Skocz do zawartości
Gość Michal86

Diablo 3

Rekomendowane odpowiedzi

wpadła mi dziś do głowy fajna myśl - blizz mógłby zrobić wypaśny pakiet upiększający "diablo 3" na XPeka oraz Viśtę (ikonki, czcionki, pasek startu, kursory, wygaszacz porządny i inne) :-D . Na razie co mam to kilka tapetek, 2 średnie wygaszacze (chodzą mi bezproblemowo tylko pod vistą :-P - co za ironia), i kilka skinów d2 do winampa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co za różnica czy DX9 czy DX10 mi to zwisa za to jak sie da pograć na laptopie to będzie git.

Grafika to nie wszystko a ten ściemniany DX 10 to i tak żadna rewelacja.

Błagam bez komentarzy jaki to ten DX 10 to rewelacja :)

:thumbup:

olać grafike :D diablo ma swój niepodważalny klimat i taki ma zostać, a nie ciągle płacz, że grafika beeeee i takie tam. Płakać w domu nie tu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:thumbup:

olać grafike :D diablo ma swój niepodważalny klimat i taki ma zostać, a nie ciągle płacz, że grafika beeeee i takie tam. Płakać w domu nie tu :D

Zgadzam sie chociaz ja glownie oceniam gry pod wzgledem grafiki, w Diablo 2 zmusilem sie pograc ale nie udalo mi sie bo Vista miala wonty do niego i nie dawala mu sie odpalic :P Nie wiem co ludziom sie nie podoba w tej grafice w D3, to i tak troche podkolorowane filmiki pewnie byly :P a mi osobiscie sie ta grafika podobala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zgadzam sie chociaz ja glownie oceniam gry pod wzgledem grafiki, w Diablo 2 zmusilem sie pograc ale nie udalo mi sie bo Vista miala wonty do niego i nie dawala mu sie odpalic :P Nie wiem co ludziom sie nie podoba w tej grafice w D3, to i tak troche podkolorowane filmiki pewnie byly :P a mi osobiscie sie ta grafika podobala

:thumbdown:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też oceniam pod względem grafy, ale i tak ważniejsza grywalność,fabuła

Edytowane przez miodek85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem tak :P

2 dni temu odpalilem Diablo 2 bo od bardzo dluższego czasu tej gry nie widziałem ,bo mam Diablo 2 i dodatek , ale normalnie się przestraszylem jak zobaczylem grafe ,na tamte czasy grafa była całkiem OK - ale teraz to by bylo naprawde za mało zrobić Diablo 3 z grafą z Diablo 2 !

I nikt mi nie powie że grafa nie ma tak dużego znaczenia ,bo zawsze będzie miała !

Więc podzielilbym to tak grafa 40% grywalność i fabula 60% !

A o to kilka nowych screenshotów z Diablo 3

http://diablo3.com.pl/index.php?page=screenshoty

i nawet niezle jest prowadzona ta stronka :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tą grafą to tak jest. Człowiekowi z postępem technologicznym zmienia się postrzeganie grafiki w grach. Tak jak kiedyś w zupełności nie przeszkadzała grafika w d2, carmageddonie, i innych wiekowych grach, tak po powrocie kilka lat później wszystko wygląda tak maaaarnie choć jakoś jeszcze pykam w d2 :) . Oprócz powyżej podanej stronki odwiedzam regularnie:

http://www.diablo.phx.pl/ <<- trochę wolno chodzi, ale jest masa rzeczy do czytania, także newsy.

http://eu.blizzard.com/diablo3/ <<- oficjalna stronka, ładna oprawa graficzna

Jak są jeszcze jakieś stronki ciekawe o d3 to dajcie znać :)

Edytowane przez miodek85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w 1 poscie jest maly blad :

2) Opis postaci:

1. Barbarian

2. Witch Doctor

( wszystkich klas będzie 7 )

W podstawowej wersji ma byc 5, dopiero wraz z dodatkami moze byc ich 7 albo wiecej.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymagania beda 3,0 1g ram 256 grafa

a postac bedzie demon

data przyblizonej 21 03 2009

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"InDiablo.de: Gdy postać umiera, traci ona złoto i doświadczenie tak jak w Diablo 2?

Jay Wilson: "Właściwie, jeszcze nie podjęliśmy decyzji w sprawie ostatecznego mechanizmu śmierci. Mogę zagwarantować, że nie będzie tracone doświadczenie. Nie dążymy do dużych kar po śmierci. Ale chcemy, by istniała pewnego rodzaju kara, aby śmierć miała znaczenie! Na przykład strata odrobiny czasu, pewnego rodzaju 'skaza'. Na chwilę obecną nie istnieje kara w postaci utraty wytrzymałości przedmiotów ale pewnego rodzaju… koszt w złocie, który właściwie nie jest taki zły. A fakt, że gracz traci trochę czasu, z pewnością jest ważnym czynnikiem. Ogólnie wychodzimy z założenia, że śmierć sama w sobie jest karą. Po prostu gracze nie chcą umierać. Więc nie ma powodu dodawać kolejnego dla nich „szoku” do czegoś, co już okazało się dla nich niekorzystnym wydarzeniem. Ale jeszcze nie zdecydowaliśmy nad ostateczną formą tegoż mechanizmu."

