@MaxaMBez przesady z tym 6 generacji Jak tam idą zmodyfikowane silniki z Iranu które Iran ukradł z USA To jest co najwyżej próba skopiowania F-117, zrobienia z niego bezzałogowca. Czyli technologia sprzed 50 lat Albo inaczej, zrobienie z RQ-170 wersji bojowej. Ale ogólnie kopia kopii z USA, ze wsparciem Iranu. USA nie ma czego zacierać, bo technologię mają opracowaną od wielu, wielu lat. To jest kopia ich technologii. A bez systemu IT, satelit najnowszej generacji i to co Musk wysyła w kosmos to będzie ciężko żeby te samolociki zrobiły to co USA będzie potrafiło
A co do wynagrodzenia, no tak, tylko ciekawe ile tę kasę zobaczy na oczy, albo ilu umiera przed wypłatą Przy okazji inflacja. A wynagrodzenia zwiększają bo ochotników co raz mniej, mobilizacji Putin się trochę boi - nastroje społeczne plus gospodarka, a 200k "kadetów" ze szkół wojskowych to trochę mało jak się spala prawie 450k ludzi w rok...
Cześć, chciałbym pomóc chrześniakowi w złożeniu komputera do gier. Jego budżet to 3500 zł. Zależy mi na grafice Nvidii, w cenie musi być też Windows z instalacją i montaż.
Znalazłem taki zestaw: https://proline.pl/koszyk/a63c15b6 ale nieco przekracza budżet. Co by można tu zdowngradować? A może możecie zaproponować jakiś inny przyzwoity zestaw, który mieści się w budżecie?
Co masz na myśli mówiąc "porządną pastę termo"? Ja od jakiegoś czasu stosuję naprzemiennie GD 900 i GD 007 od chińczyka bo mają przyzwoite właściwości i są tanie jak barszcz.
W zestawie tego chłodzenia jest jakaś pasta Arctic Cooling. To wystarczy czy coś jeszcze lepszego jest potrzebne?
No i czy to chłodzenie za 300zł to dobry wybór czy próbować rozważyć jakieś inne alternatywy?
Dzięki za odpowiedź. Jednak udało się włączyć Wiedźmina w 1440p używając kabla HDMI. Mam natomiast pytanie, czy dużo tracę nie mogąc korzystać jednocześnie z pełnej mocy karty i kabla display port?
Czy zakup kabla HDMI-displayport cokolwiek da?