Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lion_cfs

Modernizacja komputera - proszę o sugestie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar na wakacjach upgradowac mojego pc, do dyspozycji mam 2000zł +/- stówa. Jak na razie myślę nad czymś takim:

Intel Core 2 Duo E8400

Asus P5K P35

ATI Radeon HD 4870

Zestaw ten chcę zbudowac z myślą o podkręcaniu, dlatego wybrałem 8400 zamiast 8200/8300 bo ma troszeczkę wyższy mnożnik, dzięki czemu nie będę musiał nadmiernie żyłowac FSB. Jeśli się mylę, poprawcie mnie. Płyta: ten Asus wybrany przeze mnie dla kumpla jakiś rok temu przy okazji upgradu świetnie się spisał pozwalając podkręcic C2D E4400 z 2.0GHz na 3.0 na firmowym chłodzeniu, więc wydaje mi się, że to dobry wybór - jeśli się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu. Co do karty graficznej, ta, którą podałem to tylko moja wstępna przymiarka, choc nie ukrywam, że stawiam na ATI, w tym przypadku także proszę o garśc sugestii.

Do tego proszę jeszcze o wybranie jakichś dobrych pamięci, najlepiej 2GB DDR2 800-1066Mhz 4-4-4-12 w jednej kostce zdolnych wytrzymac próby podkręcania.

Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co z obudową, napędem, dyskiem? Płyta do zamiany na Asusa P5Q Pro (P45, CrossFire 8x + 8x, nie 16x + 4x jak P35). "Gołego" P5K nie ma już sensu kupować. Pamięci weź Cruciale lub A-Daty Extreme Edition (ze wskazaniam na Cruciala). Do kręcenia 800-ki wystarczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowę mam, dużą i dośc przewiewną, mam też dosyc nowe 2 napędy DVD z nagrywarką oraz Caviara 160 GB, który mi absolutnie wystarcza, więc o tych częściach nie myślę. Mam też Modecoma MC 500W więc tym też się nie martwię, no chyba, że w testach te Radeony okażą się wyjątkowo prądożerne, wtedy pewnie kupię be-quieta straight power bqt 600W. Co do P5Q pro to ta płyta generalnie mi się widzi, ale czy istnieje jej odmiana bez crossfire? Nie mam zamiaru kupowac drugiej karty graficznej, a podejrzewam, że za 2xPCI-Ex16 trzeba sporo dopłacic, nie jest tak?

Ku mojemu zaskoczeniu nigdzie nie mogę znaleźc pamięci Crucial ani A-data Extreme edition, nawet na skapiec.pl, można to w ogóle kupic w Polsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ku mojemu zaskoczeniu nigdzie nie mogę znaleźc pamięci Crucial ani A-data Extreme edition, nawet na skapiec.pl, można to w ogóle kupic w Polsce?

http://www.skapiec.pl/site/cat/7/comp/194271 <- A-data EE

jeszcze ten są bardzo dobre : http://www.skapiec.pl/site/cat/7/comp/284976 <- Mushkin

tu masz wspomniane Crucial Ballistix - http://www.arche.home.pl/osc/product_info....52382bd7c6b8cba

troche one drogie ale bodajże najlepsze ramy bo robione na micronach. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, w takim razie dziękuję, już wiem prawie na 100% co kupię, chyba, że jeszcze podacie mi nazwę jakiejś dobrej płyty głównej kosztującej w okolicach 400zł żebym miał większy wybór. ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...