Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

scrooge

HP w2207h - fotorecenzja

Rekomendowane odpowiedzi

Suche paramtery nie zachwycaja, i troche drogawy jak na nie. Stylistyka taka sobie(ten HP mnie urzekl :P), i 20" to troche malo jak na rozdizalke 1680xxxx

Można dostać za 699 złotych z przesyłką, co nie wydaje się dużo (HP kosztuje tyle samo). Co do stylistyki to rzecz gustu (choć fakt, że HP jest ładniejszy, od początku mi się spodobał).

Jeśli chodzi o rozdzielczość to według mnie jest ok. Natomiast ekran 22'' jest dla mnie po prostu za duży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak bede musiał go podlączycz pod GTX280?? żeby było jak najładniej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 pytania

1.czy sterwonik sam do monitora tez robi problemy ?? bo wsumie bardzo by mi sie przydak dodaje inne rozdzielczosci

2. czy nowy w2228h oprocz dodatkowego dvi i szybszej matrycy cos ma czy jest wogole jakas roznica miedzy matryca 3 a 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czy nowy w2228h oprocz dodatkowego dvi i szybszej matrycy cos ma

porównaj:

HP w2207h 22" (GM757AA) - Specifications

Display resolution

1680 x 1050 @ 60 Hz max

HP w2228h 22" (KU913AA) - Specifications

Display resolution

640x480 at 60 and 75Hz; 720x400 at 70 Hz; 800x600 at 60 and 75 Hz; 1024x768 at 60 and 75 Hz; 1152x720 at 60 Hz; 1152x870 at 75 Hz (Mac); 1152x900 at 66 Hz (Sun); 1280x768 at 60 Hz; 1280x960 at 60 Hz; 1280x1024 at 60 and 75 Hz; 1440x900 at 60 Hz; 1600x1000 at 60 Hz; 1680x1050 at 60 Hz

w2228h - Review: http://www.pcworld.idg.com.au/index.php/ta...691195;pid;6373

czy jest wogole jakas roznica miedzy matryca 3 a 5
Raczej nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jasiopatryk

Dziś chciałem podłączyć słuchawki do monitora w2207h, ale niestety nic na nich nie słychać. Dlaczego ? Też tak macie ? Słuchawki na 100 % są dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedno pytanko.

1. Jakie rozdzielczości obsługuje W2207H ??? od najmniejszej do największej.

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam jedno pytanko.

Dzięki.

hmm.. monitora nie mam, ale strzelałbym, że wszystkie od 640*480 do jego natywnej czyli 1680*1050.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem się jeszcze spytać o wypalanie pixeli, bo chciałem już kupić ten monitor, lecz na pewnym forum było trochę użytkowników którzy wypowiadali się, iż wypaliły im się pixele i ten temat nie jest poruszany. Czy to prawda że łatwo się wypalają. Czy jest uzasadniona moja obawa ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chciałem się jeszcze spytać o wypalanie pixeli, bo chciałem już kupić ten monitor, lecz na pewnym forum było trochę użytkowników którzy wypowiadali się, iż wypaliły im się pixele i ten temat nie jest poruszany. Czy to prawda że łatwo się wypalają. Czy jest uzasadniona moja obawa ???

Raczej totalnie nieuzasadnione. Sam sie sporo tym modelem interesuje i informacje o wypalonych pikselach sa sporadyczne.

Zreszta przewaznie duzo narzekan bierze sie z popularnosci jakiegos modelu a nie za sa szczegolnie podatne na wypalanie, po prostu im wiecej posiadaczy tym wieksze prawdopodobienstwo ze beda jakies wypalone pikseli.

Po trzecia, o wiele czesciej slyszy sie cos zlego o jakims produkcie niz dobrego z prostej przyczyny ze zadowolony posiadacz nie maja potrzeby dzielic sie swoim ukontetnowanie, wprost przeciwnie od osob ktore maja jakies problemy, albo pechowo padlo na nie z wypalonymi pikselami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

mógłby jakiś posiadacz monitora z tej serii cyknąć foto, jak monitor sobie radzi ze skalowaniem w dół rozdzielczości?

np. przy 24" zamiast 1920×1200 np. 1680×1050 lub 1440×900

a jak 22" to do 1440×900 i 1280×800

niestety nie mam okazji sprawdzić w sklepie :(

jeżeli ktoś by mógł to i w słonecznym pokoju może ująć efekt szyby

z góry bardzo dziękuje

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po długich namysłach kupiłem ten monitor HP W2207H, lecz jeszcze potrzebuje jednostkę centralną, która będzie za 2 dni. Mam pytanie do posiadaczy tych monitorów. Monitor mam zamiar połączyć z kartą Radeon HD 4850 Asusa, czy ktoś ma z Was tą kartę podłączoną pod ten monitor ??? Chodzi mi o to czy przejściówka dodawana DVI > HDMI do Radeona 4850 pasuje bez problemu do tego monitora (np. przejściówka za szeroka i nie da sie włożyć ją do monitora itd. ???). Czy normalnie się ją montuje i działa, albo są problemy ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema

Jak ktoś widział ofertę (newsa) w2228h w vobisie to niech da linka bo ja tam dzwoniłem i nikt nic nie wiedział

ani o cenie ani o dacie

Info ze strony Hp tez możecie wrzucić jak znajdziecie takie jak np. data premiery, mi się nic nie umiało znaleźć :D

Dajcie linka bo nie wiem czy czekać czy kupować, a nie chce przestrzelić z zakupem, z miesiąc mogę poczekać z kupnem monitora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Siema

Jak ktoś widział ofertę (newsa) w2228h w vobisie to niech da linka bo ja tam dzwoniłem i nikt nic nie wiedział

ani o cenie ani o dacie

Info ze strony Hp tez możecie wrzucić jak znajdziecie takie jak np. data premiery, mi się nic nie umiało znaleźć :D

Dajcie linka bo nie wiem czy czekać czy kupować, a nie chce przestrzelić z zakupem, z miesiąc mogę poczekać z zakupem monitora

Sam wyczekuje i nie wiem skad te newsy dotyczace vobisu, oni sa ich tak jakaby nieswiadiomi. Nie wiem zart jakis czy co.. Zreszta ogolnie znaleazc cokolwiek o tym monitorze ciezko. Chociarz istnieje bo w uk store(czy usa) juz z miesiac temu widzialem. Ale Polska widac nie jest najwazniejszym rynkiem zbytu bo nawet HP Polska nie bardzo wie co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w2228h hehe dobre dobre :) to jest sposob na sprzedaz tego samego monitora po nowej cenie :D

@kanon7 ta wszystko pasuje, a jak ci nie bedzie pasowac to se kupisz kabel dvi>hdmi za 20 zl i bedzie cacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przez HD chciał bym sobie coś innego podłączyć a przez D-sub raczej nie będę chciał podłączać HD4870 :D

A jeżeli ma byc w tej samej cenie to mogę poczekać chwilkę

Poczekam z tydzień na jakiegoś newsa chyba jak nic nie będzie słychać o tym nowym monitorze to kupie w2207h :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam po dłuższej przerwie. Czas na odpowiedzi :)

Dziś chciałem podłączyć słuchawki do monitora w2207h, ale niestety nic na nich nie słychać. Dlaczego ? Też tak macie ? Słuchawki na 100 % są dobre.
Kolego, monitor nie ma wyjścia słuchawkowego, tylko wejście audio z zewnętrznego źródła takie jak karta dźwiękowa, odtwarzacz mp3 czy wieża hi-fi itp. A szkoda...

Mam jedno pytanko.

Dzięki.

hmm.. monitora nie mam, ale strzelałbym, że wszystkie od 640*480 do jego natywnej czyli 1680*1050.
Dokładnie. Na stronie HP są podane obsługiwane rozdzielczości tego monitora, a także w instrukcji obsługi.

Do dziś mam ten monitor i jak na razie, nie zauważyłem wypalonych pikseli. A że nie jest ta kwestia poruszana, oznacza to, że mają porządne matryce zainstalowane :)

witam!

mógłby jakiś posiadacz monitora z tej serii cyknąć foto, jak monitor sobie radzi ze skalowaniem w dół rozdzielczości?

np. przy 24" zamiast 1920×1200 np. 1680×1050 lub 1440×900

a jak 22" to do 1440×900 i 1280×800

niestety nie mam okazji sprawdzić w sklepie :(

jeżeli ktoś by mógł to i w słonecznym pokoju może ująć efekt szyby

z góry bardzo dziękuje

pozdr.

Jest taki serwis, gdzie przetestowali ten sam model, tyle że wersja bez HDMI (a więc DVI), i tam są zrzuty z skalowania. Generalnie, skaler jest dobry i nie sprawia kłopotów :) I tam też jest fota efektu szyby.

Zapodam Ci na PM linka.

Po długich namysłach kupiłem ten monitor HP W2207H, lecz jeszcze potrzebuje jednostkę centralną, która będzie za 2 dni. Mam pytanie do posiadaczy tych monitorów. Monitor mam zamiar połączyć z kartą Radeon HD 4850 Asusa, czy ktoś ma z Was tą kartę podłączoną pod ten monitor ??? Chodzi mi o to czy przejściówka dodawana DVI > HDMI do Radeona 4850 pasuje bez problemu do tego monitora (np. przejściówka za szeroka i nie da sie włożyć ją do monitora itd. ???). Czy normalnie się ją montuje i działa, albo są problemy ???

Tak, każda przejściówka dodawana do kart graficznych pasuje do każdego monitora i samych kart graf. Nie ma możliwości, że coś się nie zmieści :)

Siema

ani o cenie ani o dacie

Dajcie linka bo nie wiem czy czekać czy kupować, a nie chce przestrzelić z zakupem, z miesiąc mogę poczekać z kupnem monitora

Sam wyczekuje i nie wiem skad te newsy dotyczace vobisu, oni sa ich tak jakaby nieswiadiomi. Nie wiem zart jakis czy co.. Zreszta ogolnie znaleazc cokolwiek o tym monitorze ciezko. Chociarz istnieje bo w uk store(czy usa) juz z miesiac temu widzialem. Ale Polska widac nie jest najwazniejszym rynkiem zbytu bo nawet HP Polska nie bardzo wie co i jak.

Po cholerę czekać na info ze sklepu Vobis. Macie tutaj to co Was interesuje:

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=14288

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jest taki serwis, gdzie przetestowali ten sam model, tyle że wersja bez HDMI (a więc DVI), i tam są zrzuty z skalowania. Generalnie, skaler jest dobry i nie sprawia kłopotów :) I tam też jest fota efektu szyby.

Zapodam Ci na PM linka.

Mógłbyś mi też przesłać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
w2228h hehe dobre dobre :) to jest sposob na sprzedaz tego samego monitora po nowej cenie :D

@kanon7 ta wszystko pasuje, a jak ci nie bedzie pasowac to se kupisz kabel dvi>hdmi za 20 zl i bedzie cacy.

Niektorzy potrzebuja hdmi i dvi. Nie kazdy jest w stanie sie zadowolic tylko jednym. Co do sprzedazy tego samego monitora, chyba jednak nie taki sam, poprawili wlasnie pare niedociagniec jak oba zlacza(hdmi, dvi) i pare kosmetycznych zmian w parametrach jak dla mnie sensowne podejscie ze zmiana modelu monitora i tak byl pierdolnik z tym rozroznianiem wersji dvi i hdmi a teraz bedzie jasnosc. I totalnie nie mam nic przeciwko by sprzedawali stary pod nowa, wkoncu to bardzo dobry monitor wiec im dluzej go beda sprzedawac tym lepiej. :) Brakowalo mi wlasnie tylko obu wejsc do pelni szczescia i oto mam. Brawo HP tylko zeby to szypciej u nas bylo w pelni dostepne a nie jakies pojedycze ciurki.

Po cholerę czekać na info ze sklepu Vobis. Macie tutaj to co Was interesuje:

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=14288

Cos tu jest nie tak, podaja zlacza wejsciowe RGB, DVi a powinno byc jeszcze HDMI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Siema

ani o cenie ani o dacie

JUZ CZAS KUPOWAĆ w2228h

od znajomego w Vobisie dowiedzialem sie ze juz w systemie maja nadany nr magazynowy i cena 999 - wiec można czekać na towar

albo od razu kupic w Login24.pl w cenie 935zł !

HP Polska to porażka - oni nic nie wiedza i nie sa w stanie okreslic daty sic!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@marioking - masz racje, dodali pare bajerow, ogolenie kosmetyka :P cos jak gf9800 czyli 8800 w nowym garniturze :P

co do wypalonych pixeli - hp nie daje gwaranji typu wypali ci sie pixel damy ci nowy moniak. jak kupowalem go w vobisie to wynegocjowalem se ze sprzedawca ze jak do jutra pojawia sie wypalone pixele to da mi nowy moniak.. niestety na poczatku rozmow od razu zaznaczyl ze nie "ew wypalone pixele sa jakims tam standardem i nie sa objete gwarancja".

Co Ty gadasz, że obsługuje FULL HD ? (1950x1050 ? ) Udowodnij :D

Da się podłączyć xboxa tym cyfrowym złączem nie majac w nim HDMI?

obluguje.... ale obraz jest zeskalowany do 1680x1050... przy filmie hd nie zobaczysz roznicy, ale w systemie i okienkach widac to bardzo wyraznie, az nadto ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Brakowalo mi wlasnie tylko obu wejsc do pelni szczescia i oto mam. Brawo HP tylko zeby to szypciej u nas bylo w pelni dostepne a nie jakies pojedycze ciurki.

Mi do pełni szczęścia brakuje takiego modelu, ale 20''. Niestety na wymianę starego 2007v bez wejścia cyfrowego chyba na razie się nie zanosi..

A propo właśnie filmów HD i podłączania konsoli. Czy można do bez problemu zrobić do monitora o mniejszej rozdzielczości natywnej? Miałem okazję sprawdzić film w HD na monitorze 22'' i wyglądał bardzo dobrze, nie wiem natomiast czy tak samo nie ma problemów w przypadku podłączenia konsoli typu Playstation 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta specyfikacja z esc jest trochę dziwna

według niej ten monitor w2228h nie ma pivota ani HDMI

Według innej specyfikacji h20195.www2.hp.com/V2/GetDocument.aspx?docid=0900a5a5831dc640&cc=pl&lc=pl - posiada PIVOTA i HDMI ale w zestawie nie znajdziemy kabla DVI

Poza tym widziałem go już w MediaMarkcie ( cena 1099zł) a w VOBISie ( cena 999 zł) można go już zamawiać

Idę zaraz go sobie pooglądać dokładnie i się upewnię jak to jest z nim naprawdę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos czuje ze poszli na latwizne z HDMI i dali tylko przejsciowke z DVI :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...