A tak sie teraz gada, że teraźniejsza młodzież jest wychowywana bezstresowo . Wilson to potwierdza :P Bez odrobinki stresu (duże straty po śmierci) to nie ma takiego smaczku. Tibia - niby taka głupia gierka - wciąga niesamowicie ludzi w różnym wieku i jestem pewien, że jednym z bodźców do dalszego grania jest właśnie stres podnoszący emocje rozgrywki (wynika on z ogromnych niekiedy strat po deadzie). "Padłeś? Powstań!" i nadrabiaj wiele godzin grania przez Twój drobny błąd, rzucając pod nosem wulgaryzmy :):) A teraz w d3 padniesz i jedyne co powiesz to "ups" i po 2 minutach wszystko odzyskane i dalej jedziesz "nierozważną" sieczkę i znowu "ups" :szczerbaty:

P.S.

Trochę przejaskrawiłem posta, ale myślę że łatwiej trafi to do wyobraźni graczy.

Peace :disco:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@miodek85 przesadzasz troche, w diablo2 jest tak samo na SC natomiast w trybie HC 1 zycie i koniec tylko tam denerwuje mnie PK. W diablo gram od zawsze na HC i mam gleboka nadzieje ze nie zrezygnuja z niego w diablo3. Chcialbym tylko aby w d3 ograniczyli pk to specjalnych aren albo gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
"InDiablo.de: Gdy postać umiera, traci ona złoto i doświadczenie tak jak w Diablo 2?

Jay Wilson: "Właściwie, jeszcze nie podjęliśmy decyzji w sprawie ostatecznego mechanizmu śmierci. Mogę zagwarantować, że nie będzie tracone doświadczenie. Nie dążymy do dużych kar po śmierci. Ale chcemy, by istniała pewnego rodzaju kara, aby śmierć miała znaczenie! Na przykład strata odrobiny czasu, pewnego rodzaju 'skaza'. Na chwilę obecną nie istnieje kara w postaci utraty wytrzymałości przedmiotów ale pewnego rodzaju? koszt w złocie, który właściwie nie jest taki zły. A fakt, że gracz traci trochę czasu, z pewnością jest ważnym czynnikiem. Ogólnie wychodzimy z założenia, że śmierć sama w sobie jest karą. Po prostu gracze nie chcą umierać. Więc nie ma powodu dodawać kolejnego dla nich ?szoku? do czegoś, co już okazało się dla nich niekorzystnym wydarzeniem. Ale jeszcze nie zdecydowaliśmy nad ostateczną formą tegoż mechanizmu."

A tak sie teraz gada, że teraźniejsza młodzież jest wychowywana bezstresowo . Wilson to potwierdza :P Bez odrobinki stresu (duże straty po śmierci) to nie ma takiego smaczku. Tibia - niby taka głupia gierka - wciąga niesamowicie ludzi w różnym wieku i jestem pewien, że jednym z bodźców do dalszego grania jest właśnie stres podnoszący emocje rozgrywki (wynika on z ogromnych niekiedy strat po deadzie). "Padłeś? Powstań!" i nadrabiaj wiele godzin grania przez Twój drobny błąd, rzucając pod nosem wulgaryzmy :):) A teraz w d3 padniesz i jedyne co powiesz to "ups" i po 2 minutach wszystko odzyskane i dalej jedziesz "nierozważną" sieczkę i znowu "ups" :szczerbaty:

P.S.

Trochę przejaskrawiłem posta, ale myślę że łatwiej trafi to do wyobraźni graczy.

Peace :disco:

Szkoda, zawsze jestem za utrudnieniem gry, a nie jej ułatwieniem... Strata w złocie? phi co to za kara, i tak po śmieri każdy wejdzie w portal i cofnie się w miejsce śmierci po 10 sekundach... Wielka mi strata czasu.

Moim zdaniem to chybiony pomysł. :thumbdown:

@miodek85 przesadzasz troche, w diablo2 jest tak samo na SC natomiast w trybie HC 1 zycie i koniec tylko tam denerwuje mnie PK. W diablo gram od zawsze na HC i mam gleboka nadzieje ze nie zrezygnuja z niego w diablo3. Chcialbym tylko aby w d3 ograniczyli pk to specjalnych aren albo gier.

Tu chodzi o straty doświadczenia po śmierci.

Edytowane przez jed1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strata doswiadczena to nie duzy problem latwiej odrobic strate 15 - 20 minut gry w doswiadczeniu niz jednego zycia na HC ktore wymaga od Ciebie niekiedy tydzien zeby nazbierac znow itemy i nabic odpowiedni lvl.

Szkoda ze bliz idzie na latwizne i niechce karac graczy za smierc, moze niedlugo bedziemy nagradzac osoby ktore czesto gina tworzac im osobny ranking...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Szkoda, zawsze jestem za utrudnieniem gry, a nie jej ułatwieniem... Strata w złocie? phi co to za kara, i tak po śmieri każdy wejdzie w portal i cofnie się w miejsce śmierci po 10 sekundach... Wielka mi strata czasu.

Moim zdaniem to chybiony pomysł. :thumbdown:

Tu chodzi o straty doświadczenia po śmierci.

Jak zawsze >>fani<< == MALKONENCI.

A oni te gre robia dla graczy nie dla fanów. Live with it or leave.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Strata doswiadczena to nie duzy problem latwiej odrobic strate 15 - 20 minut gry w doswiadczeniu niz jednego zycia na HC ktore wymaga od Ciebie niekiedy tydzien zeby nazbierac znow itemy i nabic odpowiedni lvl.

Szkoda ze bliz idzie na latwizne i niechce karac graczy za smierc, moze niedlugo bedziemy nagradzac osoby ktore czesto gina tworzac im osobny ranking...

A skąd wiesz, że nie będzie trybu HC, bo Blizzard wcale tego nie powiedział. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak inside - gra jest dla graczy, a Ci co lubia daną grę to nie są przypadkiem fanami? :Up_to_s: Blizzard robił takie gry, w które na początku pykało może nie za dużo ludzi, ale jak ta gra wciągała to gracz innemu polecał i rzesza graczyfanów rosła. Tak było w moim przypadku gdy wogole o diablo nie słyszałem i pewnego dnia mi ją kumpel podrzucił. Potem zaraziłem tym innych ludzi. Nie chcę, żeby blizz zrobił taką grę, którą kupią ludzie (gracze/fani) i po miesiącu odłożą na półkę bo "czegoś jednak w niej brakuje", tylko taką w którą ludzie będą grać latami i nie będą się nudzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt. WoW odkładają na pólke, a ma już prawie 11mln subskrybentów.

fani == malkonenci. Zawsze beda marudzic.

Blizzard to nie firma charytatywna oni robia gre na które zgraną ciężkie miliony $$$. Przypuszczam też ze zgodnie ze swoim ostatnim trendem będą próbowali wepchnać diablo do e-sportu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no 15-20 minut , padnij mając 95-98 lvl ;)

http://files.kavefish.com/pictures/collect...index-list.html

oo qrde, fajne :E

Edytowane przez Morgan87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doskonale zdaje sobie sprawie ze majac lvl 95+ odrobienie trwa znacznie wiecej i czasem jest to nawet caly dzien latania ale majac taki lvl bardzo ciezko pasc oczywiscie jesli masz dobrze zrobiona postac w dobrym ubranku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

my nie marudzimy (nie słyszałeś marudzenia), tylko dajemy własną opinię jako fani gry (od tego jest forum), bo to chyba my graliśmy tyle lat w to i wiemy co nas w niej kręci a co nie. Nie powie Ci tego ktoś kto w to nie grał. To co powiedziałeś inside na temat e-sports niech lepiej obróci się w :kupa: , możesz mieć rację że tak sie stanie z d3, ale nie dopuszczam tego do myśli ;) . Dobra, koniec marudzenia, czekajmy na kolejne newsy.. :cool:

Chodzi wam o Lego Dark ACT? :D ->> http://files.kavefish.com/pictures/collect...index-list.html

Edytowane przez miodek85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam :-) obiecałem, że napiszę jak przeczytam książki diablo. Dziś skończyłem czytać trzecią część pt. "Królestwo cienia" (miasto Ureh) i coraz bardziej jestem pewien, że tam będzie działa się akcja w jednym z aktów. Knigi bardzo fajnie i lekko się czyta (3 książki = 2 tygodnie spokojnego czytania), fabuła może wciągnąć i trzymać w napięciu, chociaż akcje w napięciu momentami zbytnio się przeciągają. Czasami opisy zawiewają nudą, bo autor używa tych samych słów do zobrazowania kilku różnych sytuacji/postaci/przedmiotów. W tych częściach występują NPCe, profesje (nekro, czarodziej itd) i miasta z gry. Każda z książek jest oddzielną opowieścią a nie kontynuacją poprzedniej. Ogólnie sam bym lepiej nie napisał, więc polecam do przeczytania - szczególnie maniakom diablo którzy chcą zagłębić w fabule a nie tylko w hack and slash :-P . Jeszcze dziś zabiorę się za "Pajęczy księżyc" (cz.4) i kiedyś tam zrelacjonuję albo i nie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi