Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jaszczur90

Monitor LCD 20" Samsung SyncMaster 206BW Wide

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupiłem oto ten Monitor LCD 20" Samsung SyncMaster 206BW Wide za kwotę 817 zł w sklepie www.apollo.pl

Byłem zmuszony do wymiany gdyż mój LG '17' F700B CRT buchnął dymem i już nie włączył się :E

Dane techniczne, myślę że nie muszę tutaj wypisywać. Jednak jeśli google "gryzie" :P to tutaj można znaleźć szczegółowe informacje -> http://www.apollo.pl/store/show_detail/33407

Przepraszam za zdjęcia, jednak nie mam lepszego aparatu pod ręką, a lampy błyskowej nie mogę wyłączyć w aparacie bo nie ma takiej opcji :(

Monitor sam jest bardzo lekki, tylko 5,3 kg , co w porównaniu do mojego starego monitora ważącego 11kg jest kolosalną różnicą :o

Monitor podłączony do sprzętu , taki jaki jest w moim podpisie ( wiem,że słaba karta graficzna, lecz dopiero na wakacje wymienię na 9600gt)

Tutaj mamy, pikne tekturowe opakowanie :) , steropian zabezpieczający mój monitorek.. w pudełku zamieszczona jest rączka, co pomaga przy przenoszeniu monitora w pudełku.

1002102go9.th.jpg

W pudełku, oprócz monitora, mamy kabelki: zasilacz , DVI/DVI-I , D-SUB, a także gwarancję i instrukcja obsługi z płyta, gdzie są dwa programy od Samsunga dla monitora

1002103qn1.th.jpg

Monitor po postawieniu na podstawce

1002104fw5.th.jpg

Widok od tyłu. Od lewej strony idąc mamy złącze do zasilacza, DVI/DVI-I oraz DVI Sub. ( Złącza są schowane pod przykrywką)

1002105pg9.th.jpg

Przybliżenie na guziczek powera :)

1002106if1.th.jpg

Monitor z boku

1002107qh3.th.jpg

A tutaj monitor już na swoim miejscu, czekający na swoje pierwsze dziewicze odpalenie :E

1002109nq0.th.jpg

Zrzut z lewej, z prawej, z góry i z dołu monitora

1002112ym0.th.jpg 1002116jq9.th.jpg 1002117go0.th.jpg 1002118zc3.th.jpg

Widok ogólny na monitor

1002119mx9.th.jpg

A tutaj z tyłu monitor, z podłączonymi kablami.

1002125ku9.th.jpg

Zdjęcia końcowe

1002133fv5.th.jpg 1002135bh1.th.jpg

Ciekawostką w tym monitorze jest dodanie sześć różnych trybów (Custom/Text/Internet/Game/Sport/Movie/Dynamic Contrast). Włączając dany tryb, monitor sam dostosowuje obraz do wymaganej rzeczy, którą robimy. Np. gdy siedzimy na necie , włączamy tryb Internet, to wtedy jasność zmniejsza się itd. Jest to bardzo użyteczne, gdyż pozwala nam szybko przełączać się między trybami, tylko operując guziczkiem na monitorze.

Po 1 dniu użytkowanie nie zauważyłem żadnych bad-pixeli ( gwarancja Samsunga mówi, że jak 4 pixele są martwe, dopiero wymienią ). Smużenia też nie zauważyłem.

W mojej ocenie , ten monitor jest bardzo dobry. W sam raz do użytku domowego, czyli oglądanie filmów (panoramiczny obraz), czy granie w gry ( nie ma zpowolnienia obrazu, czy jakiś innych odchyłków).

Jeśli chcecie jakieś zdjęcia, albo coś innego to piszcie, bo za bardzo nie wiem co można jeszcze dodać.

Polecam monitor :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

recenzja ok :) tylko mógłbyś zapodać jeszcze jakąś fotke z gry ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przekrój monitora

:E to go przekrój aby pokazać przekrój ;)

Recka OK. Jak go dłużej poużywasz napisz jakieś subiektywne odczucia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. cza bylo dlozyc 100zł i kupic 22.

2. zobacz jaka masz matryce, ja mialem 226bw i cmo i oddalem :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monitor był fundowany przez rodziców, więc nie dało rady przekonać rodziców na dołożenie do 226BW.. a też mam mały pokój więc monitor dziwnie by wyglądał w tak małym pokoju, a myślę że '20' jest kompromisem między 19 a 22.. zdjęcia z gier dziś wrzuce ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
monitor był fundowany przez rodziców, więc nie dało rady przekonać rodziców na dołożenie do 226BW.. a też mam mały pokój więc monitor dziwnie by wyglądał w tak małym pokoju, a myślę że '20' jest kompromisem między 19 a 22.. zdjęcia z gier dziś wrzuce ;]

sprawdzales matryce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mu wytłumacz jak, bo nawet bym nie wiedział ;)

Skromny jestem, tak wiem :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

umiesz czytać ze zrozumieniem :| napisałem, że nie potrzebuje większego gdyż w moim małym pokoju wyglądałby beznadziejnie a komfort oglądania byłby beznadziejny... a monitor potrzebowałem na "gwałt" , w ekspresowym tempie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
umiesz czytać ze zrozumieniem :| napisałem, że nie potrzebuje większego gdyż w moim małym pokoju wyglądałby beznadziejnie a komfort oglądania byłby beznadziejny... a monitor potrzebowałem na "gwałt" , w ekspresowym tempie..

na gwałt? :>:P

20 ma ciulową rozdzielczość :P

a 22 jest tylko parę cm większy :P

wyżej pisałeś że chciałeś 226bw ale nie dało rady przekonać rodziców :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
na gwałt? :>:P

20 ma ciulową rozdzielczość :P

a 22 jest tylko parę cm większy :P

wyżej pisałeś że chciałeś 226bw ale nie dało rady przekonać rodziców :P

Kto tu jest ciulowy, to narazie nie powiem.

20 calowe monitory mają taką samą rozdzielczość jak 22 cale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kto tu jest ciulowy, to narazie nie powiem.

20 calowe monitory mają taką samą rozdzielczość jak 22 cale...

pewnie chodzilo o to ze maja za duzo i wszystko jets za male

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten model (też 20") na matrycy CMO i nie narzekam, bo jest naprawdę w porządku. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...