Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pumar

Recenzja Monitora Lg W2261V-PF

Rekomendowane odpowiedzi

Update: dodałem zdjęcia kątów, co prawda niezbyt wyszły ale zawsze cuś:P

karwiin no u mnie jest jak jest:P A na pewno zatwierdzasz to potem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak zatwierdzam a co u ciebie sie dzieje przy ustawieniu "film" na stronach www bo u mnie absolutnie nic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie nie ustawiałeś jasności itp na początku i masz podobne do tej z filmu wiec nie widzisz roznicy, ale zobacz np jakies ciemne strony etc, wtedy sie zmniejsza/zwieksza jasność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pumar ustawiłem monitor na film i za cholerę nie zachowuje sie on tak jak u ciebie

czyli u mnie jasność jest stała

A ustawiłeś PROFIL, czy f-ENGINE w tryb "Film"?

Ustaw Profil i zobacz, czy działa :P

Jak coś, to u mnie wygląda to wyśmienicie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No już hula jak należy

powiedźcie jak to jest z materiałem hd 720 odpaliłem taki film i mimo proporcji tego monitora 6:9 nadal na górze i dole są czarne pasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo 720p znaczy ze ma szerokość 1080 a wysokosc moze mieć jakąkolwiek, to po prostu zależy od ripu/sourca, tak samo FullHD cześto jest 1920 x 800 czy iles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Update: dodałem zdjęcia kątów, co prawda niezbyt wyszły ale zawsze cuśsmilies/tongue.gif

mógl byś zrobić takie same zdjęcia w czerni tylko ja będzie ciemno i bez rzadnego sztucznego oświetlenia? bardzo bym cię prosil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No już hula jak należy

powiedźcie jak to jest z materiałem hd 720 odpaliłem taki film i mimo proporcji tego monitora 6:9 nadal na górze i dole są czarne pasy

coś Ci pokażę

http://en.wikipedia.org/wiki/16:9#16:9_standard

można się załamac, zobacz ile jest standardow :)

zasadniczo nie ma (i chyba predko nie bedzie bo wygladalo by to dziwacznie) monitorów/telewizorów tak panoramicznych jak film w kinie, jak bedziesz ogladal nastepnym rzem film w kinie to przygladnij sie.

16:9 jest standardem w TV DVD czy BluRay ale filmy z kina jesli nie maja tracic obrau po bokach musza miec pasy, inaczej mial bys obraz rozciagniety w pionie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę wychylenie w przód trochę małe... a u mnie biurko wysokie, fotel na którym oglądam filmy niski... więc przeważnie patrzę od dołu, trochę boję się tego przekłamania. Ale muszę zamienić mój lipny Philips 22" na coś z ładniejszymi kolorami i lepszym kontrastem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżam troche temat, bo mam pytanko. Czy to będzie dobry monitor do grania? Zależy mi na tym czy obraz będzie o wiele lepszy od mojego 19 calowego asusa vw192s?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...