Forum PCLab.pl: Czemu ciagle mam 30FPS - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Czemu ciagle mam 30FPS WTF ??

#1 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Ikona postu  Napisany 16 Lipiec 2008 - 11:49

ustawiłem tak:


seta com_unlockFPS "0"
seta com_showTPS "0"
seta com_showBPS "0"
seta com_showFPS "1"
seta com_unlock_maxFPS "90"
seta com_unlock_timingMethod "2"


i dupa dalej w grze mam 30FPS

Ten post był edytowany przez Michal86 dnia: 20 Lipiec 2008 - 14:46


#2 Użytkownik jest niedostępny   GenuineKK 

  • Volvo Team
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2030
  • Dołączył: Nd, 04 Lut 07

Napisany 16 Lipiec 2008 - 12:24

Jescze gra sporo ludzi w tym ja najnowsyz patche to 1.5 najlepiej wejdż na quakewars.pl i zobacz co daje 1.5

#3 Użytkownik jest niedostępny   Endr3w 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1332
  • Dołączył: Wed, 11 Kwi 07

Napisany 16 Lipiec 2008 - 16:29

1. Są 2 wersje patcha: 1.4-1.5 oraz większa wersja 1.0-1.5. Obecnie gra sporo się różni od wersji 1.0.
2. Co do ilości graczy: nigdy nie ma problemu ze znalezieniem fajnego serwera, natomiast ludzi jest znacznie mniej niż w najpopularniejszych FPS-ach.
3. Są nowe mapy, ale jest z nimi pewien problem: nie można ich wgrywać na serwery rankingowe, w związku z czym mniej ludzi na nich gra.
4. Jeśli zainstalujesz grę to ściągnij promoda i wejdź na jeden z propubów. Gra się dość mocno różni od wersji podstawowej i może przypadnie Ci do gustu.

#4 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 16 Lipiec 2008 - 18:46

Zobacz postandrzej101, o 16 Lipiec 2008, 16:29, napisał(a):

1. Są 2 wersje patcha: 1.4-1.5 oraz większa wersja 1.0-1.5. Obecnie gra sporo się różni od wersji 1.0.
2. Co do ilości graczy: nigdy nie ma problemu ze znalezieniem fajnego serwera, natomiast ludzi jest znacznie mniej niż w najpopularniejszych FPS-ach.
3. Są nowe mapy, ale jest z nimi pewien problem: nie można ich wgrywać na serwery rankingowe, w związku z czym mniej ludzi na nich gra.
4. Jeśli zainstalujesz grę to ściągnij promoda i wejdź na jeden z propubów. Gra się dość mocno różni od wersji podstawowej i może przypadnie Ci do gustu.



Duzo jest tych nowych map ?

Jak, skad sciągnąć tego ProMODA i o co w tym modzie chodzi ;] ?? pozdro

#5 Użytkownik jest niedostępny   qjin 

  • Przy Tawernie pod Pijanym Kogutem
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 34074
  • Dołączył: Pn, 24 Sty 05

Napisany 16 Lipiec 2008 - 19:04

Zobacz postMichal86, o 16 Lipiec 2008, 19:46, napisał(a):

Duzo jest tych nowych map ?

Jak, skad sciągnąć tego ProMODA i o co w tym modzie chodzi ;] ?? pozdro

Kilka co najwyżej, trzy-cztery, z tego czesc niedorobiona (wersje alpha i beta).

Promod jak sama nazwa wskazuje jest modem, który wymagany jest w rozgrywkach klanowych - gra troche sie rozni od publika, są ograniczenia (choć to zalezy od typu rozgrywki: infantry 4vs4 czy 6vs6 z mozliwoscia uzycia nalotow, min czy pojazdów). Proponuje poczytać sobie na polskiej stronie qw - linka juz podal genuinek.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Endr3w 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1332
  • Dołączył: Wed, 11 Kwi 07

Napisany 16 Lipiec 2008 - 19:11

Zobacz postqjin, o 16 Lipiec 2008, 19:04, napisał(a):

Kilka co najwyżej, trzy-cztery, z tego czesc niedorobiona (wersje alpha i beta).


Map jest "trochę" więcej niż 3-4 ignorancie Ty jeden :P

#7 Użytkownik jest niedostępny   qjin 

  • Przy Tawernie pod Pijanym Kogutem
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 34074
  • Dołączył: Pn, 24 Sty 05

Napisany 16 Lipiec 2008 - 20:59

Zobacz postandrzej101, o 16 Lipiec 2008, 20:11, napisał(a):

Map jest "trochę" więcej niż 3-4 ignorancie Ty jeden :P

:o

Nie wiem gdzie ty naliczyłes to "troche wiecej". :E

#8 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 16 Lipiec 2008 - 22:11

Normlanie na pulpicie mam 85Hz odświeżanie.

w Dxdiag w ramce "zastąp" wpisałem wartość85.

Użyłem nawet programu ReForce który wymusza odświeżanie... super we wszsytkich grach mam juz 85Hz... --> ALE W QUAKE WARS ciągle 60hz


ma ktos jakis pomysł ??

#9 Użytkownik jest niedostępny   E-Danek.info 

  • Danek...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1817
  • Dołączył: Nd, 26 Sie 07

Napisany 16 Lipiec 2008 - 22:46

com_unlockFPS 80 ???

#10 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 17 Lipiec 2008 - 09:46

Zobacz postE-Danek.info, o 16 Lipiec 2008, 22:46, napisał(a):

com_unlockFPS 80 ???


O LOL! Co mają FPS do odświezania ekranu ? :E

#11 Użytkownik jest niedostępny   qjin 

  • Przy Tawernie pod Pijanym Kogutem
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 34074
  • Dołączył: Pn, 24 Sty 05

Napisany 17 Lipiec 2008 - 09:50

W configu zmien wartośc odswiezenia (na systemowej partycji w moich dokumentach).

Musisz znaleźć odpowiednia linijke (refresh rate? nie pamietam juz).

Ten post był edytowany przez qjin dnia: 17 Lipiec 2008 - 09:50


#12 Użytkownik jest niedostępny   opalen 

  • ...mozna sie dogadac..
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1398
  • Dołączył: Cz, 16 Lut 06

Napisany 17 Lipiec 2008 - 11:05

Zobacz postMichal86, o 17 Lipiec 2008, 09:46, napisał(a):

O LOL! Co mają FPS do odświezania ekranu ? :E


nie ciesz sie tak skoro nie wiesz o co chodzi.

#13 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 17 Lipiec 2008 - 11:22

Zobacz postopalen, o 17 Lipiec 2008, 12:05, napisał(a):

nie ciesz sie tak skoro nie wiesz o co chodzi.


Wiem i to bardzo dobrze..., więc nie do mnie z takimi tekstami kolego ( a cieszyć sie trzeba bo śmiech to zdrowie :E )
A jak masz cos na mysli ( i Ty wiesz bardzo dobrze jak rozwiązać ten problem to pomoc jest mile oczekiwana :] )

Jedyne czego nie wiem, to jak ustawić odświeżanie ( być moze jest jakas linia która nalezy zmienić ), ale w ciemno nie cche mi sie szukać.

[b]A odblokowywanie FPS'ów nie jest mi to potrzebne, nawet jezeli renderowanie ma działac na tej samej wartości, no chyba, że własnie mamy odblokowany "framrate".

Ale czy to działa w odrwotnym kierunku ??

Mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi ( ze za bardzo nie zamotałem :E )

Pozdr.

Ten post był edytowany przez Michal86 dnia: 17 Lipiec 2008 - 11:30


#14 Użytkownik jest niedostępny   opalen 

  • ...mozna sie dogadac..
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1398
  • Dołączył: Cz, 16 Lut 06

Napisany 17 Lipiec 2008 - 13:26

Odblokowanie fps i ustawienie ich na tą samą wartosc co odswierzania, ( i do tego najlepiej wielokrotność liczby 30, bo tyle ma animacja w tej grze[animacja to nie fps]) ma znaczący wpływ na komfort gry.
Qw ma to do siebie, ze jak nie skorygujesz, to mimo wysokiego fps będzie rwać.

Ta strona powinna Ci pomoc.

Ten post był edytowany przez opalen dnia: 17 Lipiec 2008 - 13:28


#15 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 20 Lipiec 2008 - 14:46

ustawiłem tak:


seta com_unlockFPS "0"
seta com_showTPS "0"
seta com_showBPS "0"
seta com_showFPS "1"
seta com_unlock_maxFPS "90"
seta com_unlock_timingMethod "2"


i dupa dalej w grze mam 30FPS



eeycji poddałem pliki znajdujące się w Moje dokumenty\id Software\Enemy Territory - QUAKE Wars:

-profile.cfg

-etqwconfig.cfg



Innych tam do ustawien nie mam... są tylko jakieś blind cos tam, wszystkie mozliwe w moich dokumentach sutawiłem własnie tak

Ten post był edytowany przez Michal86 dnia: 20 Lipiec 2008 - 14:49


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych