a ja już mam w to wyebane, bo nie będę pomietłem, pogadałem z szefową to mówiła że słaby okres się szykuje, a ja no i co z tego, ja mam inne zadanie, mówię jak bym chciał być jako pakowac to bym był, a nie taki cyrk więc się rozstaliśmy bo zapytała się a co ty "właściwie robisz?" a ja jej powiedział to tamto, że przecież mamy wdrażać nowy system itd, a ona że nie widzi efektów mojej pracy, a ja mówię po pierwsze jestem tu ponad tydzień dopiero, po drugie czy wszystko działa w firmie? no tak, to są efekty mojej pracy, to że działa.
Wpiąłem go na stałe powiedzmy …. I na dachu okazało się iż Orange śmiga 250-400mb/s także sam tego nie rozumiem ale działa jak t mobile chyba że nagle cudem dziś uruchomili nowe pasmo ….
No ale … żeby nie było kolorowo zaraz mnie coś strzeli
Wywaliłem stary router. Wpiąłem nowy. Dałem mu IP 192.168.1.1 standardowo. I dzieją się cyrki.
Apple TV przystawka działa ale IP pokazuje 192.0.0.2 a router 192.0.0.1 wtf? Internet 300mb/s na nim …
komsola w ogóle nie może pobrać DHCP czy to na wifi czy LAN
access pointy ubuquiti wołają o credentials nie mogę się na nie zalogować
Nie mogę się w ogóle zalogować na router
Nie mogę go wpiąć do aplikacji
Co chwilę jakieś urządzenie wywala
wszystko wpięte kablem praktycznie do switcha ubuquiti (wszystko już restartowałem)
ogólnie cyrki
No i prawidłowo, sam jak pisałem wcześniej przesiadłem się z 10 letniego ipsa na della dwf. Mimo że mój komp to raczej zabytek to i tak różnica jest kolosalna w stosunku do tego co było i już nie potrafiłbym wrócić do ipsa czy va.