Skocz do zawartości
Gość Michal86

Diablo 3

Rekomendowane odpowiedzi

@PawelPl

ok ,a jak w markecie sprzedają pieczywo które Ci nie smakuje to stoisz przy półkach codziennie i krzyczysz do klientów żeby nie kupowali tego syfu? Każdy ma prawo do swojego zdania, można mieć nawet rację ale dla mnie agitowanie non stop o jednym i tym samym przestaje być wiarygodne, a można wyjść na nawiedzonego. Każdy ma swój rozum i sam oceni grę, chciałeś się wypowiedzieć, nakierować, ok zrobiłeś to ale litości ile można .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sklep jest do kupowania a do agitowania są inne narzędzia takie jak np fora w internecie w których ludzie dyskutują i piszą swoje opinie o produktach. Jeżeli jakiś produkt nie spełnia moich oczekiwań nie idę do sklepu marudzić tylko pisze opinie np w serwisach takich jak nokaut albo ceneo.

Do wyrażania opinii o grach czy podzespołach komputerowych są odpowiednie działy na forum pclab.pl, czyli właśnie tu. :) Jeżeli ktoś piszczy i mówi po raz 50 że już nie może się doczekać diablo 3 bo jest boskie to ja mam te same prawo mówić po raz 50 że gra jest taka sobie ponieważ, argument 1,2,3 ... itd.

Jak ktoś nie chce może po prostu nie czytać moich argumentów i opinii

Edytowane przez PawelPl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PawelPl

Stary powiem Ci tak z niektórymi Twoimi argumentami się zgadzam - a z niektórymi NIE !

Choć w pewnych momentach dobrze prawisz że gra jest uproszczona, nie chce mi się wymieniać o które punkty chodzi bo już późna pora.

Ale nawet jakby ludzie teraz dostali tą bęte to i tak tą gre kupią a wiesz dlaczego ??

Bo Diablo nie ma żadnej godnej ALTERNATYWY,żadnego godnego konkurenta na rynku i tym wygrywa,jakie by ono nie było.

Marka i sentyment do tej gry robią swoje, ja już mam troszke lat na karku i podchodzę do tej gry z sentymentem,ale to jest dla mnie tylko gra i nie nastawiam się na bądź jakie fajerwerki,bo wiem że ta magia nie wróci co kiedyś była , bo jesteśmy starsi,troszke już widzieliśmy i trudno Nas zaskoczyć !

Mam bete i przeszedłem ja na wszystkie możliwe sposoby 5 postaciami - i mnie w każdym razie wciąga, jestem ciekaw co dalej ?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktos powiedziec jak wyglada multiplayer ? W singlu to jasne przechodzi sie kolejne akty , a jak jest na multti ? ta sama seria zadan i aktow do przejscia czy jak ? jak to jest z roznica poziomów graczy i etapami gry w ktorych sie znajduja ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

multi = lepszy loot (więcej) + więcej expa + trudniejsze mobki

Tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

multi = lepszy loot (więcej) + więcej expa + trudniejsze mobki

Tyle.

A jak ja jestem juz w polowie gry ktos sie dolancza to musi sam przejsc ta połowe zeby byc razem ze mna czy odrazu moze ze mna biegac i ma wszystko odblokowane to co ja ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może mi ktos powiedziec jak wyglada multiplayer ? W singlu to jasne przechodzi sie kolejne akty , a jak jest na multti ? ta sama seria zadan i aktow do przejscia czy jak ? jak to jest z roznica poziomów graczy i etapami gry w ktorych sie znajduja ?

tutaj masz system questów, czyli wybierasz quest który chcesz grać na multi o ile masz go odblokowanego

naciskasz na przycisk Publick games i wyświetla ci się lista dostępnych dla ciebie questów. przy każdym queście jest też malutki licznik pokazujący ile osób aktualnie jest lub poszukuje ludzi do tego questa. Jeżeli już wybierzesz quest gra automatycznie dołącza cie do jakieś gry. Powtarzanie questów to np stare runy z diablo 2.

Możesz też zagrać single game i w każdym momencie z poziomu menu wybrać opcje open game to publick. Po wyborze tej opcji do twojej gry dołączą inne postacie które wybrały w wyborze questów w publick games quest który ty aktualnie robisz.

Dla ludzi którzy mają znajomych jest opcja która umożliwia dołączanie przyjaciół do twojej gry, jeżeli ty grasz np na singlu. Twoja gra nie będzie wtedy dostępna dla innych tylko dla znajomych.

A jak ja jestem juz w polowie gry ktos sie dolancza to musi sam przejsc ta połowe zeby byc razem ze mna czy odrazu moze ze mna biegac i ma wszystko odblokowane to co ja ?

nie ma takiej możliwości gdyż system opiera się na questach. Osoba która dołączy do gry będzie robić tego questa co ty. Ty jeżeli dołączysz do gry to do takiej gdzie robi się questa którego ty wybrałeś. Wybierasz quest który chcesz robić a w konsekwencji wszystkie teleporty z poprzednich questów masz na grze odblokowane i dostępne natomiast jeżeli wybrałeś quest wcześniejszy to późniejsze teleportów nie będziesz posiadać.

Przyjmijmy że zrobiłeś quest z zabiciem skileton kinga czyli ostatni quest w becie. w public games możesz wybrać go ponownie i jeszcze raz przejść ale nie będziesz miał dostępnych teleportów przy samym bosie. Będziesz musiał po prostu przejść cały quest od początku do końca.

Tak samo system questów działa na singlu tylko że tu jeżeli chcesz powtórzyć quest musisz nacisnąć na opcje change quest a dopiero potem resume game.

Edytowane przez PawelPl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cały ten system questów jest trochę pokręcony i w becie zdarzają się bugi ale w pełnej wersji raczej powinno wszystko być ok. Mi kilka razy zdarzyło się że nową postacią zaczynałem od 2-3 questa z 6-8 lvlami :) ja miałem 1 lvl. Gdyby to była wersja finalna i ktoś nie grałby singla to zgubiłby część fabuły a sama gra stała by się dla niego trudna bo potworki na późniejszych etapach są po prostu silniejsze dodatkowo biorąc pod uwagę ilość graczy.

Drugą wadą tego systemu jest to że mimowolnie możesz natrafić na 2 lub 3 osoby które robią szybkiego runa. W tej sytuacji możesz skończyć questa nie wiedząc co i jak :D ale to już będzie temat po premierze, być może nie będzie tak źle

Edytowane przez PawelPl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wychodzi na to ze lepiej grac samemu albo ze znajomymi bo co to za przyjemnosc jak wpadnie jakis 10 razy wiekszy level i wyrznie wszystko za ciebie ... no chyba ze wszyscy maja maxa :)

@Kokosz88

dziala tylko dla zaproszonych czy dla wszystkich ? :P

Edytowane przez r@dek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy z tym 10 razy większym lvl będą mogli wejść na twoją gre bo o ile pamiętam przy wyborze questów jest też napisane wymagany lvl przedziałowo. Beta jest na tyle mała że można robić z tego co pamiętam wszystko np na 10 lvlu. Ale ogólnie masz rację bo sam kilka razy robiłem sobie runa skieleton kinga na lvl 12 barbem i leciałem tylko do ostatniego bossa omijając wszystko i z tego co pamiętam były osoby które ewidentnie chciały wszystko oczyścić z potworów. Tutaj na pewno będzie konflikt interesów.

Inny przykład. Jak zorganizować sobie farmę championów lub zrobić ustawkę na achivment ? bez znajomych jest ciężko gdyż system wrzuci cię na grę z randomami którzy mogą nie chcieć współpracować. Właśnie dlatego czekam na premierę i pierwsze opinnie po przejściu większej ilości contentu gry bo z bety wynikać mogą różne rzeczy, prawdziwe bądź nie ale to się dopiero okaże

Edytowane przez PawelPl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz ja rano zobaczyłem że mam dostęp do bety

tak że nie odpowiem czy dla wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, a myślałem, że już sobie pogram :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli usłyszę że ludzie osiągają max 60 lvl w tydzień oraz porobili inferno to skreślam ten tytuł do póki nie stanieje do max 69.99 zł :D

To za jakies 3 lata? :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, co za pech. Beta3 się ściągnęła, poprawka też, ale po logowaniu błąd nr 12. Czekam na następną awarię battlenetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fixed

Eee, SC 2 w prawie dwa lata po premierze kosztuje tylko koło stówki, za rok się pewnie zblizy do tych 70zł :) W każdym razie nie w tym rzecz. Jak ktos chce grę od Blizzarda to kupuje od razu. Tu nie ma co czekac żeby przyoszczędzić. No chyba, że ktos faktycznie chce te dwa, trzy, cztery... lata poczekac :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość qazman

... Sam Battle.net 2.0 chyba wciąż utrzymuje się w fazie wczesnego prototypu :P

Grając w SC2 często się słyszy "BN 0.2", w wielu przypadkach jest bardziej ograniczony od BN, który był w SC1.

...

To się nazywa marketing i sztuczki socjotechniczne. Zadam wam teraz zadanie. Niech każdy z was napisze w punktach jak wyobraża sobie jakiś elementy w diablo 3 i co oczekuje. np

-jak ma wyglądać animacja, kolory itd

...

Animacja monka wymiata :E Jeśli kupię D3 to nawet nie biorę pod uwagę gry nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee, SC 2 w prawie dwa lata po premierze kosztuje tylko koło stówki, za rok się pewnie zblizy do tych 70zł :) W każdym razie nie w tym rzecz. Jak ktos chce grę od Blizzarda to kupuje od razu. Tu nie ma co czekac żeby przyoszczędzić. No chyba, że ktos faktycznie chce te dwa, trzy, cztery... lata poczekac :E

Diablo 2 z dodatkiem też kosztowały tylko 200zł. na dziś dzień cena sugerowana to bodaj 59zł :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co im szkodzilo zostawic ta ,,open bete,, przez 1-2 dni? eh szkoda gadac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co im szkodzilo zostawic ta ,,open bete,, przez 1-2 dni? eh szkoda gadac...

Za dużo ludzi zniechęciłoby się do kupienia D3 :D

Edytowane przez miodek85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za dużo ludzi zniechęciłoby się do kupienia D3 :D

Ja tam po zagraniu się jeszcze bardziej nakręciłem i jakby była taka możliwość to bym się dał zahibernować na te kilka dni, cobym nie musiał czekać do tego 15 maja :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi