Wg mnie to prawda, DLSS w fhd to mydło bo za małe są wyjściowe rozdziałki, miałem 3060ti i monitor 1080p, ledwo RT + DLSS Ultra jako tako wyglądało, za to z 3080 i 3440x1440 DLSS już dużo lepiej wygląda.
Jakbym kupowął karte pod Rt to minimum 3060ti/nowe generacja RTX, tak niżej wg mnie 6600xt sensowniejszy niż 3060
Każda gra mocno korzystająca z CPU będzie miała dodatkowe profity, w obecnych czasach nie ma ich za dużo (moim zdaniem bardzo dobrze). Ogólnie taki sobie deal płacić ~2500zł po to by tylko grać w gry, których silniki w większości i tak korzystają przede wszystkim z GPU w dodatku na końcówce żywotności socketu AM4.
Jak ja z grubsza podawałem ceny, to nie liczyłem zwiększenia opłat przesyłu, bo te są praktycznie stałe od dawna. Dla tego właśnie nowe zasaty za fotowoltaikę moga zacząć się ponownie opłacać
A powyżej około 1,30zl za 1kwh zacznie wychodzić lepiej niż na starych zasadach.
Do gier.Dość nierówny. ''Dośc nierówny'' to zaprzeczenie procka do rozrywki ale startuje od wysokiej półki Zena 3 a nie jak wcześniej procesory amd gzdie było słabo albo dobrze