Forum PCLab.pl: Rozterki i problemy związane z X360 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (299 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Rozterki i problemy związane z X360 Wyświetlacze, dźwięk, sieć, XBL!, Dashboard i inne Oceń temat: ****- 12 Głosów

#41 Użytkownik jest niedostępny   MArcin91 

  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 723
  • Dołączył: Pn, 17 Gru 07

Napisany 27 Kwiecień 2008 - 07:56

mi nie chodzi oto by grać na piratch tylko go wyciszyć ;)

#42 Użytkownik jest niedostępny   eladek 

  • O_O
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1080
  • Dołączył: So, 29 Lip 06

Napisany 27 Kwiecień 2008 - 08:05

Zobacz postMArcin91, o 26 Kwiecień 2008, 22:04, napisał(a):

chciał bym wyciszyć swój napęd w xboxie flashem :)
i teraz pytania
1 z jaką prędkością odczytuje płyty fabrycznie
2 jaką wybrać prędkość by nie zabardzo spowolnić odczytu 8x czy 12x
3 czy bana powoduje sam flash napędu czy granie na piretach



x12 to jest standardowy odczyt w każdej konsoli... Bana nie powoduje flash napędu tylko to co wkładasz do napędu :P

Zobacz postMArcin91, o 27 Kwiecień 2008, 08:56, napisał(a):

mi nie chodzi oto by grać na piratch tylko go wyciszyć ;)



to tutaj nie przejdzie :E

Ten post był edytowany przez eladek dnia: 27 Kwiecień 2008 - 08:07


#43 Użytkownik jest niedostępny   Otton_von 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 71
  • Dołączył: Nd, 17 Lut 08

Napisany 27 Kwiecień 2008 - 09:02

Pytanie będzie dotyczyć ............... znowu monitora.

Znalazłem takie cuś: http://www.funtech.p...CD-Monitor.html

Gateway FPD275
Monitor z wyjściem component, dvi i skalowaniem 1:1. Na tych fotkach widać sławne "paski".

(Zdjęcia zrobione przez Florka z forum xbox online)

Czy opłaca się brać

Załączone pliki



#44 Użytkownik jest niedostępny   Fistach 

  • Nie ma w co grać na X-Bass'ie :( :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2672
  • Dołączył: Nd, 15 Paź 06

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 12:02

To chyba nie wymaga komentarza, ktoś wie co nawaliło? Dioda zmienia się jak głupia, a ja mam lagi co jakiś czas na padzie.
Dodaj obrazek

#45 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 12:20

Jak poruszasz konsolą to powinno być słychać takie coś latające w środku. To jest czujnik położenia. Poruszaj konsolą tak aby się czujnik ustawił.

#46 Użytkownik jest niedostępny   Fistach 

  • Nie ma w co grać na X-Bass'ie :( :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2672
  • Dołączył: Nd, 15 Paź 06

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 12:52

Daje do myślenia, jak wrócę do domu to spróbuje.

#47 Użytkownik jest niedostępny   Otton_von 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 71
  • Dołączył: Nd, 17 Lut 08

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 13:39

Jest ktoś kto pomoże :(

#48 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 13:41

Zobacz postOtton_von, o 28 Kwiecień 2008, 13:39, napisał(a):

Jest ktoś kto pomoże :(

Jeśli ten gateway do którego linka podałeś nie jest powystawowy to bierz jak najbardziej.

EDIT: Pomyłka NIE BIERZ. To 22 cale czyli rozdzielczość 1680-1050. Czyli po ustawieniu 1:1 obraz będzie zmniejszony o odpowiednią ilość pikseli w pionie i poziomie. A 1920-1080 i tak nie ustawisz. Pamiętaj szukac tylko monitora 24" cale bo takowe mają natywną 1920-1200 i po ustawieniu 1:1 i wybraniu w opcjach Xboxa 1920-1080 obraz będzie miał sławne paski.

Ten post był edytowany przez Gooralesko dnia: 28 Kwiecień 2008 - 13:45


#49 Użytkownik jest niedostępny   Otton_von 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 71
  • Dołączył: Nd, 17 Lut 08

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 16:12

Na czym polega zwężenie w poziomie?

#50 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 16:18

Zobacz postOtton_von, o 28 Kwiecień 2008, 16:12, napisał(a):

Na czym polega zwężenie w poziomie?

Na tym samym co w pionie ;). Łatwo można policzyć mając rozdzielczość natywną 1680 ustawisz conajwyżej w konsoli 1360. Rożnica tych liczb to będa pionowe pasy po bokach ekranu. Tak samo ma się sprawa z pionem. Rozdziałka tego monitora to 1050 a w konsoli ustawisz 720 (dopełnienie rodzielczości HD Ready - 1280-720). Rozumiesz jaki mały będzie obraz na którym wyświetlane będą gry?

#51 Użytkownik jest niedostępny   Otton_von 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 71
  • Dołączył: Nd, 17 Lut 08

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 17:06

Szkoda. Chociaż na tych zdjęciach są paski góra -dół. Po bokach brak. Dziwny jest ten świat normalnie :/

#52 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 18:42

Zobacz postOtton_von, o 28 Kwiecień 2008, 17:06, napisał(a):

Szkoda. Chociaż na tych zdjęciach są paski góra -dół. Po bokach brak. Dziwny jest ten świat normalnie :/

No dziwny. Ale zacznijmy gdybanie. Pierwsza opcja - rozciąganie obrazu w poziomie. Druga opcja - koleś ma 24" calowego Gateway'a.

#53 Użytkownik jest niedostępny   Fistach 

  • Nie ma w co grać na X-Bass'ie :( :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2672
  • Dołączył: Nd, 15 Paź 06

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 19:01

Zobacz postGooralesko, o 28 Kwiecień 2008, 12:20, napisał(a):

Jak poruszasz konsolą to powinno być słychać takie coś latające w środku. To jest czujnik położenia. Poruszaj konsolą tak aby się czujnik ustawił.

Ok, zrobiłem tak jak mówiłeś, co prawda jak stawiam w pion to nie słychać kulki ale już jest norma :D

#54 Użytkownik jest niedostępny   B4BOL 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 250
  • Dołączył: Wed, 14 Cze 06

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 19:45

Witam! Pytanko, czy na telewizorze Sony Bravia będzie widać różnice między x360 z HDMI a x360 bez HDMI? Czy w ogóle opłaca się płacić więcej za wersje z HDMI?

#55 Użytkownik jest niedostępny   Keymaker_2005 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1125
  • Dołączył: Cz, 25 Maj 06

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 20:20

Tu już się liczą subiektywne odczucie. Chociaż niewątpliwą zaletą HDMI jest odporność na zakłócenia, gdyż obraz jest przesyłany cyfrowo, nie analogowo.

#56 Użytkownik jest niedostępny   Otton_von 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 71
  • Dołączył: Nd, 17 Lut 08

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 20:45

Gooral ---> "No więc wstawiam pare fotek monitora 22'' Gateway FPD2275W na prośbę Tiooo mam nadzieje że jeszcze się przydadzą " przez florek16

Stawiam na 22". 24 calowy ma 2 złącza component: http://www.funtech.p...CD-Monitor.html

A ten na zdjęciach ma tylko jedno:Załączony plik  z__cza.JPG (46.37K)
Ilość pobrań: 48 Załączony plik  z__cza_2.JPG (47.92K)
Ilość pobrań: 37

Ten post był edytowany przez Otton_von dnia: 28 Kwiecień 2008 - 20:46


#57 Użytkownik jest niedostępny   Nyat 

  • przedstawiciel lobby hentajowego
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1567
  • Dołączył: So, 19 Mar 05

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 21:15

Cytuj

24 calowy ma 2 złącza component: http://www.funtech.p...CD-Monitor.html

Cudownie...tylko, że przez component nie przejdzie na tym monitorku 1080p.

#58 Użytkownik jest niedostępny   Gooralesko 

  • "War. War never changes"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3706
  • Dołączył: Wt, 07 Mar 06

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 21:15

Otton - looknij na tą fotkę

http://forum.pclab.p...h...st&id=22216

i uwierz mi, że to nie powinno tak wyglądać. Zastanawiałem się dlaczego taki obraz jest niewyraźny. Teraz juz wiem. Wyświetlanie rozdzielczości nienatywnej. Swoją drogą ciekawe, że 22 calówki z włączonym 1:1 mogą tworzyć pasy aby nie zniekształcać obrazu w formacie 16:9.

Cytuj

Cudownie...tylko, że przez component nie przejdzie na tym monitorku 1080p

Przez VGA chyba przejdzie.

Ten post był edytowany przez Gooralesko dnia: 28 Kwiecień 2008 - 21:16


#59 Użytkownik jest niedostępny   Nyat 

  • przedstawiciel lobby hentajowego
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1567
  • Dołączył: So, 19 Mar 05

Napisany 28 Kwiecień 2008 - 21:29

Nic nie pisałem o VGA :) .

#60 Użytkownik jest niedostępny   B4BOL 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 250
  • Dołączył: Wed, 14 Cze 06

Napisany 29 Kwiecień 2008 - 12:46

Zobacz postKeymaker_2005, o 28 Kwiecień 2008, 20:20, napisał(a):

Tu już się liczą subiektywne odczucie. Chociaż niewątpliwą zaletą HDMI jest odporność na zakłócenia, gdyż obraz jest przesyłany cyfrowo, nie analogowo.


Jakiego typu są to zakłócenia? I czy xbox360 jeśli ma port HDMI to czy ma też opcje przez analogowe przesyłanie obrazu(mam dwa telewizory, jeden sony bravia drugi śmieciowaty stary, dlatego się pytam czy na konsoli z hdmi mozna tez podlaczyc normalnie)

  • (299 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych