Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

FPPfan

Samsung 32" FullHD LE32A551 jako monitor do PC

Rekomendowane odpowiedzi

jaki telewizor na chwile obecna najlepiej wziasc ?? , czy w dalszym ciagu jest to model le32b551 , czy moze jakis inny ?? , bo te juz sa coraz trudniej dostepne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

REX -> Kiedyś napewno zrobię jak znajde czas i chęci :) Narazie spłodziłem reckę dolnej części nowego kina domowego czyli obudowy ;)

Zapraszam do obejrzenia:

http://forum.pclab.pl/t578947.html

spoxxx -> najlepiej to by było wziąść LEDa z odświerzaniem 120Hz bo przyszłościowy i do 3D bedzie się nadawał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie zamowilem ten telewizorek le32b551 , namowiliscie mnie :) , teraz pytanko moja karta graficzna ma wejscie hdmi i dvi , teraz pytanie , abym mogl podlaczyc telewizor w trybie pc lepiej laczyc przez dvi -hdmi czy hdmi hdmi , teoretycznie wsumie wychodzi to samo bo to cyfrowy obraz i to , tylko nie wiem jak musze zrobic , moze byc kabelek hdmi hdmi , czy lepiej od karty przez dvi i do telewizora hdmi ??

kolejne pytanko czy do wersji tego telewizora tak samo podpinam pod hdmi 3 i tam ustawiam wyjscie pc czy troche inaczej sie to odbywa ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoxxx poszla odpowiedz na PM'ke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za pomoc wybralem kabelek hdmi dzisiaj wlasnie odebralem telewizorek i mam pierwsza muke , nie moge zamocowac podstawki do tv , bo dolaczyli wszystkie takie same srobki , i 4 srobki nie pasuja mieliscie moze podobny problem ?? ie moge zamocowac podstawki a nie wiem jakie srobki do tego masakra jakas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta recenzja a551 jest full wypas,tv tez całkiem niezły podobno

ale muszę zmartwić co poniektórych wersja B to nie "nowszy,lepszy model" ^^ a zwłaszcza b6xx ,ale spokojnie to tylko zmartwi graczy bo mam na myśli input lag

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoxxx mialem podobnie. Meczylem sie z tymi srubkami niemilosiernie, ale na "chama" daly sie wkrecic w plastik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie który będzie lepiej się nadawał na monitor

LG 32LF2510

Samsung LE32B530

?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2010-03-08 pojawiła się aktualizacja firmware do TV LE32A551 link Wiecie może jakie zmiany wprowadzono?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bardzo podobny model (o ile nie ten sam, nie pamiętam,a nie chce mi się patrzeć znowu na tył :E). TV jest na matrycy PVA. Kolory są piękne (nie rozumiem tylko dlaczego autor nie używa kontrastu dynamicznego który nawet na ustawieniu "niski" daje dużo). Czerń jest czarna. Itd itp.. Tryb wyświetlania możesz sobie ustawić w menu więc nie wiem po co narzekanie że skalowanie w sterach nie działa, pewnie że działa tylko że jak masz w TV ustawione jedno.. To to właśnie będzie, niezależnie od tego co ustawisz w sterach.

W ogóle te TV mają ZAJ.. płynność obrazu :D. ŻADEN MONITOR TAKIEJ NIE MA! 0 smużenia, 0 "przycięć" czy rozmazania napisów w ruchu.. Po prostu ideał :). Minusem jest dość długi czas reakcji (input lagg).

Nie należy zapominać o kupnie dobrego kabla HDMI.

Nom :) Musiał bym kiedyś zrobić nową reckę ;)

1080p nie jest już maławe do 55'' (dla 32'' jest według mnie idealne)? Z jakiej odległości patrzysz na ekran?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, dzięki Tobie zakupiłem telewizor Samsung 32" LE32B550 Full HD i jak na razie jest fajnie oprócz jednej rzeczy. Mieliście tak, że jak próbowaliście wrócić do gry po zminimalizowaniu gra nie chciała się pokazać, tylko po dwóch sekundach się minimalizowała?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy oplaca sie kupywac uzywany 1,5 roczny TV, co sie dzieje z takim tv ,zuzywa sie jakos ?

moglby ktos zbadac "zielonymi cyferkami" input lag na le32b530 i wypowiedziec sie o smuzeniu, motion blur czy tez jakims innym syfie na obrazie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc tak, jestem po prawie 10h testowania zapozyczonego 32b530 na karcie 8800GTS, 1 wrazenie szok, co za ostrość !!!!!!!! oczywiście wiedziałem ze po podłączeniu kompa pod hdmi1(dvi) trzeba wejść w edycję nazwy i przypisać pc lub pc dvi. Wrazenia sa ogólnie bardzo pozytywne. Ogrom monitora poraza, szczególnie po przesiadce z 19' 4:3 ale jestem powiedzmy w 95-96% zdecydowany kupić go zamiast klasycznego monitora 27' na TN-ie. Ale mam pytanie, chce kupić model 550 (lub 551), głównie ze względu na 40% mniejsze zuzycie prądu a i usb tez sie przyda i tu pytanie, czy ten model będzie generował identyczny obraz na identycznych ustawieniach co 530 ??? tak sobie kombinuje że skoro pobiera mniej prądu (a matryca taka sama) to moze moc lamp jest mniejsza czy co ??? ........ Jesli macie jakieś pytania to chętnie służę pomocą ....................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up mam dokładnie ten sam dylemat zastanawiam sie nad P2770, B2712HDS i nad 32b530/550. Boję sie tylko czy nie ma jakichkolwiek problemów z faktem iż jest to TV ? mianowicie tak jak ktoś wyżej pisał znikanie obrazu przy minimalizacji itp itd :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@up mam dokładnie ten sam dylemat zastanawiam sie nad P2770, B2712HDS i nad 32b530/550. Boję sie tylko czy nie ma jakichkolwiek problemów z faktem iż jest to TV ? mianowicie tak jak ktoś wyżej pisał znikanie obrazu przy minimalizacji itp itd :P

Kupilem Samsunga Le32B554 na matrycy samsunga (na stikerze napisane SQ02), brak problemow z pc, telewizji nie testuje bo nie ogladam :D

O modelu 530 czytalem ,ze ma slabsza matryce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc,

Przekonał mnie Twój artykuł, aby kupic na monitor TV.

Jednakże mam jedno zastrzeżenie.. nigdy w specyfikacjach tego modelu nie znalazłem.. informacji ze ma wbudowany PIP...

Jak to jest u Ciebie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku, po kiego kopiujesz cały pierwszy post?

Jesteś nowy, ale chyba w regulaminie nie przeczytałeś, że fotek nie cytujemy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz coś ja zapodam

img0907t.th.jpg

obok Acer 22 " 1680/1050

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej mam pytanie, mam LE32B551 i planuje odblokować PIP. Pytanie czy na odblokowanym pipie będę mógł odtwarzać sygnały z dwóch róznych źródeł(np HDMI1 i HDMI3)?

Pytam ponieważ chodzą głosy ze działa to tylko na wejściu antenowym... :hmm:

edit: odblokowalem pip i zawiodem sie... mozna wybrac tylko ktorys program antenowy. Nie ma moziwosci w pipie puscic innego sygnalu wejscia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od prawie dwóch lat mam LE32A551 i jestem z niego bardzo zadowolony.

Chcę kupić drugi taki telewizor. Model ten nie występuje już praktycznie w sprzedaży. Jaki telewizor byście polecili - podobny/nowszy model.

Drugie pytanko. Co myślicie o telewizorach ledowych? Jak dużą różnicę w obrazie daje takie podświetlenie matrycy w telewizorze 32-37 cali? Jakie są różnice w poborze prądu itp? I czy warto teraz dopłacać do telewizorów LED i je kupować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie... Miesiąc po skończeniu gwarancji w moim Le32a551 padła płyta główna... Naprawiłem go za 500zł, ale w międzyczasie kupiłem Le37c650 i teraz le32a551 mam na sprzedaż. Może ktoś chce kupić? Płyta główna jest wymieniona na nową i jest na gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś sie moze orientuje, jak jako monitor bedzie sie sprawował najnowszy sam 32c530 ??? nigdzie nie mogę znaleźc info na ten temat ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich na tym forum!!! Planuje zakup monitora/telewizora do komputera i PS3. Zasanawiem się nad Samsungiem UE32C4000 i UE32C5000 co o nich sądzicie? Może macie jakieś propozycje? Z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FPPfan czekam i czekam i doczekac sie nie moge. :) Kiedy recka tego kolosa?

edit:F zmienione na f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam się że nawet nie zacząłem ... jakoś nie mam weny twórczej... ostatnio dużo pracy i nie mam wiele wolnego czasu... Ale ciągle mam ambitny plan ją napisać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...