Skocz do zawartości
Gość Michal86

Diablo 3

Rekomendowane odpowiedzi

pasuje mi przypisywanie statystyk, w d2 specjalnie nad nimi się nie zastanawiałem i zapewne będą w d3 dobierane mniej więcej tak jak my byśmy to robili. Drzewko umiejętności wygląda przejrzyście i fajny pomysł zrobili z tuningiem runkami. Co do slotów na itemy to mogliby zrobić tak jak w d2 z kluczami (12 kluczy zajmuje 1 slot) - dotyczyłoby to zwojów mikstur i innych drobnych pierdół. Wygląd "panelu sterowania" ładny. Fajne lokacje z filmików wizzarda (cmentarzyki zamglone). Gdzieś znalazłem, że thousand pounder będzie w drugim akcie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy... nie chce przekopywac 17 stron tematu, ale, wiadomo cos o premierze? kiedy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koledzy... nie chce przekopywac 17 stron tematu, ale, wiadomo cos o premierze? kiedy ?

Po premierze SC II.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie... to BLIZZARD ! Nawet jeżeli wam się wydaje że oni ine mają mózgu to wszystkie ich kroki będą Genialne.

Nowa generacja gier nastąpi ze SC II i D III.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem Diablo 3 jakie by nie było pójdzie w ślady gier takich jak NFS, TES, czy niedawno Fallout, czyli jakie by nie było to i tak wszyscy będą narzekać, że to już nie to samo co poprzednie części.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pasuje mi przypisywanie statystyk, w d2 specjalnie nad nimi się nie zastanawiałem i zapewne będą w d3 dobierane mniej więcej tak jak my byśmy to robili. Drzewko umiejętności wygląda przejrzyście i fajny pomysł zrobili z tuningiem runkami. Co do slotów na itemy to mogliby zrobić tak jak w d2 z kluczami (12 kluczy zajmuje 1 slot) - dotyczyłoby to zwojów mikstur i innych drobnych pierdół. Wygląd "panelu sterowania" ładny. Fajne lokacje z filmików wizzarda (cmentarzyki zamglone). Gdzieś znalazłem, że thousand pounder będzie w drugim akcie ;-)

eeeee chyba sobie kpisz? nie zastanawiales sie nad rozdawaniem statow w d2? O_O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo to była jedna z ważniejszych czynności w planowaniu postaci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Grimix
imo to była jedna z ważniejszych czynności w planowaniu postaci...

tylko że przedmioty będą wymagały tylko lvl - a wiadomo było że dając jeden pkt w vita dla barba zyskiwałeś najwięcej

Czy ktoś wspomniał o 3 postaci? Wizard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMOŁ SHIT

Nie te statsy troche bez sensu.

Dajmy na to amke. Ktos robi na dexa bo chce miec max dmg. i Pakuj wszystko w dexa. no life no mana. A jest inny gosc co dmg nie az tak wazny i pakuje full vita(buerlecytyna). No i jak to pogodzi blizzard swoim rozdawaniem statystyk. Podobnie soso. Full mana z ES, albo bez ES full vita.

No troche dziwne. Aczkolwiek ja i tak nie wieze ze blizzard cos spie...oli. Ta firma wszystko co zrobi jest dobre i wiedzie Prym.

WArcrafty, starcraft, diablo, WOW.

Same hity. Najlepszy dowod na to jest d2 majace tyle lat a kosztujace 59 zl. (nie mowie o kluczach) Starcraft to samo 59 zł i nei spada a ile lat juz ma.

Wiec wierze ze tak jak kazdy tytul od blizza byl dobry to i d3 bedzie super. Modle sie ze znajomkiem tylko zeby nie był platny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tylko że przedmioty będą wymagały tylko lvl - a wiadomo było że dając jeden pkt w vita dla barba zyskiwałeś najwięcej

Czy ktoś wspomniał o 3 postaci? Wizard

Przedmioty wymagające lvl ? O Boże...przecież to tragiczne. Już widzę maga jak lata np z wielkim dwuręcznym toporem i wcale nie jest mu ciężko :) Heh mam nadzieję, że się opamiętają i przywrócą rozdzielanie statów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
eeeee chyba sobie kpisz? nie zastanawiales sie nad rozdawaniem statow w d2? O_O

Nie wiem czego tak się martwicie tym statsami. Statsy można rozdawać mniej więcej pod rodzaj postaci (barb, sorc - łatwo zrobić to automatycznie) więc nie cierpię z tego powodu :]. Jakby rozdawali umiejętności to byłaby załamka dopiero...

Edytowane przez miodek85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Grimix
Nie wiem czego tak się martwicie tym statsami. Statsy można rozdawać mniej więcej pod rodzaj postaci (barb, sorc - łatwo zrobić to automatycznie) więc nie cierpię z tego powodu :]. Jakby rozdawali umiejętności to byłaby załamka dopiero...

ale inaczej traktujesz soso żywiołową a inaczej fizyczną [pod urok czy niedzwiadka]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale inaczej traktujesz soso żywiołową a inaczej fizyczną [pod urok czy niedzwiadka]

Głównie grałem sorcem, amazonka i barbem a u nich akurat można rozdawać wg jednego schematu, pewnie dlatego nowy wymysł Blizza mi nie przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Głównie grałem sorcem, amazonka i barbem a u nich akurat można rozdawać wg jednego schematu, pewnie dlatego nowy wymysł Blizza mi nie przeszkadza.

no to chyba wiesz ze do zadnej postaci z wyzej wymienionych roznie rozdajesz staty bo to jest zalezne jakis sobie build wybrales O_o juz ktos wyzej zaznaczyl ze robisz dexzonike, hybryde jezeli chodzi o amke, a soso masz es albo vita build wiec ekhm wtf? Mam nadzieje ze to tylko plotka, a jesli nie to przemysla to. Poza tym jezeli staty beda same rozdawane to jaki to ma sens? My bedziemy musieli tylko zabijac, a o rozwoju postaci mozemy juz zapomniec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli sie to potwierdzi ze statystykami - że automatycznie będą wstawiane to LIPA !!!

Bo pewnie każdy z Nas czekał na LEVEL UP ! I chwilka spokoju i odrpężenia od młucki :D i się dodawało punkty !

A teraz to będzie kaszana bo LEVEL UP ! i koszenie dalej bez myslenia !

Nie podoba mi się to - panowie z Blizzarda !

Diablo jest Diablem i najlepej jakby pewne rzeczy w ogóle nie zostały zmienione - oczywiste , te oczywiste rzeczy !

Tylko żeby z tej gry nie zrobili platformówki w stylu Mario :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to chyba wiesz ze do zadnej postaci z wyzej wymienionych roznie rozdajesz staty bo to jest zalezne jakis sobie build wybrales O_o juz ktos wyzej zaznaczyl ze robisz dexzonike, hybryde jezeli chodzi o amke, a soso masz es albo vita build wiec ekhm wtf? Mam nadzieje ze to tylko plotka, a jesli nie to przemysla to. Poza tym jezeli staty beda same rozdawane to jaki to ma sens? My bedziemy musieli tylko zabijac, a o rozwoju postaci mozemy juz zapomniec?

ekhm... osoba do której bijecie ma małe pojęcie o tej grze ;)

staty to była strasznie ważna rzecz! Od początku musiałeś ustalić co założysz i jak punkty rozdasz, dzięki temu gra miała smaczki.... walka z barbem na okrzyki i tele była hardcorem, max fcr była rzadka, ale cholernie trudna...

ehhhh oprócz statów są też skillsy, itemy i skill player...1/4 nam zabrali :(

p.s. mówie to jako p********* fan najlepszej serii gier, na pc.

Edytowane przez hej1988

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ekhm... osoba do której bijecie ma małe pojęcie o tej grze ;)

staty to była strasznie ważna rzecz! Od początku musiałeś ustalić co założysz i jak punkty rozdasz, dzięki temu gra miała smaczki.... walka z barbem na okrzyki i tele była hardcorem, max fcr była rzadka, ale cholernie trudna...

ehhhh oprócz statów są też skillsy, itemy i skill player...1/4 nam zabrali :(

p.s. mówie to jako p********* fan najlepszej serii gier, na pc.

wybacz ze nie gralem w to po necie tyle co ty mistrzu...

P.S.

tez jestem tego fanem (nie czyt. fanatykiem), a kazdy fan ma swoje upodobania.

Edytowane przez miodek85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nic trochę kaszana z tymi statami, jak jeszcze dodadzą multi na abo, to ja podziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na początku też jak usłyszałem o tych statach to zwątpiłem. Ale przeczytałem gdzieś, że oni poprostu chcą dodać inne sposoby na rozbudowę postaci kosztem właśnie statystyk. Chodzi chyba o te runy umiejętności. Mi tam taki układ pasuje. Blizz wie co robi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blizzard powiedział że staty służyły tylko temu żeby zepsuć postać-dlatego je wywalili(tzn ktoś da za dużo strenght, za mało life za dużo many itp..) W 85% się z nimi zgadzam, sam nie lubiłem rozdawać statystyk od samego początku tzn 2000r;) i kasować kolejną soso, nekro ,pala którego schrzaniłem. Miało to swój dyskretny urok tworzyć postać od nowa ale nie rozdzierałbym szat nad statami. Jeszcze będziecie sikać w majty jak dostaniecie D3 w swoje ręce o statystykach nikt nie będzie pamiętał. Bez podniety - stay cool..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Zamieć" podała jakiś czas temu, że D3 pojawi się po Star Crafcie 2.

Star Craft 2 ma "wyjść" pod koniec pierwszego kwartału 2009, to może D3 wyjdzie w drugim?

PS. Nudzi mi się w pracy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może niech od razu zrobią wowa z diablo... Gra się niestety prawdopodobnie skończy na części drugiej... Nie mam zamiaru tego kupować, jak nawet statystyk nie będzie można samemu rozdzielać... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może niech od razu zrobią wowa z diablo... Gra się niestety prawdopodobnie skończy na części drugiej... Nie mam zamiaru tego kupować, jak nawet statystyk nie będzie można samemu rozdzielać... :/

Ja mam nadzieję, że w D3 będzie rozbudowany tryb single na wzór D2 a jeśli zrobią z tego wersję tylko sieciową (czyt. płatną) to nich sobie diabełka wsadzą...

Edit:

Kwestia rozdzielenia statystyk:

Można zaobserwować, że gry zmierzają do maksymalnego uproszczenia, dzięki temu w niedługim czasie będą mogły w nie grać małpy (albo chcą z nas zrobić małpy)

Gdzie te czasy kiedy człowiek się zastanawiał "godzinami" jak rozdzielić staty, np. F1,F2,BG, czy nawet D2

Edytowane przez irmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe,

gry jeszcze nie ma, i nawet niewiadomo czy będzie w przyszłym roku . A już masa opinii że gra do bani ;)

A najbardzie krzyczą, gracze PvP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A najbardzie krzyczą, gracze PvP

Wcale się nie dziwie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi