Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Quattro

Motoryzacyjna Blabla

Rekomendowane odpowiedzi

Doskonale zdaję sobie sprawę, ile co dziś kosztuje. Na szczęście wykończenie jest już za mną :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zazdrość, planuję powrót do Zamościa i chętnie jakiś dom :E

Jakiś czas temu pisałem, że padła mi Motorola, dziś odebrana z serwisu i padnięta płyta główna, wszystkie zdjęcia w piach... Moja wina, że żadengo backupu nie zrobiłem ale gdyby był normalny slot na karty pamięci to nie byłoby problemu :) Napisałem, czy jest możliwy zwrot uszkodzonej płyty głównej to bym oddał do punktu odzyskiwania danych, co za problem kość pamięci wylutować ale nie, nie ma takiej opcji, nie wiem czy nie bo nie, czy nie bo już to poszło do utylizacji.

Edytowane przez lesiu155

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, ThePodrygi napisał:

Ja lecę na Amio z allegro i nie narzekam. Ich żarówki mają zawsze styropian więc można je włożyć bez dotykania żarnika.

O kurde, fajną mają cenę, trzeba będzie przetestować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, ThePodrygi napisał:

Wracając do tematu to MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30 5L czy Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30?

Nie wiem jakie auto, ale nasze GP wg manuala ma mieć lane 5W-40 C3 (benzyna, euro4, turbo, bez filtra);
Od 50 tys. km (175 tys. - 225 tys. i rośnie) jeździ na Helixie Ultra 5W40 non-c3;

@ zdjęcia w piach:
Z racji, że fotek pi...ngwina nie robię, danych wrażliwych za bardzo nie mam to od paru lat całość danych (PC/telefon) siedzi na chmurze z auto-backupem na bieżąco;
Wierzę i ufam, że wielka korporacja mi danych nie utraci (a niech se wyciekną, ojej) a kompletnie nie stresuje się awarią sprzętu;

Choć w sumie z elektroniki z nośnikiem danych to od ~20stu lat padł mi tylko jeden SSD;
A wcześniej zbyt młodym byłem żebym tym się przejmować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, diggerx napisał:

O kurde, fajną mają cenę, trzeba będzie przetestować.

Ja mam je w jednym i w drugim aucie. Nie widzę różnicy między nimi, a Philipsami, które miałem wcześniej za 200 zł jedna sztuka D1S. Można dobrać sobie barwę od niebieskiej po żółtą.

7 minut temu, serwal4 napisał:

Nie wiem jakie auto, ale nasze GP wg manuala ma mieć lane 5W-40 C3 (benzyna, euro4, turbo, bez filtra);
Od 50 tys. km (175 tys. - 225 tys. i rośnie) jeździ na Helixie Ultra 5W40 non-c3;

Saab 9-3 2.8T V6. Rozrząd tam jest łańcuch smarowany olejem i nie lubi słabego oleju.

Edytowane przez ThePodrygi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, ThePodrygi napisał:

Ja lecę na Amio z allegro i nie narzekam. Ich żarówki mają zawsze styropian więc można je włożyć bez dotykania żarnika.

JPRDL - nie trwałość 7-8 lat, nie gwarancja 4 lata, nie jakość światła tylko styropian....Ty zakładasz żarnik szkłem do tyłu, że potrzebny styropian??? Trzonek w D2S jest taki, że nawet w rękawicach narciarskich nie dotknie się elementu świetlnego przy montażu.

Wybrać jakieś chińskie guano ze względu na styropian - nowa jakość dobierania części.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, bergercs napisał:

JPRDL - nie trwałość 7-8 lat, nie gwarancja 4 lata, nie jakość światła tylko styropian....Ty zakładasz żarnik szkłem do tyłu, że potrzebny styropian??? Trzonek w D2S jest taki, że nawet w rękawicach narciarskich nie dotknie się elementu świetlnego przy montażu.

Wybrać jakieś chińskie guano ze względu na styropian - nowa jakość dobierania części.

No w Focusie to akurat fajna rzecz styropian bo po wyciąganiu całego reflektora żeby zmienić żarówkę mam uwalone ręce jak górnik. Nie pisałem, że tam są D2S. Wybrałem je po opiniach.l, a te mają bardzo dobre. Świeca tak jak parę razy droższe Philipsy. U mnie Phillipsa nie wytrzymywały dłużej jak 3 lata. W odsyłanie żarówek mam się bawić? I na czym będę jeździł w tym czasie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykończeniówka, jak sama nazwa wskazuje, wykończy człowieka na jeden z trzech sposobów: fizycznie, psychicznie, finansowo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, marko125-91 napisał:

Wykończeniówka, jak sama nazwa wskazuje, wykończy człowieka na jeden z trzech sposobów: fizycznie, psychicznie, finansowo. 

Najlepsze jest to, że w 2021 płaciłem komuś za łazienkę bo brał 70 zł za metr więc nie wyszło dużo za bardzo małą łazienkę w nowej deweloperce. Ale koleś zrobił to bardzo dobrze razem z fugowaniem i myciem po sobie. Rok temu za płytki na podłodze chciał koleś 150 za metr bez fugowania i zrobił to źle. Musiałem pogonić i robić samemu bo czas juz gonił. Takie ceny u mnie w mieście.

Edytowane przez ThePodrygi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, DannyKay napisał:

zazdro :E

dołączam :D u mnie tynki zaczęły schnąć... już się boje kolejnych etapów. Teoretycznie trzech glazurników umówionych na styczeń, ale czekam na wyceny... pewnie będę zbierał szczękę z ziemi jak podadzą kwoty z robotę... Żeby całość podjąłem się dodatkowego 1.5 etatu z doskoku :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja się cieszę, że cała wykończeniówka za mną. W tym roku mogłem się cieszyć już fanaberiami typu pergola na tarasie, szopa na narzędzia itp. Co do płytek, to sam kładłem w kuchni (między blatem a szafkami wiszącymi), na balkonie i przed wejściem. Robiłem na krzyżaczki i jest GIT. 

Większość wykończeniówki robiłem sam. W obce ręce oddałem zrobienie schodów, łazienek i wstawienie drzwi wewnętrznych.

Najgłupsza rzecz to zrobienie białej fugi w łazience z prysznicem... biała była przez chwilę. 

Edytowane przez Klima

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, elkocuro napisał:

dołączam :D u mnie tynki zaczęły schnąć... już się boje kolejnych etapów. Teoretycznie trzech glazurników umówionych na styczeń, ale czekam na wyceny... pewnie będę zbierał szczękę z ziemi jak podadzą kwoty z robotę... Żeby całość podjąłem się dodatkowego 1.5 etatu z doskoku :E

Nie za szybko Ci glazurnicy? Wilgoć z tynków musi wyjść a w takich jak teraz warunkach, to za szybko Ci nie wyschną. Cementowo-wapienne?

kopę lat Klima :)

Edytowane przez DannyKay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykończeniówka w domu nigdy się nie kończy :E W tym roku wymieniałem okna i postanowiłem zrobić kominek jak należy. Do tej pory to było bardziej coś a'la otwarte palenisko. Tak jak to zrobione było w latach 80'tych tak było do tego roku. No to wpadł wkład kominkowy i przy okazji trzeba było pruć pół komina... Bo szacht kominowy krzywy i nie wchodził nierdzewny wkład. Także stare domy to neverending story :D 

Edytowane przez RimciRimci
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest obecnie na rynku coś z "tanich i dobrych" wycieraczek czy nie cudować i kupić Bosch Aerotwin? Ostatnio miałem Magnum (by Valeo) z Action i wycierały bardzo fajnie, ale tylko pół roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem ze 3? lata temu Denso Hybrid i tylko gumki kupuję i wymieniam co jakiś czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, DannyKay napisał:

Nie za szybko Ci glazurnicy? Wilgoć z tynków musi wyjść a w takich jak teraz warunkach, to za szybko Ci nie wyschną. Cementowo-wapienne?

kopę lat Klima :)

osuszanie i wygrzewanie podłóg w domu odpalone przez dewelopera, bo są trochę do tyłu z pracami :) na ścianach zarzucony mam THM z doliny nidy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

del

Edytowane przez DannyKay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedziałem wczoraj w Cuprze Formentor. Nawet nie najgorsze te samochody. Czekam aż na dniach w salonach pojawią się Terramary :) A w sobote jadę obczaić nowego Kodiaqa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.10.2024 o 08:09, RimciRimci napisał:

Wykończeniówka w domu nigdy się nie kończy :E W tym roku wymieniałem okna i postanowiłem zrobić kominek jak należy. Do tej pory to było bardziej coś a'la otwarte palenisko. Tak jak to zrobione było w latach 80'tych tak było do tego roku. No to wpadł wkład kominkowy i przy okazji trzeba było pruć pół komina... Bo szacht kominowy krzywy i nie wchodził nierdzewny wkład. Także stare domy to neverending story :D 

Filtry założyłeś? :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, bergercs napisał:

Ja miałem nju od bardzo dawna i zastrzeżeń nie miałem, ale w pracy zasięg orange i innych sieci oprócz  plusa ma czarne dziury (pomieszczenia jak klatki faradaya :E ), przeszedłem do plusa (plush) bo służbówki wszystkie na plusie i zwyczajnie są zamontowane wzmacniacze sygnału od plusa, że nawet w tych miejscach jest dobry zasięg. I w sumie też żadnych zastrzeżeń nie mam. 20zł x3 numery przez rok, pierwsze 3 miesiące nie płaciłem, po roku 25zł za numer. 

W nju miałem jeszcze starsze zasady tzn. 29 + 9 + 19, ale wychodzi bardzo podobnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, lycone napisał:

Filtry założyłeś? :E

Jakie znowu filtry? 🤯

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niedawno przeszedłem do Netii, miałem w a2mobile 10gb/2 dychy, które mi nie wystarczały, tutaj mi zaoferowali 60 za 3 dychy. Zasięg plusa więc bez zmian dla mnie.

Kurde, wrócił mi telefon z serwisu. Kij z tym, że dane w piach ale jak można założyć plecy od innej wersji kolorystycznej... :E

Edytowane przez lesiu155

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi