Skocz do zawartości
Gość Michal86

Diablo 3

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co czytałem to na serwie Blizza mają się znajdować wszystkie potwory i coś tam jeszcze,dlatego gra musi być cały czas niestety on-line .

Być może to w przyszłości zemulują, ale ciekawe jakie będzie teraz posuniecie Blizza , bo to by były przegięcie jakby dało się grać w spiraconą bete a oni jeszcze nie wypuścili oficjalnej :D

czego przegięcie, w sc2 się po tygodniu dało grać w piracką betę. I co z tego, że wszystko na serwie blizzarda będzie, to tylko kwestia czasu, tak jak wowa dało się spiracić(też wszystko po stronie sewerów blizza), tak samo i d3 się będzie dało.

Z jednej strony człowiek chciałby żeby scrackowano betę, ale z drugiej, jak uda im się z betą, to z pełną zapewne też, a to już nieciekawie :/.

Jak nie rozumiem, co nieciekawie, to tak jak z WoW, przecież pirackie serwery to lipa, a jeszcze ich utrzymanie itd.. A uda im się zapewne, tylko to będzie kwestia czasu, ale co z tego, że im się uda, i tak mało kto na tym będzie grał, każdy kupi pełną, a ta scrackowana będzie tylko tak do przetestowania(tak samo jak mało kto gra na sc2 emulowanym serwerze).

Obecnie jest taki status crackowania bety:

* Topic is 'Diablo III Server Emulator Project - Status: Client has been acquired. More soon.

Czyli na razie zdobyli klienta. A to ich kanał irca:

serwer:irc.rizon.net

pokój:#D3SE

Edytowane przez hoooopsa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość qazman

Z jednej strony człowiek chciałby żeby scrackowano betę, ale z drugiej, jak uda im się z betą, to z pełną zapewne też, a to już nieciekawie :/.

Wg mnie potrzeba tu sporo więcej czasu niż przy sc2. Battlenet ten sam, ale rozgrywka całkowicie inna i nie wiadomo jak bardzo uzależniona od serwerów Blizza.

Co z tego, że będzie crack do gry offline? Niech sobie będzie bo i tak większość osób będzie grać z innymi online.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie dzisiaj założyłem konto na battlenecie i zarejestrowałem sobie diwe gry.

Zgłosiłem chęć udziału w becie i teraz czekamy ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noo strasznie ma słabego skila, pr0 to z niego nie bd chyba nigdy. :lol2:

Edytowane przez JamesSeth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie interesuje kiedy kto wpadnie na pomysł zrobienia jakiegoś bencha, porównania jak gra działa na różnych detalach, rozdzielczościach, może jakieś wymuszenie aa ze sterów (bo w grze ponoć na razie nie można).

Jak znam życie to gdybym sam się dosiadł do takiej bety, to na taki benczmark kazałbym czekać... dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo :E

Edytowane przez Adi-C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafika z tego co widze na podstawie filmikow screenow, szalu nie robi...

powiedzialbym nawet ze bez pozadnego AA wyglada to nieco slabo...

Ponad to, nie wiem czy to wina YT/BETY/ czy czegos innego ale mocno kuleje animacja postaci np w czasie zadawania ciosow lub niektorych attakow.

Wiadomo ze jest to Beta do tego opinie na podst Filmikow/screenow - ale mysle ze gra wymaga jeszcze trochu usprawnien jesli idzie o sama mechanike.

Wracajac do grafiki to najbardziej rzuca sie w oczy brak AA ;-/ przez co gra wyglada najzwyczajniej brzydko ... niczym na konsoli (teraz konsolowcy mozecie mnie ukamieniowac, biczować i nabic na pal :E )

Edytowane przez ABDUL-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra wygląda własnie genialnie.

Ehh design powala ;) Uwielbiam gry od blizzarda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra wyglada najzwyczajniej brzydko ... niczym na konsoli (teraz konsolowcy mozecie mnie ukamieniowac, biczować i nabic na pal :E )

Toć to blizzard. Oni nigdy nie robią "grafiki".

Sami mówią że robią specjalnie umowną grafikę coby więcej użytkowników się załapało. Ot, pc-powah swoją drogą, rynkowe realia swoją.

Edytowane przez Adi-C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diablo nigdy nie powalało grafiką, czy to I czy to II :)

Z tego co widze po gejmplejach klimat pozostał. Nic, tylko czekać na klucz do bety :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku, gdy blizzard zaprezentowal gameplay z D3 - ludzie bardzo krytykowali grafike.

Nie za sam poziom tech, lecz za cukierkowa kolorystyke. W tej chwili na podstawie obecnych filmikow widac ze Gra trzyma klimat i kolory sa niezle wyważone.

Natomiast moj komentarz odnosnie grafiki, tyczyl sie modeli postaci i niektorych obiektow gdzie ewidentnie brakuje wysokiego AF i AA.

