Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

a najgorsza to jest ta głupia blacha pod sufitem zasłaniająca cały zasilacz. Co to jest :E

wlasnie bardzo dobre to jest. zaslania kable wychodzace z zasilki. taka piwniczka jak by ale na górze (strych?) i bez podlogi :E

Edytowane przez Rapture

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maskownica jest przydatna. Co prawda zasłania SeaSonica, ale nie widać kabli od napędu, a reszta ładnie idzie nad nim i chowa się między zasilaczem, a drugim bokiem obudowy. Wszystko moim zdaniem przemyślane. A moja obudowa została kupiona, jak jeszcze madtech sprzedawał detalicznie i na allegro wypuszczał aukcje BCM. Dzięki temu kupiłem to szczotkowane cudeńko za niecałe 200 złotych. Miałem szczęście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lord_shivan,

miejsce pracy jak dom, więc o komputer kasjerki też dbam. Komputer aż nadto plus "małe" OC :E Aplus również stoi w firmie.

@szym3k,

wiesz, że zastanawiałem się nad sprzedażą ;)

@Klerks,

dysk zamontowany na takich śmiesznych szynach Revoltec'a. Co do drgań - zero :D

@Aurora570,

Twoja buda do najtańszych nie należy...

Edytowane przez Chitay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do najdroższych też nie :P i nie ma tej dziwnej blachy co w Lianli czy jak się to pisze xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja też pokaże swojego dziadka. Pomijając kilka modernizacji ten komputer ma jakieś 5 lat, może nawet lepiej.

No i dam foto też mojego lapka. HP DV-7 1140ew

Staruszek składa się z :

P4 530 s.775 3GHz HT

MSI Neo3-V

PowerColor 3850 AGP

Samsung 120GB + Maxtor 40GB

DVD LG

2x1GB GoodRam dual chanel

Chieftec 450W Fanswap XTHERMAL BTF 120 LED

Jak narazie gram we wszystko co chcę na 22" podobnie jak na lapku :)

Bude kiedys jak będe miał czas pomaluje i coś jeszcze z kabelkami zrobie:) Choć to naprawde trudne w tej obudowie. Na dole ledwo się zmieścił 12cm wentylator więc sami zobaczcie jak ta buda jest ciasna, pozatym nie ma wogóle miejsca za tacą żeby kable tam pochowac.

1e44e20badfcfbaamed.jpg

597278ead26d8970med.jpg

840bd6d902808bb6med.jpg

c6b1fd8660e68260med.jpg

efae2e968adfb753med.jpg

698360e922b2fc7cmed.jpg

Przepraszam za jakość ale foty robiłem telefonem przy słabym oświetleniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to tak troche odemnie:D do wakacji nowa karta graficzna,nowa płyta,nowy proc:D

obudowa.jpg

Edytowane przez kaka`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy inaczej traktuje komputer. Dla mnie to maszyna która ma działać nie blyszczec. Kable poukładałem i w pewnym stopniu zadbałem o cisze. Więcej nie potrzebuje, i tak siedzi we wnęce schowany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta 7300GS-->Radeon 4870

Plyta MSI 7260---> na jakoms do 200zl AMD ze zmiana napiecia i obslugą amd II x2

ram-1gb ddr2 667-3gb 800mhz

procesor amd 3000+ ---> amd II x2 240

A buda jest firmy ADAX heh nie jest to jakaś firmowa obudowa ale jest dosc duza

sluchajcie mam jedno małe pytanko czy jak bede wymieniał płyte gł to jest możliwość,że mi się nie zmieści?

Edytowane przez kaka`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmieści ;]

mam sprawkę do Was użytkownicy.

Czy mógłby ktoś wstawić tutaj zdjęcie jakiejś CM Elite 33x z Karakorum, Mugenem albo innym podobnym do nich chłodzeniem?

wiem, że to nie koncert życzeń, ale byłbym Wam bardzo wdzięczny :) pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalezione w necie. Zajęło mi to 2 minuty, nie wiem czy to tak trudno wpisać "elite mugen" w grafice google. Ale proszę:

elite01.jpg

elite02.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli na AM2 jest możliwość ustawienia Mugena jak wyżej? (wentyl wieje w bok, nie do góry? :)

żeby nie OFF:

porównanie: obudowa od razu jak mi przyszła (takie kable miałem dość długawo :D)^^ oraz na chwilę obecną :D

2ly5pae.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czyli na AM2 jest możliwość ustawienia Mugena jak wyżej? (wentyl wieje w bok, nie do góry? :)

żeby nie OFF:

porównanie: obudowa od razu jak mi przyszła (takie kable miałem dość długawo :D)^^ oraz na chwilę obecną :D

[img=http://i46.tinypic.com/2ly5pae.jpg]

Pamietaj ze moze byc lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast wgapiać się w fotki lepiej pomóżcie mi wybrać mobo pod 775 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poważnie się zastanawiam nad Asusem P5Q Premium , założyłem temat w dziale płyty G , by rozwiać swoje wątpliwości . Podoba mi się , ma 10xUSB , 16Faz zasilających , co prawdopodobnie nie będzie bez znaczenia , bo mam korzystną propozycje wymiany E8400 na E8600 więc 4,8-5Ghz może by dało radę . Wydajności mi nie brakuje na MSSchicie P45 Neo F ale brak kontrolera Raid... i umiejscowienie expresa 1x to porażka , mam 70* na czujniku położonym na na topie od xonara przy grze ... powyżej R4870 .

Niby to jest 550zł a jak patrzyłem na to co bym chciał tak w planie minium na i5 to 1700zł a teraz nie mam kasiory , bo dostałem 2000zł mandatu ostatatnio za prowadzenie :D

Prawdopodobny zakup na następny tydzień :

d4m8cxtmg73bs88tr5hq_thumb.jpg

Edytowane przez codename1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Twoim miejscu darowałbym sobie tą Mambe :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ty naprawdę kupujesz myszkę za 400 złotych? Chore, ale twój wybór. Nie pchaj się w 775. Zrezygnuj z gryzonia na rzecz tańszego, sprzedaj E8400 i kup coś porządnego na S-1156.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No o to chodzi że nie mam aż tyle kasy żeby przejść na 1156 , jak liczyłem to i5 750/4gb ddr3/maximus formula 1700-1800zł , a muszę jeszcze mysze i tunera kupić więc kolejne 300-600zł .

razem 2500zł a kaska dopiero 10 Lutego a ja już pod kreską ... . Miałem zmienić na to 1156 , nawet maiłem zamówiony zestaw i ustawionego klienta na komplet z E8400 aż tu bum trach jadę do domu kontrola prędkości , brak uprawnień 3 raz 3x500 i 500 za prędkość no to się pożegnałem z i5 , do tego musiałem odwołać klienta na PC ... Teraz mam klienta na moje MSI i samsunga F1 to mam 350zł do nowego kompletu . Miałem zacząć moda ale przez tych 2panów w Reno Megan Sport zostanie odwleczone o kila miesięcy i o jedną podstawkę niżej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi