Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

scrooge

HP w2207h - fotorecenzja

Rekomendowane odpowiedzi

kablem czy samą przejściówką ? bo zastanawiam się właśnie, czy kupić sobie samą przejściówkę dvi-hdmi czy kabel cały. co lepsze ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam kabel dvi-hdmi i jest dobrze. Na przejściówce chyba będzie to samo tyle, że taniej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a różnica w jakości obrazu jakaś będzie ? powiedzmy na takim kablu za ~25zł, a na samej przejściówce za np. 10zł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że nie. Są to złącza cyfrowe więc nie powinno być problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wygląda na to, że problem dziwnych fontów rozwiązał się po instalacji sterowników od HP'eka.

Poza tym, mógłby ktoś strzelić centralną fotę na monitor z ustawioną np. tą tapetką:

http://img230.imageshack.us/img230/1763/th...20x12002af6.jpg

Ponieważ chyba coś poprzestawiło mi się z kolorkami...

A jeżeli masz coś nie tak z kolorami to jak chcesz zobaczyć różnice pomiędzy tapeta a fotka tapety ? :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli fotka zostanie zrobiona centralnie [nie z boku] to sądzę, że dostrzegę różnicę w kolorach.

Więc, mógłby ktoś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba poprosic jakiegos moda zeby wycial troche postow z tego topiku bo sie niezly syf zrobil ;)

co to niektorzy nie kapuja ze cyfrowy oznacza bezstratny i wala kolem macieja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeżeli fotka zostanie zrobiona centralnie [nie z boku] to sądzę, że dostrzegę różnicę w kolorach.

Więc, mógłby ktoś?

Wg. mnie jeżeli monitor i tak wyświetla inne kolory to i tak nie zobaczysz różnicy. Spróbuj zresetować wszystkie ustawienia co do kolorów i te w monitorze i w systemie.

Ja zdjęcia nie zrobię - chwilowo nie mam czym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Orientuje się ktos moze, gdzie można dostać ten monitorek ? ;)

Na allegro.

kablem czy samą przejściówką ? bo zastanawiam się właśnie, czy kupić sobie samą przejściówkę dvi-hdmi czy kabel cały. co lepsze ? ;)

To kwestia wygody i pieniędzy.

a różnica w jakości obrazu jakaś będzie ? powiedzmy na takim kablu za ~25zł, a na samej przejściówce za np. 10zł ?

Będzie taka sama.

Ponieważ chyba coś poprzestawiło mi się z kolorkami...

Z poziomu menu (w "Color") w HP możesz zresetować ustawienia i od nowa je poustawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki. Moglibyście także podać własne ustawienia jasności, kontrastu oraz focusu [opcja w HP My Display]?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tryb nocny - jasność 15; kontrast 80.

Tryb słoneczny - jasność 90; kontrast 80.

Tryb dzienny - jasność 50; kontrast 80.

Nie mam zainstalowanych sterowników od HP, więc nie podam focus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tryby? Mhmm... mógłbyś rozwinąć o co w nich chodzi :) ? Bo rozumiem, że opcja ta się zmienia... [ręcznie / automatycznie?]

Dzięki za cyferki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, tylko ja tak powiedziałem :)

Naciskając na + możesz zmieniać ustawienia między Movie, Photo, Gaming, Text i Custom. Text i Custom mam zmienione po swojemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto zawitał na dobre do naszych sklepów następca HP w2207h - HP W2228H

Przepraszam jeżeli to OT ale nie widziałem jeszcze dyskusji na temat nowego modelu i ciężko znaleźć jakieś opinie na jego temat. Może ktoś z forumowiczów go kupi i się podzieli wrażeniami.

sam jestem nim zainteresowany, ale na razie za mało wiem na jego temat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej wyłączać całkowicie czy pozostawiać na sleepie? [co lepsze dla monitorka]

Pytanie może i głupie... ale wolę więcej widzieć aniżeli mniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oto zawitał na dobre do naszych sklepów następca HP w2207h - HP W2228H

Przepraszam jeżeli to OT ale nie widziałem jeszcze dyskusji na temat nowego modelu i ciężko znaleźć jakieś opinie na jego temat. Może ktoś z forumowiczów go kupi i się podzieli wrażeniami.

sam jestem nim zainteresowany, ale na razie za mało wiem na jego temat :)

Osmielony tym optymistycznym postem wyslalem zapytanie o dostepnosc tego modelu w pobliskim sklepie(ktory prowadzi sklep internetowy) i jest Hp Partner 2008 :D Odpowiedz mnie lekko zwalila z nog, napewno sie takiej nie spodziewalem.

"Właśnie dlatego że jesteśmy partnerem handlowym HP to nie sprzedajemy niskobudżetowych produktów przeznaczonych dla sieci hipermarketów. To są inne produkty."

Ze sklepu jestem ogolnie zadowlony bo ma niezle ceny no i blisko domu, ale tak stracili caly repekt jak sobie u mnie wyrobili ich tania oferta. Szczegolnie rozbawila mnie ironia ze oferuja tez budgetowe produkty HP :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lepiej wyłączać całkowicie czy pozostawiać na sleepie? [co lepsze dla monitorka]

Wydaje mi się, że dla monitorka nie ma żadnej różnicy, będzie jedynie różnica w poborze prądu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla monitora nie ma znaczenia. W skali roku ma znaczenie na rachunkach za prąd. Jak nie potrzebuję w ogóle komputera to wyciągam na noc z kontaktu wtyczkę do przedłużacza (a do niego jest podłączony komp. monitor itp).

Jeśli nie potrzebuję na chwilę komputera to wyłączam monitor. To nie CRT, który nie lubił wyłączania i włączania na krótko (wpływało na jego zużycie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś kiedyś czytałem o jakiejś klawiaturze specjalnie dopasowanej do tego HP w2207h, że ten monitor ma "keyboard parking space". Niemoge znaleść żadnej dedykowanej klawiatury. Macie namiary? Która klawiatura pasuje do podstawki tego monitora? Ile kosztuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gdzieś kiedyś czytałem o jakiejś klawiaturze specjalnie dopasowanej do tego HP w2207h, że ten monitor ma "keyboard parking space". Niemoge znaleść żadnej dedykowanej klawiatury. Macie namiary? Która klawiatura pasuje do podstawki tego monitora? Ile kosztuje?

Ten parking to maja pewnmie na mysli ze mozesz postawic na podnozce monitora :D Ot cala filozofia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem sobie w VOBISIE w zeszłym tygodniu w2228h i mi go wypalają od środy - odbieram w sobotę go - i mam takie pytanie czy to na jakim tle jest wypalany monitor morze wpływać na późniejsze pojawienie się bad/sub pixeli ?

W VOBISIE jest ustawione jakieś czarne tło z pojawiającym się czarnym netbukiem na czarnym tle co jakiś czas i nie wiem czy nie iść jutro do nich żeby dali coś kolorowego do soboty - a jak coś się pojawi to go nie wezmę :D - chodzi mi głównie o późniejsze sub pixele jeżeli się źle wypali ??

noc z czwartku na piątek 00:54 - odbieram w sobotę :D - ostatnia chwila żeby zmienić tło przy wypalaniu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zamówiłem sobie w VOBISIE w zeszłym tygodniu w2228h i mi go wypalają od środy - odbieram w sobotę go - i mam takie pytanie czy to na jakim tle jest wypalany monitor morze wpływać na późniejsze pojawienie się bad/sub pixeli ?

Chętnie bym ci pomógł z tym problemem ale niestety nie mam zielonego pojęcia :)

Za to może Ty mógłbyś mi pomóc ;)

W jakim Vobisie zamówiłeś ten monitor (w jakim mieście), pytam bo na ich stronie nie ma żadnych informacji na temat tego monitora.

Jeszcze jedno - jak już go odbierzesz to czekamy na małą reckę :) jak się spisuje, może będziesz miał możliwość porównania z HP w2207h

Pozdrawiam

EDIT:

No właśnie jak zauważył kolega marioking - ile kosztuje to cudo w Vobisie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema to ile kosztuje pisałem na poprzedniej stronie :D

Kosztuje 999 zł w VOBISIE i 1099 w Media, w ofercie na stronie go nie ma ale jak zadzwonisz lub pójdziesz do obojętnie którego salonu VOBISA to ci go zamówią, ja zamawiałem w Opolu w salonie w REALU

Ponawiam prośbę

:D :D :D

W VOBISIE jest ustawione jakieś czarne tło z pojawiającym się czarnym netbukiem na czarnym tle co jakiś czas i nie wiem czy nie iść jutro do nich żeby dali coś kolorowego do soboty - a jak coś się pojawi to go nie wezmę :D - chodzi mi głównie o późniejsze sub pixele jeżeli się źle wypali ??

Odbieram w sobotę a już jest piątek

:D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...