Już ją internauci namierzyli, na moim oczach najpierw poleciała jej ocena, a potem ogólnie firma zniknęła z Google.
Ładnie sobie bajzlu narobiła jednym kliknięciem. Ale to trzeba mieć wodę zamiast mózgu. A może piasek w tym przypadku.
I co w tym dziwnego? Bez synchronizacji od strony monitora tylko z vsync będziesz czuł spadki i z miejsca masz znacznie większy lag. Ba musisz mieć zapas na CPU/GPU by nie odczuwać problemów z płynnością. Jedynie potrójne buforowanie nieco poprawia sytuację, ale podbija laga.
Ja na to patrze z innej strony, artysta ma wizje postaci, I takowa w grze tworzy. Jego wizja jego prawo. Dlaczego niby mial by robic kopie 1:1 aktora od VA.
Nie wazne czy tutaj w grze jest ona ladniejsza czy brzydsza od aktorki, tym bardziej ze nie wiemy co bylo pierwsze. Moze mieli juz wizje postaci i dopiero po dobrali aktorke, a moze I najpier aktorke ale nie pasowala im do wizji I tyle.
Oczywiscie pomijam tu pobodki czysto polityczno-przekonaniowe, takie nie powinny wogole wplywac na wyglad postaci. I jezeli z takich to powodow postac wyglada jak wyglada to to nie sa artysci ale zwykli rzemieslnicy, i wtedy faktycznie przykro, gry powinny byc dzielem artysty z pasja.
Przeciez nawet w produkcjach mocno siedzacych na mocapie i fabule tak nie jest. Zobacz topke jaka jest TLoU, tam Joel i Ellie nie wygladaja jak ich aktorzy z mocapu (i tak zdaje sobie sprawe ze kilka postaci sa podobne).
A ta tutaj gra niestety ani fabularnie ani ze strony rezyserskiej nie blyszczy. Do piet nie dorasta konkurencji, wiec tym bardziej jakie to ma znaczenie.
Cześć,
Kupuję HDD do NAS. Wymagania 4TB, CMR, trwałość, niezawodność. Po wyborze sprawdzę czy na liście dysków dla NAS (wybór to QNAP TS-216G).
Zasadniczo myślę o IronWolf. Porównanie 2 modeli 4TB (na X-kom nie mają obu): https://www.morele.net/porownaj/6276215,9915399/147/0/
Dopłata do droższego to 40 zł, droższy ma:
1/ 1.2m MTBF vs 1.0 MTBF i dłuższą gwarancję 5 lat vs 3 lata (za to mogę dopłacić),
2/ wyższą prędkość (do NAS to raczej dla mnie bez znaczenie, nie wiem czy to nie traktować jako wady z uwagi na trwałość),
3/ dopisek PRO.
Który model wybrać ew. może podpowiecie coś lepszego w podobnej cenie (do 500 zł).