Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Strutter

FAQ. Polecane karty graficzne - opinie, sugestie i pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Czy opłaca się zmieniać kartę graficzną w takim sprzęcie - karta tak może do 600-700zł. Jeśli tak to jaką polecacie. Teraz jest zamontowana GeForce 950.

Zastanawiam się nad GeForce 1050 ale pytanie jaką. Chyba że ktoś poleci coś innego.

Typ procesora QuadCore Intel Core i5-2400, 3300 MHz (33 x 100)

Nazwa płyty głównej Asus P8H61-M LE (1 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Mikroukład płyty głównej Intel Cougar Point H61, Intel Sandy Bridge

DIMM1: GoodRAM GR1333D364L9/4G 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)

DIMM3: Wilk Elektronik GR1333D364L9/4G [ TRIAL VERSION ]

Typ BIOS'u AMI (09/18/2013)

Ekran:

Karta wideo NVIDIA GeForce GTX 950 (2 GB)

Akcelerator 3D nVIDIA GeForce GTX 950

Monitor Samsung SyncMaster T220(G)/MagicSyncMaster T220(G) (Digital) [22" LCD] (H9XQB40601)

Multimedia:

Karta dźwiękowa nVIDIA HDMI/DP @ nVIDIA GM206 - High Definition Audio Controller

Karta dźwiękowa Realtek ALC887 @ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller [b-3]

Magazyn:

Kontroler IDE Standardowy kontroler Serial ATA AHCI 1.0

Sterownik magazynowania A01UKXUF IDE Controller

Dysk fizyczny Crucial_CT250MX200SSD1 ATA Device (250 GB, SATA-III)

Dysk fizyczny WDC WD5000AAKX-003CA0 ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-III)

Napęd dysków optycznych EXK UZ0L2B4DEFK SCSI CdRom Device

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie czytalem calosci wiec z gory sorki

pytanie mam bo glupieje od czytania ktora karta

podam propozycje i prosze o rade

https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-1080-gaming-x-8gb-gddr5x-256-bit-hdmi-3x-dp-dvi-box-gtx-1080-gaming-x-8g-774257/

czy z wgraniem bios premium z tego co czytalem tak mozna zrobic

https://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-1080-gamerock-8gb-gddr5x-256-bit-hdmi-dvi-d-3x-dp-box-neb1080t15p2g-922331/

czy moze jednak ta bo jest spora promocja

https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx1080-sea-hawk-ek-x-8gb-gddr5x-256-bit-dvi-hdmi-3xdp-box-geforce-gtx-1080-sea-hawk-ek-x-1019134/

ewentualnie inne propozycje

karta do gry na wysokich rozdzielczosciach do monitora 27 cali

karta musi podolac 5-7 lat z mozliwoscia podkrecenia bo mam 2 synow moldszy za 2 lata tez zechce swoj komputer a to niestety spory wydatek wiec zanim dostana nowe to te lata posluza na splate kredytu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wiesz że do Sea Hawk potrzebujesz chłodzenie cieczą?

Z tamtych trzech to MSI Gaming, cashback jest dodatkowo.

P.S. Nie kupuj karty na 5 lat bo ci tyle nie wytrzyma, nie mówiąc już o 7...

Zwyczajnie jej mocy nie starczy( tymbardziej w jak to mówisz wysokich rozdzielczościach) możliwe że pamięci braknie, albo poprostu sie zepsuje albo wejdzie w najgorszym wypadku coś w oprogramowaniu przez co karta będzie niemal bezużyteczna ;)

Weź średniaka, taniego GTX1070 np lub RX580, sprzedaj za 2-3 lata jak będzie już słaby, mniej stracisz a za różnice którą dołożyłbyś teraz do 1080 kupisz sobie kolejnego średniaka który od 1080 będzie szybszy.

A syn z twojego nie może skorzystać?

Albo brata? Jak mały to nic do gadanie nie będzie miał :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ;)

Jakiego GTX 970 polecacie? Mam zamiar kupić używanego i jest wylew tych od MSI w dobrej cenie, ale mam jakieś dziwne wrażenie że się sypią...

EDIT: W sumie jeszcze inna sprawa, lepiej kupić GTX 970 czy RX570 do pary z i5-4460? Wydajność praktycznie taka sama, a RX-a nowego kupię w cenie używanego GTX-a...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ;)

Jakiego GTX 970 polecacie? Mam zamiar kupić używanego i jest wylew tych od MSI w dobrej cenie, ale mam jakieś dziwne wrażenie że się sypią...

EDIT: W sumie jeszcze inna sprawa, lepiej kupić GTX 970 czy RX570 do pary z i5-4460? Wydajność praktycznie taka sama, a RX-a nowego kupię w cenie używanego GTX-a...

Ja kupiłem z kilka miesięcy temu gtx 970 g1 gaming gigabyte i brak mam zastrzeżeń dałem w tedy 700zł jak była panika z rx4xx i ludzie wysprzedawali. Karta czasami bardzo mało odbiega od nowszych 1060 czy rx480 ale są tytuły gdzie młodsze pokolenie działa dużo lepiej od dziadzia 970.

Do puki nvidia nie uśmierci jego wydajności sterownikami jak to u nv bywa to b.dobra karta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za bardzo jestem za kartami Radeona ponieważ zbędnie się grzeją. Polecam raczej inwestować w Nvidie z serią 10 :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z używanych GTX980, albo GTX1060 6GB.

Z nowych sama bieda - gtx1060 3GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mojej dziewczyny w kompie pada karta graficzna. Ma następujący zestaw:

płyta: GA-P67A-UD3-B3

procek: i5-2500K,

RAM: GoodRam 4GB 1600MHz

zasilacz: Tagan 430W EasyCon

Gra w głównej mierze w LOL'a i Lineage 2.

Poszukałem i wpadła mi w oko karta MSI GTX 1060 Gaming X 6GB DDR5 jednak później okazało się, że w tej karcie często występują piszczące cewki i kłopoty z jednym wentylatorem. Drugim kandydatem jest PALIT GEFORCE GTX 1060 SUPER JETSTREAM 6GB. Warto ryzykować i brać MSI czy Palit jednak będzie lepszym rozwiązaniem? Nie mam ochoty ciągle zwracać kart do sklepu.

A może zainteresować się czymś innym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Loteria, niezależne od producenta, poza tym GTX 1060, masz jeszcze GTX 1070, bo o Radkach zapomnij, bo robią w górnictwie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTX 1070 odpada ze względu na cenę. Nie chce wydawać więcej niż 1300 - 1400 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używany GTX 1060 6GB do 1000 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuję karty graficznej, co najbardziej opłaca się kupić do max 350zł? Z tego co poprzeglądałem to chyba z używek GTX 750, a z nowych GT 1030. GTX 750 chyba trochę bardziej wydajny, ale za to GT 1030 kupię z gwarancją. Co byłoby lepsze? Czy może jest jakaś alternatywa dla tych dwóch kart?

Mój PC:

i3 3220/ASROCK H61 PRO BTC/6GB RAM/CHIEFTEC 400W GPA-400S8

ps

szukana karta to jakaś z tych mało prądożernych, bo nie chce wymieniać zasilacza, ani bardzo mocna karta mi nie potrzebna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do czego niby ta karta ma służyć, że chcesz ja kupić ? Do wyświetlania pulpitu Integra wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem zagram w coś mało wymagającego np. PES,CSGO czy FM17 na którym niestety integra nie daje rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda kasy na tego szrota, z używanych GTX 950, do 400 zł jest GTX 960, lub GTX 1050 za stówkę więcej.

Nawet Lipton na youtubie skomentował ten szrot. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...