołączył: Wed, 02 Cze 04

Napisany 18 Marzec 2007 - 01:03

Kurczę no, mną się wyręczają i zamiast interweniować to mi raport Czarnesia na maila wysłali :P.
No nic, niby zmieniłem i napisałem co było źle, może pomoże ;).
Edit: chyba pomogło :).

Ten post był edytowany przez JMKS dnia: 18 Marzec 2007 - 01:04


#37 Użytkownik jest niedostępny   Czarneś 

  • Inte(rna)l Power ;)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3580
  • Dołączył: Nd, 24 Wrz 06

Napisany 18 Marzec 2007 - 11:53

Sam bym poprawił tylko mi uprawnień nie dali :E
Jak się bardzo akcja rozkręci to być może kogoś będę szukał do współmoderacji ;) [tj. wyników] - J

Ten post był edytowany przez JMKS dnia: 27 Lipiec 2007 - 11:41


#38 Użytkownik jest niedostępny   Czarneś 

  • Inte(rna)l Power ;)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3580
  • Dołączył: Nd, 24 Wrz 06

Napisany 21 Marzec 2007 - 09:00

Zobacz postpromian, o 21 marca 2007, 08:50, napisał(a):

hehe - 6 wynikow wiec nie bedzie ciezko... ;p

swoja droga zamiast startowac w 3d marku 2001 lepiej sprawdz swoj sprzet w wersji 2005 albo 2006. Jestem ciekaw czy bedziesz mial wiecej pkt ode mnie...

A ja jestem ciekaw kiedy Ty się Promian wreszcie opcji Edytuj nauczysz używać :E

#39 Użytkownik jest niedostępny   promian 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1467
  • Dołączył: Pn, 19 Lut 07

Napisany 21 Marzec 2007 - 09:06

Zobacz postCzarneś, o 21 marca 2007, 09:00, napisał(a):

A ja jestem ciekaw kiedy Ty się Promian wreszcie opcji Edytuj nauczysz używać :E


z czym masz problem? z tym, ze jeden post pod drugim? to akurat bylo przeoczenie ale widac od razu sie znajdzie taki, ktoremu to na maxa przeszkadza...

#40 Użytkownik jest niedostępny   lukaspl21 

  • powrót st@rej szkoły
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 11614
  • Dołączył: Wt, 14 Cze 05

Napisany 21 Marzec 2007 - 09:12

Zobacz postpromian, o 21 marca 2007, 09:06, napisał(a):

z czym masz problem? z tym, ze jeden post pod drugim? to akurat bylo przeoczenie ale widac od razu sie znajdzie taki, ktoremu to na maxa przeszkadza...

a co za problem wyedytować poprzedni post :hmm: panuje po prostu taka zasada ze posta pod postem sie nei pisze ;)
POZDRO

  • (6 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych