Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

robbiko

Thundrebird jak wykonać eksport poczty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś może mi opisać jak wykonać eksport poczty i adresów w THUNDERBIRDZIE do zarchiwizowania i następnie zaimportowanie go w tym samym programie bądź innym no. Outloku?

Szukałem na forum i niestety nie ma jakieś konkretnej i pewnej instrukcji jak to bezpiecznie zrobić.

Ponadto gdzieś przeczytałem że są do tego jakieś programy które sie dodatkowo instaluje..... proszę o opis napewno nie tylko ja mam z tym problem, a przejrzysta instrukcja przyda sie wielu użytkownikom tego programu.

pozdrawiam :)

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można chyba tylko cały katalog przegrać

Np:

C:\Documents and Settings\xxx\Dane aplikacji\Thunderbird\Profiles\leqi3j2n.default\Mail\xxxxxxxxx.xx.xx.xx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Można chyba tylko cały katalog przegrać

Np:

C:\Documents and Settings\xxx\Dane aplikacji\Thunderbird\Profiles\leqi3j2n.default\Mail\xxxxxxxxx.xx.xx.xx

Też tak początkowo myślałem ale niestety nie mogę odnaleźć takich plików, coś jest jedynie w C:\Program Files\Mozilla Firefox. W Outloku mozna pojedyncze listy przenosi i kopiowa tutaj nic ... klapa a ja musze sformatowac partycje C, gdzie z pewnoscia jest ukryta moja korespondencja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo musisz włączyć narzędzia > opcje folderów > Widok > pokaż ukryte pliki i foldery (musisz to włączyć)

dalej podałem ci ścieżkę gdzie tego szukać na dysku c

Wystarczy że skopiujesz cały katalog Profiles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

w ostateczności użyłem MozBackup 1.4.6 sprawdziłem wyeksportowany plik i jest cała poczta wraz z konfiguracją konta - SUPER!

Na tą chwilę mnie to zadowala lecz W dalszym ciągu nurtuje mnie pytanie jak wyeksportować do innych programów, czy ten plik który tworzy w/w program jest rozpoznawalny przez OE?

Dzięki Panowie!!!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego miałby być... jeżeli chcesz kombinować z OE to szukaj narzędzi do niego przeznaczonych. Może same opcje w OE to oferują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A dlaczego miałby być... jeżeli chcesz kombinować z OE to szukaj narzędzi do niego przeznaczonych. Może same opcje w OE to oferują.

Ta, tak masz racje mam ściągniętą pocztę do THUNDERBIRDA i na razie też chcę go używać - więc nie ma problemu.

Problem będzie w momencie jak zamienię go na OE lub MO kupując np pakiet oficca, bo nie da się ukryć że jest on bogatszy w różne funkcję. Czy da się coś wtedy zrobić z plikiem z THUNDERBIRDA aby widział go któryś z pozostałych programów, czy może jest program który przekonwertuje na kompatybilny plik?

podsumowując - na tą chwilę problem mam rozwiązany - DZIEKI :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem chcialem dokonac przed reinstalka backup emaily i kicha, mozbackup nie pozwala mi zaznaczyc w procesie zabezpieczania danych samych e-maily, moge zapisac tylko rozne. Dopiero znalazlaem ten program jak i samego thunderbirda, bo dotychczas uzywalem outlooka 2003 a to chyba jedyna darmowa aplikacja ktora pozwala dokonac z niego importu wiadomosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...