W opcjach jest mozliwsoc wlaczenia FXAA (moj screen ) 50007388.jpg

Jesli to naprawia napewno bedzie tylko lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bashiok:

"We're hoping to have time to get some DX11 support, mainly to allow us to get FSAA in."

"Mamy nadzieję, że zdążymy wprowadzić wsparcie dla DX 11, głównie dlatego, że pozwoli nam to włączyć anty-aliasing."

Edytowane przez Qbaas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może być kwestia Bety, wątpię żeby tylko przy DX11 był FSAA. Pewnie będzie można wymusić AA z poziomu sterowników.

Edytowane przez Qbaas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest bardzo mozliwe ...

w wielu nowych grach tak juz jest :mad2:

Probowalem ze sterownikow wymusic "polepszacze" niestety LIPA...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bashiok:

"We're hoping to have time to get some DX11 support, mainly to allow us to get FSAA in."

Bez sensu, przecież ponoć rzeczy takie jak fxaa dla nv czy mlaa dla radków można ponoć uzyskać nie mieszając w kod gry...? Rozumiem że to taki ściemowy AA ale lepsze niż nic. A już na pewno lepsze niż wymuszanie kupna karty dx11 tylko po to coby se "normalne" aa włączyć...

Myślę że w sterach i nv i amd coś poradzą, jakby faktycznie nie dało się z poziomu gry włączyć (bez dx11).

A jak nie to

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=207106

:Up_to_s:

Tylko tak jak tu piszą, może być problem że serwer uzna to za jakiś hak... Jedynie piraci se włączą bez problemu :lol2::kwasny:

Edytowane przez Adi-C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W istocie samej gdy probowalem wymusic roznymi sposobami

wywalal sie blad gry :-) wiec prosto nie bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wygląda źle. Ale jakoś tak, zbyt nowocześnie, za dużo efektów jak dla mnie :E nie wiem czemu, mam sentyment do starego D2 z prostą grafiką :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest bardzo dobrej jakości gameplay z bety

-

-

Tak przeglądam i oglądam różne streamy czy gamplaye z bety ale ja w każdym razie jakoś jeszcze tego klimatu Diablo nie czuje, być może jak już zagram.

Owszem widziałem wcześniej dużo filmów bez interface-u Diablo III i jeżeli nie widziałbym interface-u Diablo z tych stremów czy z filmów z bety , to wcale bym nawet nie pomyślał że to może być nowa część Diablo III.

Grafika dla mnie szału nie robi i nadal jest niestety "cukierkowa" ,ale to już subiektywna ocena każdego z Nas.

Być może co nie co poprawi to wsparcie dla DX 11, ale dziwna sprawa że narazie nic nie piszą o AA pod DX9 tylko pod DX11.

Co nie bardzo narazie mi się uśmiecha kupować karte z DX 11.

W każdym bądz razie przed Diablo II miałem większą gorączke niż jest teraz przed D3,ale to być może dlatego że kompletnie nie obserwowałem toku przygotowania gry, tylko wszedłem zupełnie w nieznane.

Dali by już tą bete do ludzi ;) bo moim zdaniem jest to jedna z tych gier na PC której nie trzeba promować !

Edytowane przez Dominic6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest bardzo dobrej jakości gameplay z bety

-

Tak przeglądam i oglądam różne streamy czy gamplaye z bety ale ja w każdym razie jakoś jeszcze tego klimatu Diablo nie czuje, być może jak już zagram.

Owszem widziałem wcześniej dużo filmów bez interface-u Diablo III i jeżeli nie widziałbym interface-u Diablo z tych stremów czy z filmów z bety , to wcale bym nawet nie pomyślał że to może być nowa część Diablo III.

Grafika dla mnie szału nie robi i nadal jest niestety "cukierkowa" ,ale to już subiektywna ocena każdego z Nas.

Być może co nie co poprawi to wsparcie dla DX 11, ale dziwna sprawa że narazie nic nie piszą o AA pod DX9 tylko pod DX11.

Co nie bardzo narazie mi się uśmiecha kupować karte z DX 11.

W każdym bądz razie przed Diablo II miałem większą gorączke niż jest teraz przed D3,ale to być może dlatego że kompletnie nie obserwowałem toku przygotowania gry, tylko wszedłem zupełnie w nieznane.

Dali by już tą bete do ludzi ;) bo moim zdaniem jest to jedna z tych gier na PC której nie trzeba promować !

Przesadzaja z tym juz.

Tak samo jak w BF BC 2 , chciales miec AA to kup sobie Win7 + Karte z DX 10.

No zesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dla was dobre nowiny Udalo mi sie wymusic MSAA + FXAA pod Diablo 3 beta na XP dx 9

Jestescie Uratowani :E (spadek na 470gtx) - 10 fps w samym menu ale i tak jest klatek od groma

Edytowane przez ABDUL-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak przy okazji zapyta, czy na D3 będzie się dalo zarobić coś grosza? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi