Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

scrooge

HP w2207h - fotorecenzja

Rekomendowane odpowiedzi

1komp.pl to nie znana mi marka. Wolę trochę dopłacić i mieć pewność, że później nie będę miał problemów (gwarancja). Więc nie bez podstawy nie biorę pod uwagę te oferty za jak najniższą cenę (trzeba doliczyć koszty przesyłki). Ja rozumiem różnicę conajmniej 100zł, wtedy się opłaca. Tak zrobiłem kupując w esc.pl a nie lokalnie w sklepie Vobis, gdzie chcą o 100zł więcej.

Uchwyty to opcja, zbędna opcja. Za te pieniądze lepiej kupić porządny kabel DVI-HDMI :)

Nie znana marak... Kupiłem tam swojego HP2408h, sklep na życzenie kupującego wykona testy czy monitor nie ma martwych pikseli bądź sub pikseli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam od niedawna mam monitor HP w2207h i mam taki problem, podczas grania monit gubi mi sygnal przechodzi jakby w tryb czowania i pisze no signal pomaga dopiero wylaczenie kompa, dzieje sie to tylko podczas grania monit podlaczony przez przelaczke dvi-hdmi grafika palit 9600 GSO 768mb nawet system postawilem na nowo i to samo, jakies sugestie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja sugestia jest taka, że podczas grania możesz mieć włączony za wysoki tryb odświeżania ekranu. W instrukcji jest napisane, dla jakich rozdzielczości pracuje w takich częstotliwościach. Np w natywnej 1680x1050 pix max to 60Hz. W przeciwnym razie właśnie przełącza się w tryb uśpienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale przeciez i tak sie nie da dac wiekszej, w call of duty 4 gdzie mi wywala moge dac 50/60 tylko wiec raczej chyba nie to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema. Chce kupić ten monitor do xboxa 360. Jak najlepiej bedzie podłączyć? Mozna kablem hdmi? Znalezłem ten monitor na ceneo i pisze, że jest hdmi no i wkoncu ten szpanerski znaczek na przodzie.

To co, da rade tak podłaczyc? Będzie dobry obraz (wiem zalezy tez od kabla) i dźwięk? Czy może inaczej kombinowac.

P.S. Xbox ma hdmi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Siema. Chce kupić ten monitor do xboxa 360. Jak najlepiej bedzie podłączyć? Mozna kablem hdmi? Znalezłem ten monitor na ceneo i pisze, że jest hdmi no i wkoncu ten szpanerski znaczek na przodzie.

To co, da rade tak podłaczyc? Będzie dobry obraz (wiem zalezy tez od kabla) i dźwięk? Czy może inaczej kombinowac.

P.S. Xbox ma hdmi.

Tak, da się.

Możesz bez problemu bezpośrednio podłączyć do monitora kablem HDMI, jest jeden feler - głośniki wbudowane w monitor są słabe (mało dynamiczne, idealne do sygnalizacji systemowych dzwonków). Tak więc proponuję rozdzielenia sygnału audio od wideo np. za pomocą amplitunera (tak będzie u mnie docelowo). Obraz z amplitunera do monitora, a dźwięk do głośników (np. kolumn).

Obraz będzie lepszy niż z VGA (ale to też zależy od oka właściciela ;) ). Dźwięk? To zależy od Twojego sprzętu grającego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A do monitora mogę podłączyć słuchawki?

Niestety nie, nie posiada wyjścia słuchawkowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wiadomo juz cos o w2228h? Bo czekam i czekam a tu cisza, a w2207h tylko drozeje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ty jeden czekasz na 2228 :)

za granicą juz jest w sprzedaży a u nas jak widac :cassetete:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekajcie do września. Powinien być w sklepie Vobis. Gdzie ten monitor drożeje? :hmm: W Vobis W2207H jest w tej samej cenie (999zł), tak samo w esc.pl (899zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poczekajcie do września. Powinien być w sklepie Vobis. Gdzie ten monitor drożeje? :hmm: W Vobis W2207H jest w tej samej cenie (999zł), tak samo w esc.pl (899zł).

Tych cene nie komentuje... :) W agito byl jakis czas za 825, ale ostatnio znacznie podskoczyl.

Z racji braku rozgladam sie za zastepstwem i wypatrzylem cos takiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy ekran monitora w2207 można czyścić środkiem ambersil glass cleaner w sprey'u (środek do czyszczenia szkła i glazury - w opisie pisze, że stosowany również do ekranów monitorów) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak, da się.

Możesz bez problemu bezpośrednio podłączyć do monitora kablem HDMI, jest jeden feler - głośniki wbudowane w monitor są słabe (mało dynamiczne, idealne do sygnalizacji systemowych dzwonków). Tak więc proponuję rozdzielenia sygnału audio od wideo np. za pomocą amplitunera (tak będzie u mnie docelowo). Obraz z amplitunera do monitora, a dźwięk do głośników (np. kolumn).

Obraz będzie lepszy niż z VGA (ale to też zależy od oka właściciela ;) ). Dźwięk? To zależy od Twojego sprzętu grającego.

Witam własnie zakupiłem to cudo i podłączyłem xbox 360 ale mam jeden problem. Jest to dźwięk w ogole nie chodzni nic nie wiem jak to przełączyc nawet jego wbudowane głosniki nie hulaja. Zapewne wystarczy tu troche logiki ale coś ostatnio u mnie źle z tym :pimp:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam komputer przy oknie na południe, jest mocne oświetlenie. Czy nie będzie problemów z matrycą glare?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam komputer przy oknie na południe, jest mocne oświetlenie. Czy nie będzie problemów z matrycą glare?

Jakakolwiek odpowiedz nie bedzie wlasciwa. Odbior matryc Glare jest subiektywny. Co jednemu przeszkadza drugi nawet nie zauwaza. Polecam sprawdzic "organoleptycznie" :D, wizyta w jakims media-markecie albo w salonach Vobis ktore maja te monitorki w stalej ofercie. Nikt lepiej nie odpowie na to pytanie niz ty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam własnie zakupiłem to cudo i podłączyłem xbox 360 ale mam jeden problem. Jest to dźwięk w ogole nie chodzni nic nie wiem jak to przełączyc nawet jego wbudowane głosniki nie hulaja. Zapewne wystarczy tu troche logiki ale coś ostatnio u mnie źle z tym :pimp:

Hm, wygląda na to, że w konsoli dałeś dźwięk via analog (czyli na kabel cinch/rca stereofoniczny), a nie jak powinno być przez kabel cyfrowy (digital). To nie wina monitora. Ale też sprawdź czy same głośniki są ok np. podłączając kablem audio załączonym do monitora do mp3 czy walkmana i podgłośnić w OSD.

To kwestia wzrokowego gustu i ustawień samego monitora. Sprawdź na własne oczy w sklepie jak to wygląda. U mnie jest tak, że za moimi plecami mam okno i dużo światła jest. Mam wtedy ustawiony na 3/4 mocy podświetlenia i jest naprawdę ok (ledwo widać swoje odbicia). Później się przyzwyczaisz i docenisz te walory :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W konsoli mam ustawione Dolby Digital z WMA Pro (i tak na innych ustawieniach nie działa) a głośniki mam w porządku przynajmniej te zewnetrzne bo te zewnetrzne to nie wiem czy działaja . A moze w ustawieniach monitora cos by zmieniło tylko ze patrzyłem i nic nie zwróciło mojej uwagi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor cały czas mnie kusi, ale jednak 22'' jest dla mnie za duży. Jak sądzicie - czy w modelu 20'', ze względu na jedynie analogowe połączenie byłaby jakaś widoczna utrata jakości obrazu? (interesuje mnie głównie tekst, bo obrazki widziałem, że dalej wyglądają bardzo dobrze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja h ma hdmi i chyba tyle. Porównaj dane techniczne na stronie hp i jak się mylę to napisz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wersja h ma hdmi i chyba tyle. Porównaj dane techniczne na stronie hp i jak się mylę to napisz ;)

Nie mylisz się, to jedyna różnica.

A nie słyszał ktoś może o nowym modelu 2007? Wychodzi nowy 2207, więc może ten też. Cały czas mnie on kusi, ale jednak braku wejścia cyfrowego trochę się obawiam..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie mylisz się, to jedyna różnica.

A nie słyszał ktoś może o nowym modelu 2007? Wychodzi nowy 2207, więc może ten też. Cały czas mnie on kusi, ale jednak braku wejścia cyfrowego trochę się obawiam..

Chyba w2228h ktory ma rownoczesnie dvi i hdmi?? Tez planowalem zakup 2207 ale wole juz poczekac na model ktory ma oba zlacza, wkoncu monitorek sie pozuwya pare lat. Potem jak bedzie potrzebne dodatkowe zlacze to sie nie dolutuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chyba w2228h ktory ma rownoczesnie dvi i hdmi?? Tez planowalem zakup 2207 ale wole juz poczekac na model ktory ma oba zlacza, wkoncu monitorek sie pozuwya pare lat. Potem jak bedzie potrzebne dodatkowe zlacze to sie nie dolutuje.

Tak, ale to 22''. Mnie interesuje 20.

Dlatego zastanawiam się nad Asus'em PW201. Ten szklana matryca, niezła jakość obrazu i komplet wejść. Nie mogę jednak znaleźć zbyt wiele opinii na jego temat na internecie. A w sklepach niestety też się go nie uświadczy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak, ale to 22''. Mnie interesuje 20.

Dlatego zastanawiam się nad Asus'em PW201. Ten szklana matryca, niezła jakość obrazu i komplet wejść. Nie mogę jednak znaleźć zbyt wiele opinii na jego temat na internecie. A w sklepach niestety też się go nie uświadczy..

Suche paramtery nie zachwycaja, i troche drogawy jak na nie. Stylistyka taka sobie(ten HP mnie urzekl :P), i 20" to troche malo jak na rozdizalke 1680xxxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Warto zaznaczyć dla tych co zdziwieni wchodzą na forum, że w sytuacji kiedy zamykają nam korpo szczury forum to ewakuujemy się na forum ITH. Tam przyjęto nas bardzo ciepło i tam będzie nasz nowy dom IT. https://forum.ithardware.pl/
    • Nie jest. Jak nie masz preferencji na AIO, to lepiej klasyczny air cooler wziąć. Zobacz sobie na testy Thermalright Peerless Assassin i Phantom Spirit, obecnie to są jedne z najmocniejszych chłodzeń, a w cenie dużo niższej niż konkurencja - 190~210pln za warianty SE, 220-240pln za nie-SE. Różnica SE, a "zwykłe" to jedynie wygląd, kosmetyka. Wydajność i głośność bez zmian. Teściki, https://www.tomshardware.com/reviews/thermalright-phantom-spirit-120-review/2 | https://www.tomshardware.com/reviews/thermalright-peerless-assassin-120-se + PA u Gamers Nexus https://youtu.be/Mm4hyIHe1PM?t=992 PS + PA, u Hardware Canucks https://youtu.be/iaJBsQPqxRA?t=589 W Polsce obecnie xkom i hardpc mają te coolery, do niedawna tylko na polskim amazonie były z Niemiec wysyłane. Jeszcze wobec tego co niżej napisałem, oba coolery mają 155mm wysokości, 160mm z wentylem ustawionym pod wyższe RAM'y. Jak masz darmową wysyłkę na amazonie, to tam parę groszy taniej je dostaniesz i mają większą ilość kolorów dostępną.   Zależy od tego: Define 7 Compact Solid i zwykła 7 - jak którykolwiek z komponentów nie zmieści się w tych wymiarach z Compact Solid, to nie masz wyjścia bierzesz większą. Jeszcze jako duży plus zwykła 7'ka ma miejsce na zamontowanie karty graficznej wertykalnie. Jakbyś miał kupić jakąś kobyłę w przyszłości z bardzo ciężkim coolerem to zdecydowanie bezpieczniej dla samej karty jest zamontować ją w ten sposób. Łamanie się laminatu RTX'ów 4080/90 i cięższych 4070'tek pod swoim własnym ciężarem to już "klasyka". Producenci nawet już często dodają podpórki (o tak) pod GPU do zamontowania z tego względu. A fajne to nie jest, jak pęknie laminat to nie uznają gwarancji na to. A wygląda to tak uno, duo, i reszta tego.   Co do zasilacza, Gold/Platinum nie robi aż takiej różnicy. Cokolwiek co ci podpasuje z Corsair/Seasonic/Be Quiet (Pure Power 12 M są super). Fractal i ten tańszy SS GC nie mają wtyczek 12VHPWR pod nowe RTX'y. A adapter Nvidii x3/x4 PCIE -> 12VHPWR jest paskudny i strasznie sztywny+kobyłasty, dużo z nim cyrków historycznie było (topiące się złącza). Tak jak do starszych zasilaczy dostaniesz do zakupu oddzielnie ten kabel, tak jego ceny powodują to nieopłacalne, 100pln do starych Corsair'ów, 90pln do Seasonic'ów, itd. Btw AMD wspominało że w następnej generacji też wstawią już to podłe złącze.   Ogólnie zestaw spoko tylko będziesz musiał poczekać na dostępność 9800X3D, skalperzy wszystko dosłownie wykupili. 7800X3D przy obecnej cenie też nie jest za fajny, idzie w górę od jakoś pół roku. Natomiast nie sądzę żeby niedobór 9800X3D trwał bardzo długo. SSD zostaw przy KC3000 - VP4300 i M482 nie mają własnej pamięci DRAM, a KC3000 ma wbudowane 2GB DDR4. Wpływa to na wydajność i po trochu na wytrzymałość - dyski bez niej używają pamięci NAND na dysku jako "DRAM".
    • @PCLabGPT  Czy znasz osobiście T-800 lub któregoś z następców  ❓
    • Nic nowego, dalej trwają przygotowania do pogrzebu.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...