Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Strutter

FAQ. Polecane karty graficzne - opinie, sugestie i pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko, czy te 320MB pamięci na gf8800gts wystarczy do gry w np: gothic 3 na maks detalach w rozdziałce 1024x768? Coś czytałem, że czasem są spadki fps na wersji 320Mb ale to chyba na większych rozdziałkach, tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

320MB IMO starcza tak do 1280x1024. W 1024x768 nie powinno być problemu.

Miło się czyta ten temacik :E.

Miło mi to słyszeć :E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W cenie do 300zł podstawowym wyborem powinien być Palit HD2600Pro Sonic ddr3 a nie 7600GT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak X2 3800+ @ 2700 to w zupelnosci na X1950Pro wystarczy :)

@ Strutter

co do wzrostu wydajnosci w grach. Po podkreceniu w Counter Strike Source przestalem miec spadki FPS z 70/80 na 14 :E . Oblivion-ogolny wzrost liczby klatek,miejscami taki ze az bylo niemal plynnie gdy wczesniej troche klatkowalo.Niby 3D Marki nie odzwierciedlaja tego co w grach sie dzieje ,ale jednak trzeba to brac pod uwage,w pewnym stopniu daje jakis obraz .Po za tym wzrost o 1000 pkt to jest naprawde sporo i roznica wszedzie widoczna. :D

ale spoko,wiekszosc posiadaczy C2D czy X2 i tak je kreci ,wiec nie ma sensu pakowac sie w drogiego proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet fajnie i ciekawie zrobione. jednak lepiej byloby aby obrazki byly aktualne do tych kart, zeby kazdy wiedzial, ze ta to ta itd :P

i co jeszcze hmm.... chlodzenia, np pality. piszesz, ze glosne/malo wydajne? skad takie info? ja najczesciej slysze, ze te czarne chlodzenia sa ciche i wydajne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie p otrzebuje konkretnej rady.Bo im dluzej czekam i mysle tym wiecej znakow ??? :E

A wiec mam 550zl i chem kupic x1950 PRO i do tego pasywne chlodzenie Accelero S1

co do karty ktory bardziej sie oplaca PowerColor , Shappire czy Asus

http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9200079

http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=6000

i chcem puscic ta kare pasywnie na Accelero S1 chlodzenie da rade

??

lub http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=6452 ale tu by zostalo org. chlodzenie .czy jest dosc ciche ?

Opcja nastepna :

x1950Pro 512mb z ACCx2

http://mojepc.pl/index.php?ProductID=28169

A moze wziasc jakiegos kastrata pod DX10 ina tym przepekac rok?? jesli tak to ktory kastrat da mi najlepsza jakosc(chodzi mi tylko o gre Americas Army)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE , nie kupuj S1 ,X2 jest najlepszym wyborem.Turbina jest tak cicha ze slychac ja (ledwo) dopiero prz y90 % obrotach,a normalnie jak ustawilem 60 % (wieje tak przy 52 st + ) nic nie uslyszysz.Pasywne chlodzenie jest zbedne,tym bardziej ze i tak na pasywa tzreba dac nawiew bo nie da rady.A przeciez masz juz pare wiatrakow w budzie,to Ci jedna bezglosna turbina nic zlego nie zrobi ;). Accelero X2 -najlepszy wybor na Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NIE , nie kupuj S1 ,X2 jest najlepszym wyborem.Turbina jest tak cicha ze slychac ja (ledwo) dopiero prz y90 % obrotach,a normalnie jak ustawilem 60 % (wieje tak przy 52 st + ) nic nie uslyszysz.Pasywne chlodzenie jest zbedne,tym bardziej ze i tak na pasywa tzreba dac nawiew bo nie da rady.A przeciez masz juz pare wiatrakow w budzie,to Ci jedna bezglosna turbina nic zlego nie zrobi ;). Accelero X2 -najlepszy wybor na Pro

TAk tyloko ja mam bdb wentylacje budy z nawiewem w srdoku nie ma problememu :) z przodu 2x120mm i pod grafika zasialcz jest tez z 120mm fanem.O wentylacje sie nie martwie.

A co powiecie na temat

http://sklep.benchmark.pl/pelny_42976.html

http://sklep.benchmark.pl/pelny_41709.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przecież masz 7900GS, to po co Ci X1950Pro ?

:lol2: chcesz to 7900 ??? kara pomylka jest to wersja 1.4 ns sypie artami od nowosci nie mozna spokojnie pograc bonie wiadomo kiedy zwiecha .

dla tego musza ja wymienic na cos dobrego i tyle

wiec sie zastanawiam i pytam co wybrac x1950pro czy tez 8600gt ?

Ma byc wydajnie America's Army musi smigac elegancko :E:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale zrozum ze X2 jest wydajniejszy od S1 ,CHYBA ze dasz wiatrack bezposrednio na S1,instalujac na nim .Wentylacja budy nei da tyle co nawiew bezposredni ,a X2 naprawde nei slychac a jest tani jak barszcz i wydajny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wiec sie zastanawiam i pytam co wybrac x1950pro czy tez 8600gt ?

Ma byc wydajnie America's Army musi smigac elegancko smilies/szczerbaty.gif smilies/tongue.gif

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X1950Pro w tym wypadku...no i przede wszystkim z bezglosnym i wydajnym Accelero X2 :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
320MB IMO starcza tak do 1280x1024. W 1024x768 nie powinno być problemu.

Miło mi to słyszeć :E.

Sa wyjatki np. Call of Duty 2 + tekstury na max i 8800GTS 320mb dyszy :Up_to_s: o STALKERZE nie wspomne, Gothic 3 tez lubi duzo vramu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK no to mnie jednak przekonaliscie do ACX2 :) , kupuje radka x1950pro z AC x2 .

Moze sie uda znalesc wersje 512mb bo cos ostatnimi dniami wyginely straszne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez potrzebuje konkretnej rady, :hmm: a wlasciwie po czesci wrozenia z fusow.

Mam 7300gt ktory juz ledwo ( a właściwie wcale bo 14 fps to jest nic)starcza do najnowszych gier (vide. Airborne lub bioshock) wiec zastanawiam sie nad kupnem karty.

Od poczatku myslalem o 8800gts 320 lecz pewien znajomy zaproponowal 7900gs bym nie wydawal tyle kasy na karte. Po przeczytaniu kilkunastu testow nie jestem do konca pewien o slusznosci wyboru, :hmm: wiec prosze o rade co jest lepsze pod wzgledem cena jakosc. Mozna pod tym wzgledem patrzec w przyszlosc na uzywanie shaderow dx10 itp. ale narazie uzywkowniko visty jest jak ludzi na ksiezycu ( nie liczac laptopow) wiec jest to rowniez po czesci pytanie o przyszlos gier . Ale koniec tego rozżalania sie i wielkie dzieki za odpowiedz.

P.S. do zachwiania pozycji 8800gts przyczynil sie w szczegolnosci test company of heroes i stalkera.

P.S.2 do poradnika mozna dodac oceny cena/jakosc gdyz to rowniez sie liczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
: wiec prosze o rade co jest lepsze pod wzgledem cena jakosc.

Nom tak ja bym Ci zaproponowal radeona x1950Pro za 450-550 zl zalezy od wersji. lub x1950XT za ok 660zl.

Co do GF 7900gs fajna karta nie powiem ,od zawsze mialem GF ale teraz sie zrazilem do nic h ,po kupnie swojego 79gs .kara sypie mi artami nie wiadomo z jakiego powodu itp ( napewno sie nei przegrzewa) poprostu bublowata sort :E .Co wiecej takie same problem sa na mocniejszej wersji 600/1600 CM od galaxy. jak jzu sie zdecysujesz na 7900gs to nie bierz GAlaxy

EDIT: jeszce jedno pytanie

zanalzelm x1950pro 512 mb SHAPIRE za 530zl

Shappire to dobra firma czy lepiej sukac PowerColor'a ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś pomysły na rozbudowę ?

@raiders

Powercolor ma lepsze chłodzenie niż Sapphire i dlatego powinieneś szukać Powercolora ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z 8800gts?

I co do radkow to mialem kilka okzaji je przetestowac. Gdy gra ruszy to sa prawie zawsze lepsze od gf, ale gdy nie ruszy z powodu sterownikow to trzeba sie meczyc nierzadko i kilka dni, ale dzieki za pomoc w wybraniu karty.

Chociaz bardziej chcialem jakiegos gf moze byc 8600gts lub 7950gt cokolwiek ale co mialoby najlepsza jakosc w stosunku od ceny. No moze przesadzilem cokolwiek bo ultry ani gtx nie raczej nie kupie. Jeszcze raz dzieki za jakakolwiek odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jakieś pomysły na rozbudowę ?

@raiders

Powercolor ma lepsze chłodzenie niż Sapphire i dlatego powinieneś szukać Powercolora ?

Tak tez myslalem ze PColor .Tylko ze nie moge znalesc zadnego PowerColor'a 512mb w cenie 550zl -570zl :hmm: WTF jeszce tydzien temu bylo tego w cholere na allegro 2 aukcje po 15 sztuk i na skapcu tez byl wybor ,a dzisiaj ani jednej :kwasny:

EDIT: JA jak sie ma Asus do PColor'a pytam oczywiscie o model x1950pro. przegladalem testy wydajnnosc i karty sa identyczne pod tym wzgledem ,interesuje m nei natomiast chlodzenie asusa czy naprawde jest take ciche jak pisza .... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co do GF 7900gs fajna karta nie powiem ,od zawsze mialem GF ale teraz sie zrazilem do nic h ,po kupnie swojego 79gs .kara sypie mi artami nie wiadomo z jakiego powodu itp ( napewno sie nei przegrzewa) poprostu bublowata sort

To chyba twoj indiwidualny przypadek. Ja mam od Asusa i jestem zadowlony..karta jeszcze troche mi posluzy (ze 1,5 roku przynajmniej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To chyba twoj indiwidualny przypadek. Ja mam od Asusa i jestem zadowlony..karta jeszcze troche mi posluzy (ze 1,5 roku przynajmniej)

INDYWIDUALNY przypadek :lol2::lol2: to chyba forum nie czytasz na bierzaco .

Ogolnie seria 79gs 1.4ns od GALAXY to porazka bublowata 80% ,a takze w seri 600/1600 CM zdazaja sie ostatni buble ktore takze sypia artami.

Co ciekawe wszsytkie karty sa od GALAXY ,od innych producentow jakos nie slychcac nazekan uzytkownikow zeby im sie sprzet sypal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co ciekawe wszsytkie karty sa od GALAXY ,od innych producentow jakos nie slychcac nazekan uzytkownikow zeby im sie sprzet sypal

Aa teraz mi sie przypomnialo ze raz cos czytałem..i to chyba twoj wątek..nie zaprzeczam..no coz...zawsze jest gwara..no i to raczej tylko GALAXY wiec reszta jest ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niechcem zakladac nowego tematu ale skoro jest tylu znawcow, to jaka karta do celka 2.0, 3xx sdramu do 60 max 70 zl

Tylko zeby nie miala jakis dodatkowych wymogow co do zasilania.

8500 wlasnie chyba wymaga dodatkowego zasilania a Gf 3 albo Gf 4 mx ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Uwierzę jak zobaczę 
    • Dzień dobry, mam pytanie odnośnie stłuczki na parkingu przy świetlicy wiejskiej parking taki dziki trochę auta stoją jak chcą ale ja zaparkowałem tak jak inne auta czyli prostopadle przodem do jezdni natomiast na przeciwko nie był zaparkowany równolegle do chodnika auto i auto te wyjechało ze swojego miejsca i pojechało dalej kawałek wiec ja też wyjechałem ze swojego miejsca gdzieś w 1/3 nagle te auto zaczęło cofać do tyłu więc zatrzymałem się i patrzyłem tylko jak te auto wjechało we mnie gdzieś w okolicy początku przednich drzwi i pytanie czyja wina?  
    • 1. O ile zupełnie nie zgadzam się z poglądami Bandery i jego metodami to dalej nie odmawiam mu patriotyzmu. W tym sensie, że on wierzył, że to co robi jest dla dobra i w interesie Ukrainy, 2. Ukraińcy stawiają pomniki UPA nie dlatego, że brali udział w zbrodniach na Polakach, a pomimo tego, głównie za walki o niepodległość Ukrainy. Tak samo jak np. w Gdańsku stał pomnik s Jankowskiego nie dlatego, że Gdańszczanie są miłośnikami sypialnianych zabaw z młodymi chłopcami, tylko za udział księdza w opozycji anty-PRL-owskiej. I tak jak Polacy dojrzeli do likwidacji pomnika tak kiedyś i Ukraińcy dojdą do refleksji wobec UPA. Ale na to potrzeba czasu i spokojnych rozmów. A już pisanie, że Ukraińcy pochwalają i czczą mordowanie polaków to zwyczajna manipulacja i kłamstwo. Zdarza się, że nie wiedzą w ogóle o temacie, albo pomijają lub marginalizują, ale nie widziałem by ktoś pochwalał, a jak gdzieś się trafi to albo prowokator, albo odosobniony świr. A ty myślisz w kategoriach memicznych kulek. Jakiś Ukrainiec coś tam krzyczy to znaczy, to znaczy, że kilkadziesiąt milionów Ukraińców myśli tak samo, bo przecież przecież poglądy przenoszą się z genami. Jacyś Ukraińcy jeżdżą drogimi furami = Ukraina to kraj dobrobytu gdzie nie ma biedy i oni tylko śmieją się z naszej pomocy podcierając tyłki pęczkami dolarów. Itd itp.
    • Jak lubię długie, pomału rozkręcające się filmy tak tutaj tylko zerkałem na zegarek kiedy się wreszcie skończy. "Killers of the Flower Moon" historia miała potencjał, był Scorsese był DiCaprio, był De Niro  myślałem ,że to się nie może nie udać- a jednak.  Treści tam było może na 1,5 h jak dla mnie,  a wszystko trwa 3,5h. Całość jakoś naiwno-infantylna, aż się wierzyć nie chce, że oryginalne postacie też tak się mogły zachowywać. Wersja dla netfliksa ma trwać ponoć 4h 🙂  Jak oglądałem ten film to chcąc nie chcąc od razu nasuwały mi się skojarzenia z  "There Will Be Blood" i to porównanie dla nowszej produkcji zbyt pomyślnie nie wypadło 
    • Mam. Jakoś zniosła wymianę 3060ti na 3080
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...