Forum PCLab.pl: Samsung 32" FullHD LE32A551 jako monitor do PC - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (45 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 43
  • 44
  • 45
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Samsung 32" FullHD LE32A551 jako monitor do PC Obszerna fotorecenzja

#881 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6087
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 02 Listopad 2010 - 00:45

Temat mnie zaciekawil-bo ostatnio naszła mnie mysl,aby zakupic jakis tv 32 full hd jako monitor.

Interesuje mnie jak najtanszy model-bez jakis głupkowatych bajerkow typu odtwarzanie filmow poprzez usb,czy przylacze do netu itd...dlaczego?Bo nie bede tego uzywal,a skoro tak,to po co za to placic.

interesuje mnie wicc prosty model lcd 32 full hd.

Czy biorac pod uwage podlaczenie do kompa,ilosc hz ma znaczenie?Czy celowac w 100 hz czy wystarczy 50?

#882 Użytkownik jest niedostępny   #Marian 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 344
  • Dołączył: Pt, 11 Lis 05

Napisany 04 Listopad 2010 - 22:13

Też stoję przed wyborem TV do podłączenia pod laptopa i nie wiem co wybrać.
Wybór ograniczam raczej do Samsunga 32C530 oraz Sharpa FH510.

Z tego co wyczytałem na forum Hdtv, niby Sharp jest lepszy w tej kategorii cenowej (ok. 1500zł), jednak nie ma on trybu PC. Tutaj przewagę ma Samsung, tylko nie wiem czy rzeczywiście to ma takie znaczenie?
Grać raczej nie będę, laptop nie uciągnie gier w FullHd, jedynie filmy + internet.

Może mógłby wypowiedzieć się ktoś, kto korzysta z Tv jako monitora i jak dokładnie wygląda różnica między trybem PC a trybem 'normalnym'? :)
Z tematu podlinkowanego przez użytkownika krew, można wyczytać, że w Samsungu montują różne matryce - czyli istna loteria co trafimy.
I co tu wybrać? :(

#883 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6087
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 14 Listopad 2010 - 23:44

Marian,napisz co kupiles
,
sam zastanawiam sie nad tym Sharpem,w gre wchodzi jeszcze LG 32LD450 ,oraz samsung c530,Toshiba 32LV713 ...kur... wybor trudny.bo przeciez nie chodzi o to,aby tv odbieral dobrze telewizje,tylko sluzyl jako monitor :/

Widze ze c530 dosyc popularny jest...sam mam 46b530,ale nie widze sensu sprawdzania na nim peceta.

#884 Użytkownik jest niedostępny   Buziak34 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 332
  • Dołączył: Cz, 09 Wrz 10

Napisany 19 Listopad 2010 - 23:44

Ja zakupilem le32c530 i jestem mega zadowolony, trafila sie matryca samsunga :) Filmy w HD wygladaja bdb :) gry smigaja tez rewelacyjnie :) Co do wyboru no to niestety ale musici podjac meska decyzje :) W sumie ja duzo gram i zalezalo mi na malym input lagu a z testow co wyczytalem w necie c530 ma bardzo przyzwoity input lag ;) Pozdro :)

#885 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6087
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 21 Listopad 2010 - 10:45

wiec chyba c530 zakupie-mam jeszcze troche czasu,ale na 90% bedzie to samsung.

#886 Użytkownik jest niedostępny   bourne2008 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 758
  • Dołączył: Nd, 28 Wrz 08

Napisany 21 Listopad 2010 - 22:39

Panowie. Jesli moge doradzic tv-monitor do PC to bardzo polecam LG 32LD465.
Moja recke mozecie poczytac tutaj: http://forum.pclab.p...ost__p__8702773

Ten post był edytowany przez bourne2008 dnia: 21 Listopad 2010 - 22:40


#887 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6087
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 22 Listopad 2010 - 23:25

zarowno tg 450 jak samsung c530 sa w tej samej cenie-byc moze sie myle,ale chyba lepiej wybrac samsunga,nawet jezeli maja podobne parametry.

Mysle ze za gora dwa tygodnie dokonam zakupu-bede mial juz pieniazki.

dzisiaj w cenie ww wymienionych tv moglem zakupic tego sharpa- http://www.ceneo.pl/2675402 ,byl ostatni model w sklepie i mial obnizona cene...aleniestey musze najperw sprzedac monitor...szkoda,bo to chyba bylby dobry zakup :kwasny:

#888 Użytkownik jest niedostępny   pankuronium 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wt, 14 Gru 10

Napisany 14 Grudzień 2010 - 17:54

Witam, piszę w tym temacie ponieważ mam problem z samsungiem le32a551. Konkretnie chodzi o połączenie kablem HDMI-HDMI z komputerem. Grafika w komputerze to ati radeon hd5570, system windows 7 64bit. Próbowałem podłączać komputer 3 rożnymi kablami HDMI-HDMI, różnej długości i różnego typu (1.3, 1.4), niestety za każdym razem efekt jest ten sam. Przy uruchamianiu systemu obraz na tv i drugim monitorze pojawia się, w momencie kiedy windows się uruchomi obraz na tv znika i jest komunikat "brak sygnału". W catalyst control center (oprogramowaniu karty graficznej) tv w ogole nie jest wykrywany, w żaden sposób nie da się "wymusić" wyszukania, widzę tylko monitor komputerowy który jest podłączony do karty kablem DVI-DVI. Próbowałem tez monitor podłączyć kablem VGA a tv HDMI-HDMI i nie dało to rezultatu. Jedyne co udało mi się osiągnąć to po zmianie rozdzielczość monitora na niższą, mam klon obrazu na tv w bardzo kiepskiej rozdzielczości, ale w catalyscie tv nadal nie jest wykrywany. Najdziwniejsze jest to ze w żadnym miejscu w ustawieniach windows nie mam widocznego połączenia ani urządzenia HDMI. Przy probie wyszukania tv przez panel sterowania mam dostepna opcje "urządzenie wyświetlające na VGA" i nic poza tym. Próbowałem też całkiem odłączyć monitor i podpiąć tylko tv, wtedy catalyst rozpoznaje tv jako "nieznane urządzenie" z maksymalną możliwą rozdzielczością 1600x1200. Oczywiście tv jest podpięty do HDMI2, w ustawieniach tv nazwa HDMI2 to PC, wcześniej działało przy podłączeniu za pomocą DVI-HDMI.

Nie wiem gdzie szukać błędu, czy po stronie tv (może to zabezpieczenie HDCP), czy po stronie sterowników grafy mimo że są najnowsze z możliwych, czy po stronie windowsa w którym nie widzę w ogóle połączenia HDMI w panelu sterowania i ustawieniach ekranów jest możliwe wyszukanie tylko przez połączenie VGA, a w dodatku nonstop wykrywa mi jakies nieznane urządzenie usb.

Nie wiem czy to możliwe żeby windows wykrywał HDMI jako nieznane urządzenie usb, ale kilka razy przy ponownym uruchomieniu komputera z podpiętym HDMI właśnie tak się działo. Zaznacze że nie podłączałem żadnych innych urządzeń usb oprócz tych które były podpięte.

Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś z Was da mi jakieś rady i spróbuje wykryć problem, bo sam już nie dam rady, wypróbowałem chyba wszystkie możliwości.

#889 Użytkownik jest niedostępny   rad100 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 69
  • Dołączył: Nd, 02 Gru 07

Napisany 19 Grudzień 2010 - 19:53

Problem jest po stronie kompa. Radzilbym zainstalowac na czysto Win7 ale wersje 32bit.

HDCP nie ma tu zadnego znaczenia.

Ten post był edytowany przez rad100 dnia: 19 Grudzień 2010 - 19:53


#890 Użytkownik jest niedostępny   J@zzu 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wt, 11 Sty 11

Napisany 11 Styczeń 2011 - 00:08

Witam.

Mam prośbę. Czy mógłby jakiś posiadacz 37" lub/i 42" oczywiście w FullHD spojrzeć na telewizor z odległości 70-75cm i napisać, czy mocno widać piksele. Bardzo jest mi ta informacja potrzebna. Z góry dziękuję.

#891 Użytkownik jest niedostępny   E57 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 92
  • Dołączył: Pn, 12 Lip 10

Napisany 12 Kwiecień 2011 - 17:15

czy jeden z posiadaczy LE32A551 mógłby mi podać jaka jest realna szerokość telewizora ? Niestety w sieci można znaleźć sprzeczne informacje - jedne strony podają 86 a drugie 80 cm szerokości...

#892 Użytkownik jest niedostępny   jozioszef 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wt, 24 Sty 12

Napisany 24 Styczeń 2012 - 13:09

Witam wszystkich forumowiczów, na wejsciu przepraszam ze odkopuje tak stary temat ale nie chce nowego zakladac skoro jest juz o tej tematyce. Mam maly problem w sprawie telewizora LE32A551, chodzi o to ze w opcjach obrazu jak widze na zdjęciach autora tematu i jak sie wielu forumowiczów wypowiadalo jest opcja "ustawienia szczegółowe" (np. zdjęcie 37). Natomiast u mnie opcja ta jest niedostepna, szara czcionka jakby "nie podswietlona" i nie mogę jej wybrac, nie ważne czy tv jest podłączony przez hdmi do ps3 czy przez hdmi do pc czy tez odbieram sygnal analogowy z tv. Mam telewizor tyle czasu a jak wszedlem na to forum to pierwszy raz uslyszalem o opcji movie+ ;P Nie ma znaczenia tez które wejscie hdmi wykorzystam problem jest ten sam. Teraz pytanie do was drodzy forumowicze :) czego to moze byc wina ?? czy aktualizacja firmware moze pomoc i czy moze poprostu wystarczy pogrzebac w menu serwisowym ( czego jeszcze nie robiłem)

Pozdrawiam i czekam na info :)

#893 Użytkownik jest niedostępny   Zwi3rzu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Wed, 17 Paź 12

Napisany 11 Grudzień 2012 - 15:19

Witam

Chcę zakupić TV jako drugi monitor (mam samsunga 32 HD ready i juz mi nie wystarcza) poszukuje czegos co ma 3D i w miare przyzwoite parametry.

#894 Użytkownik jest dostępny   Tomcat 

  • uzależniony od % maniak wojskowości
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12596
  • Dołączył: So, 08 Sty 05

Napisany 31 Grudzień 2012 - 07:54

3d, 400hz i wszelie tego typu inne wynalazki z tv nie będa działać w trybie pc.
Pod pc kupił bym coś prostego bo i tak będzie to to działać w 60hz.

#895 Użytkownik jest niedostępny   wwojtaszek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 291
  • Dołączył: Cz, 18 Mar 10

Napisany 20 Luty 2013 - 19:32

Witam, a jak ma się Samsung 530 tylko z serii B? Jak ma się do C? Poszukuję czegoś również do tv. Oczywiście na pierwszym miejscu monitor, żeby dobrze chulał. Byłem praktycznei zdecydowany na A551 no ale troszkę stary.. Kto wie jak z tym poborem prądu? W 551 podają 180 zaś w 530 80/130W (tu też jest zagwozdka).

#896 Użytkownik jest niedostępny   bourne2008 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 758
  • Dołączył: Nd, 28 Wrz 08

Napisany 02 Marzec 2013 - 15:25

Nie wiem gdzie ty kupisz tak stare TV... Nawet na Aledrogo pojawiają się bardzo rzadko i w dodatku mocno skatowane. Jedyne co można polecic to szukanie LG LD450/465. Czasem zdażają się nówki. TV jako monitor wart kazdej złotówki. W kwestii prądu u mnie pobiera 50W.

Ten post był edytowany przez bourne2008 dnia: 02 Marzec 2013 - 15:26


#897 Użytkownik jest niedostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14605
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 04 Czerwiec 2015 - 11:20

Zobacz postJ@zzu, o 11 Styczeń 2011 - 01:08, napisał(a):

Witam.

Mam prośbę. Czy mógłby jakiś posiadacz 37" lub/i 42" oczywiście w FullHD spojrzeć na telewizor z odległości 70-75cm i napisać, czy mocno widać piksele. Bardzo jest mi ta informacja potrzebna. Z góry dziękuję.


Z tej odległości to jest tragedia. 70-75 cm to 24" full HD max. Bo już na 27" może pixele nie będą bardzo widoczne, ale obraz będzie mniej wyraźny i rozciągnięty.

  • (45 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 43
  • 44
  • 45
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych