Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

scrooge

HP w2207h - fotorecenzja

Rekomendowane odpowiedzi

P.S. A ten tryb text masz standardowy czy "podrasowany"?

Dlaczego nikt nie wrzuca ustawień?? :hmm:

Zwykły. Nie mam czasu na "podrasowanie"

Jakbyś miał jakieś ciekawe ustawienia to napisz.

P.S. Szit- jakieś te emotki dzikie jak im czapeczki odjęli ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zwykły. Nie mam czasu na "podrasowanie"

Jakbyś miał jakieś ciekawe ustawienia to napisz.

P.S. Szit- jakieś te emotki dzikie jak im czapeczki odjęli ;/

Jak siedze na necie a w domu jest ciemno to mam ustawione tak

Jasność (Brightness): 50(gdy duży kontrast) lub 60 do 75 max

Kontrast (Contrast :P ): 70(opcje druga) lub 80-85(kontrast 50)

P.S. Też na txt czasem gram. Ale na gaming całkiem spoko gra się w World Racing 2 :E Ale przy max rozdziałce auta są takie wysoki i wąskie lol :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedłem już do tego co jest przyczyną tych drgań ekranu. Zmieniłem w menu clock z 60 na 59 a w clock phase dałem na maxa. Teraz obraz miód malina :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Doszedłem już do tego co jest przyczyną tych drgań ekranu. Zmieniłem w menu clock z 60 na 59 a w clock phase dałem na maxa. Teraz obraz miód malina :D

A tak wogóle to co te opcje zmieniają??? :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A tak wogóle to co te opcje zmieniają??? :hmm:

Co s w stylu częstotliwości odświeżania.

Jak jest źle ustawione to obraz tak jakby miga (na literach widać białe, poziome paseczki co chwilę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha. A tak wogóle to macie włączony ClearType??? U mnie w XP na białych literkach są kolorowa piksele, a w Viście jak czytam forum to litery są zlane i jakieś mało czytelne. Czy to wina połączenia przez d-sub czy cleartype tak ma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam przez D-sub'a z Clear Type'em i wszystko jest ok ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja mam przez D-sub'a z Clear Type'em i wszystko jest ok ;)

To spróbuj wrócić na standardowy i zobacz czy jest różnica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. bez CT ? Bez CT też jest dobrze, nie ma żadnych kolorowych pixeli ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tzn. bez CT ? Bez CT też jest dobrze, nie ma żadnych kolorowych pixeli ;)

Raczej chodziło Trajowi o zmianę połączenia na analogowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież pisałem, że mam analogiem podłączone :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przecież pisałem, że mam analogiem podłączone :P

Mój błąd!! Z pośpiechu zamiast D-dub przeczytałem DVI-D i wyszła kaszana :P

Jak dla mnie wszystkie możliwe zakłócenia, pikseloza itp. sa spowodowane przez kartę graficzną, a w mniejszym stopniu przez kabel.

crush- jaką masz kartę??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak dla mnie wszystkie możliwe zakłócenia, pikseloza itp. sa spowodowane przez kartę graficzną, a w mniejszym stopniu przez kabel.

Ja mam 8800GTS 640MB (na G80). U mnie to raczej nie wina karty, ale czyjaś to pewnie tej funkcji lub analogowego sygnału przy testach na 7300GT mobile było tak samo... :hmm:

Kable HDMI-->DVI-D w cenie 40zł chyba nie będzie dobry?? Czy się mylę?

http://www.komputronik.pl/Kable_przelaczni...talog,kat,3096/

Kupuje tusze i się zastanawiam czy kabel też wziąć... Bo przejściówka tam kosztuje 69zł sic!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Radka 9600 ;) Spróbuj z tą przejściówką HDMI>DVI, nawet z tą za 40zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja mam Radka 9600 ;) Spróbuj z tą przejściówką HDMI>DVI, nawet z tą za 40zł ;)

Ale tam przejściówka kosztuje 69zł a kabel 40zł więc nie wiem czy brać ten kabel bo za 40zł też mógłbym mieć przejściówkę... :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale tam przejściówka kosztuje 69zł a kabel 40zł więc nie wiem czy brać ten kabel bo za 40zł też mógłbym mieć przejściówkę... :hmm:

To za taką kasę lepiej kabel brać. Jakby było coś nie tak to zwrócisz. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To za taką kasę lepiej kabel brać. Jakby było coś nie tak to zwrócisz. ;)

No, ale trochę tani mi się wydaje ten kabel 40zł za 2m kabla???

Przykładowo przejściówka firmy hama (pozłacane styki)kosztuje 69zł, a kabel tej samej firmy 89zł a Belkina (dobra firma) 2,5m 255zł. Coś tani kabel mi się wydaje choć widzałem za 20zł też. A w zwroty nie chce mi się bawić, a i kasy w błoto też nie lubię wyrzucać chodzi mi głównie o jakość obrazu czy na tanim kablu nie będzie słaba (tzn. taka lub gorsza niż na d-sub) :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko mi coś powiedzieć o tym kablu ale patrząc na jakość obrazu, który u mnie generuje przejściówka DVI>D-Sub za 7zł, to radziłbym Ci wziąć coś markowego :E;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie macie opinie o sklepie sirius? Bo chyba tam będę kupował monitorek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdanie sklep ok i co ważne trzymają terminów :thumbup:

Ale nie mają tuszy do mojej drukarki :mad2::thumbdown:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to to samo ;) Z kablem masz ten +, że przy okazji jako przedłużacz służy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kabel będzie ok, ale ta przejściówka to chyba nie taka. Lepsza by była z oboma wtykami żeńskimi. Wtedy można wykorzystać kabel HDMI który był z monitorem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obsługa jest strasznie nieprofesjonalna. Trudno się dodzwonić, nie dotrzymują obietnic, a i towar, który rzekomo jest, okazuje się, że musi być ściągane skądś tam.

Kupiłem tam W2207 i miałem go po dobrym tygodniu.

Przed świętami kupiłem tam podzespoły do komputera i zaczęła się jazda..

Kilka razy przeciągali zamówienie, bo produktów nie było na stanie. Kilka dni zajęło im zatwierdzenie zamówienia i przekazanie o nim informacji do magazynu. W magazynie przeciągnęli o kilka kolejnych dni. Nie chciałem czekać na produkty, więc zmieniłem płytę główną i kartę graficzną na taką, które miały być. To wydłużyło zamówienie znowu. Okazało się, że drugiej zamówionej przeze mnie karty też nie ma. Kolejna zmiana i kolejnych kilka dni.

Po ponad dwóch tygodniach oczekiwania wreszcie dostałem paczkę.. Próbowali mi wcisnąć tańszy zasilacz Chiefteca, i pomylili się z płytą główną.

W piątek wysłałem GLSem paczkę, teraz nerwowo czekam na moje równo 1080zł, które mieli mi przelać zaraz po odebraniu paczki (poniedziałek/wtorek) - nie mam ich do tej pory. Oczywiście na maila wciąż nie mam odpowiedzi.

Nie polecam. Może Ci się udać, ale gdybyś miał pilną potrzebę skontaktowania sięz obsługą to zapomnij.. Lepiej wziąć w innym, bardziej profesjonalnym sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Freesync to Gsync od AMD który dziś działa tez na kartach NV. Adaptive sync to co innego.
    • Wyrok można zawiesić jak dostaną max 1 rok, bo już jak będzie wyrok 1 rok i miesiąc to idą w pasiaki . Teoretycznie mogą im zawiesić nawet wyrok 2-3 lat ale to w wyjątkowych przypadkach typu wsypie kogoś kto popełnił jakieś poważne przestępstwo itp. 
    • Naprawdę rewelacyjny atak Ukraińców na rosyjski skład amunicji. Zapewne rakiet.   Do tego na innym "froncie" też genialna i niezwykle skuteczna akcja - uderzenie w nawet kilka tysięcy bojowników hezbollahu. Także wieści wojenne niesamowicie pozytywne dzisiaj   Co do użycia pocisków o zasięgu kilkuset km do rażenia celi w głębi Rosji, to jest to już raczej pewne. Obecnie trwa oswajanie z tym tak samej Rosji jak społeczeństw zachodnich. Co chwilę kolejny kraj zgadza się na użycie ich broni na terenie Rosji. Testem tego, co może z tym zrobić Rosja była ofensywa na obwód kurski. Użyto w niej zachodniego sprzętu zmechanizowanego oraz HIMARSów z rakietami o mniejszym zasięgu i głowicach kasetowych. Ruskie z Miedviediewem na czele kwiczą o tym jak to jest atak NATO na Rosje, jak to będzie straszliwa odpowiedź od pierwszych dni tej ofensywy. I tyle moga co sobie wyć i grozić w swoich propagandowych mediach. Także obstawiam że najpóźniej wiosną 2025 będą pierwsze ataki. Może już zimą, jako odwet po dużych rosyjskich atakach na ukraińskie systemy energetyczne i ciepłownicze.
    • @kadajo To chyba Ty się kiedyś ze mną kłóciłeś jak napisałem że kabel za 10 zł da ten sam obraz co ten za 300, bo to sygnał cyfrowy czyli zero jeden, i albo będzie albo nie będzie. Jeszcze powołałeś się na znajomość z chłopakami z HDTVpolska. Aczkolwiek tu akurat nie pamiętam, czy w tej konkretnej kwestii się na to powołałeś   Także potwierdzenie z hdtvpolska.com tego co wtedy pisałem Jak to nie Ty byłeś to wybacz Tak czy siak lepiej się zapoznać i nie przepłacać
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...