Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

jest, bo nie potrzebnie zasilka przeciaga przez siebie cieple powietrze z coolera na cepie.

powracajac do wymiarow. moja buda ma 20cm szerokosci, chlodzenie mam s1283 ktore ma 160mm i biorac pod uwage wymiary tego asgarda (185mm szerokosci) i to ze pipki od mojego chlodzenia maja jakies 0,5cm do boku budy to asgard z mugenem (158mm) nie zamknie sie na moj rozum :)

Od dawna nie zamykam boku budy więc dla mnie ten problem by się połowicznie rozwiązał :)

Edytowane przez adonim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jest, bo nie potrzebnie zasilka przeciaga przez siebie cieple powietrze z coolera na cepie.

przy chłodnym procesorze i porządnym wyciągu na tyle wielkiej różnicy mu to nie robi. przy pasywnych setach owszem.

a przy ułożeniu kabli nie widzę szczerze powiedziawszy w niektórych opcjach różnicy.

Edytowane przez Dajman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pora i na jeden z moich kompików :) Wstawiałem kiedyś foty dużego, teraz i mały doczekał się wielkiej chwili...

c4fc954bd99904e7med.jpg365be3872f188374med.jpg

f94ed751b603be5dmed.jpg843a9f378891bb6cmed.jpg

6b84787a7618b411med.jpgfa6ca2b4195e8081med.jpg

8f375f106b4c0a0emed.jpga34b0b6a90fcf4e6med.jpg

Kompik jak kompik, służy jako HTPC w weekendy (dorzucam wtedy do niego VGA z wyjściem kompozytowym, bo mój stary TV tylko z taką się dogaduje, na codzień chodzi na integrze), w nocy zasysa i liczy F@H, no i służy mojej bejbe kiedy odwiedza mnie na weekend i kiedy ja coś tam jeszcze w pracy grzebię.

Dziś właśnie dostał nowego proca - E3200. Mobo w zasadzie pozwala tylko na zmianę FSB, a i to tylko na 266 albo 333, nic pośredniego. Także E3200 idzie teraz na 11,5 x 266 (3066) i trzyma się dzielnie. Pełnego 12 x 266 nie robi niestety. Nie radzi też sobie z FSB 333. No ale te psychologiczne 3 GHz robi, co na ten sprzęcik jest i tak nieźle. Jednocześnie pod pełnym stresem rwie wtedy 64W. W F@H 52W, a w idle (bez EIST bo mobo nie ma tego) jedynie 39W. Nieźle :) Szkoda, że nie zostawiłem se zasilacza DC/DC 150W jaki swego czasu okazyjnie kupiłem i nieopatrznie potem z zyskiem sprzedałem ;) Pięknie by się wpasował i miejsce by oszczędził.

Najlepsze, że kompik w ogóle powstawał trochę czasu, ale to dlatego, że kupowałem do niego jedynie okazyjnie znalezione części, po mocnej taniości. A monitor dostałem za drobną przysługę, w sumie za friko :E

Buda jest przemiła, ale b ciasna. Tym bardziej, że chyba niepotrzebnie tą górną klatę na HDD i ODD dałem. ODD w ogóle usunę, i tak się nie przydaje, a HDD pójdzie na przód, na sztorc. TV i audio na razie też wywaliłem, TV i tak nie oglądam, a audio na mobo spoko daje radę do oglądania filmików.

Chłodziwa - na procu radiator z wysokiego Intelowskiego cooler z miedzią w środku, na nim śmiglak z podobnego coolera Xilence - b cichy i @ 900 rpm utrzymuje cepika <50 st. Na NB siedzi Pentagram z Scythe Kaze, skręconym do niesłyszalności, również ok. 50 st. W zasilaczu siedzi jakiś AC, skręcony na ok. 800 rpm, również b cichutki. HDD siedzi w SQD. Ogólnie komp jest cichszy niż mój główny, no ale w moim głównym są 2 Velociraptorki, które mimo SQD są jednak słyszalne.

Kot. Na wyposażeniu. To jego ulubione miejsce. Oczywiście ten kawałek gdzie leży wymaga przemysłowego odkłaczania :E

Edytowane przez kater

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś myślałem o tej budzie :P Jest nice :]

Edit - dubel

Edytowane przez Pborosfki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieziemsko to wygląda, chłodzenie większe od samej płyty głównej.

Pewnie jeszcze aAtom na pokładzie -20 na procku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pewnie jeszcze aAtom na pokładzie -20 na procku :)

Chyba nie ;l

ten antek to sie wydaje tylko taaaki długi?;J

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie idiotycznie mi wyszło :E

Wymiary: Sz 265 x Dł 330 x Wys 198

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie taktowanie i temp? :-P Na moim e8400 i 4ghz 1.3v. na ninja 2 mam takie tempy ,że nawet nie sprawdzam dokładnie jego stabilności. W idlu 40 a w stresie ~70 czy to kwestia słabego docisku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jakie taktowanie i temp? :-P Na moim e8400 i 4ghz 1.3v. na ninja 2 mam takie tempy ,że nawet nie sprawdzam dokładnie jego stabilności. W idlu 40 a w stresie ~70 czy to kwestia słabego docisku?

Dosyć możliwe jak ja miałem niedociśnięte to w idle zachowywało się w miarę spoko ale stress masakra. Wiadomo dziadowskie pushpiny. po dodaniu backplate plus śruby zdecydowanie lepiej. Na tyle że nawet w pasywie mogę spokojnie pracować :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kater

Fajny ten Twój kot i komp też... ;)

I plusik za CPU Fan - homemade... :E :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mały update :) . Doczekałem się wreszcie konkretnego aparatu i parę drobnostek zmieniłem w budzie.

Piękna buda :) Te Lian Li maja coś w sobie ...

Edytowane przez racix
Pkt. 13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ten wentylator na boku to mogłeś sobie odpuścić ;) a obudowa mim zdaniem do zmiany :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fazza102@ Pomyśl o obdarciu z naklejek coolerka na ram, jakoś liptonowato wygląda takie kręcące się cuś ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie pasuja te magmy zupelnie :thumbdown:

Według mnie właśnie fajnie kontrastują z bladobłękitnym płynem i czarnym wnętrzem. Ale o gustach sie nie dyskutuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wedlug mnie przy tym podswietleniu wyglada brzydko, za to bez podoba mi sie, szczegolnie ta magma fajnie akcentuje.

Edytowane przez DonCorleone666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój sprzęt testowy, a prywatny PC jest w trakcie organizacji.

106zn2d.jpg

Asus P7H57D-V EVO + Core i5 661.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez bym chciał mieć taki testowy :P

ale ze wszystkich moich znajomych to ja mam najlepszy sprzęt niestety ;/

fajna ta płyta główna. Podobają mi się te kolory jej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tez bym chciał mieć taki testowy :P

ale ze wszystkich moich znajomych to ja mam najlepszy sprzęt niestety ;/

fajna ta płyta główna. Podobają mi się te kolory jej

poza niamam jeszcze 6 innych opartych o H57 ale akurat ta była testowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mały upgrade zmiana na 5870 dx11 ready

4df9a536fceb.jpg

2eda45f68a21.jpg

kto by chciał blok 4870 od ek fullcover (chłodzi pamięci rdzeń i sekcje zasilania !!!)

pisac na gg 11759664

dzwonić 501622596

cena jaka mnie interesuje 210zł z przesyłką (wpłata na konto)

zdjęcia na pw lub em@il

możliwość wystawienia na allegro itp

Kupie złączki bitspawer 10-16 !!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mały upgrade zmiana na 5870 dx11 ready

Większą czcionką było napisać :]

Ten oplot strasznie prześwituje i kable też by się przydało uporządkować. I płyn Ci wyparował :]

Edytowane przez Screamer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przesiwtuje pewnie od lampy..normalnie tego nie widac...

pozatym zgadzam sie ze screemerem...

nie da rady sciagnac opasek z kabli do grafy i dac je za rez?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi