Forum PCLab.pl: BAZA podkręcania oraz kompatybilności pamięci DDR2, DDR3 i DDR4- dowolna platforma - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (311 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 300
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

BAZA podkręcania oraz kompatybilności pamięci DDR2, DDR3 i DDR4- dowolna platforma stabilne ustawienia, OC, kompatybilność, - WRZUCAĆ WYNIKI!

#6021 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13392
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 15 Listopad 2019 - 20:48

one do 2V latają i nic im nie jest, co prawda warunki zazwyczaj są okazjonalnie mrożące laminat ale dają rade :lol2:, w sumie to ciekawe jak duze V dało by sie na AiR utrzymać pod HCI :hmm:

#6022 Użytkownik jest niedostępny   rafiki20 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 669
  • Dołączył: Wed, 07 Kwi 10

Napisany 15 Listopad 2019 - 20:48

pewnie na pograniczu

#6023 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13392
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 16 Listopad 2019 - 08:07

Zobacz postZizu32, o 12 Listopad 2019 - 23:36, napisał(a):

Jakie masz kości, z jakim potencjałem OC?

Ja na Asrocku Z390 miałem takie ustawienia

Dodaj obrazek

a teraz powiedz jakie V zapodales bo to decyduje jak postrzegać twój CFG, do pixa czy pod HCI :D

dla przykładu 44C17

Dodaj obrazek

#6024 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13392
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 16 Listopad 2019 - 11:16

Zobacz postzimek123456, o 27 Październik 2019 - 14:44, napisał(a):

tak o tym mowie wlasnie, dlatego chcezobaczyc royale szukam testoew 4000 cl 17 na 1.35V

proszę bardzo :thumbup: , kcesz mam quada :P

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 16 Listopad 2019 - 11:46


#6025 Użytkownik jest niedostępny   Zizu32 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2302
  • Dołączył: Pt, 02 Lip 10

Napisany 16 Listopad 2019 - 18:30

Zobacz postVSS, o 16 Listopad 2019 - 08:07, napisał(a):

a teraz powiedz jakie V zapodales bo to decyduje jak postrzegać twój CFG, do pixa czy pod HCI :D

dla przykładu 44C17



Na kościach chyba 1,45V. IO i SA nie pamiętam, ale daleko do granicznych :)

#6026 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13392
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 16 Listopad 2019 - 18:32

ale to do pixa?? bo raczej to nie ma takich kosci ktore robia 4400c16przy 1.45v :P

#6027 Użytkownik jest niedostępny   Zizu32 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2302
  • Dołączył: Pt, 02 Lip 10

Napisany 16 Listopad 2019 - 19:08

Nie mogłem poszaleć z długimi testami, bo zwykły box był założony na 9900K. W testach w AIDA był stabilny.
Te kości nominalnie mają 4266C17, więc nie pociągnałem ich jakoś specjalnie.

#6028 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13392
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 16 Listopad 2019 - 19:15

wiesz ciasniejsze CL zawsze jest smaczniejsze ale zeby nie narobic innym zbytnio apetytu to trzeba zawsze okreslic na jakich warunkach lata owy CFG i czy HCI stable czy tylko do pixa, bo wiekszosc do pixa bedzie tez Aida stable :E

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 16 Listopad 2019 - 19:15


#6029 Użytkownik jest niedostępny   PrimoGhost 

  • Wracam w 2020 roku.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7159
  • Dołączył: Wed, 23 Gru 09

Napisany 17 Listopad 2019 - 12:29

Zwłaszcza, że Aida będzie działać nawet jak wyjmiesz z kompa cały ram razem z procesorem Dodaj obrazek

#6030 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13392
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 17 Listopad 2019 - 15:36

Zobacz postPrimoGhost, o 17 Listopad 2019 - 12:29, napisał(a):

Zwłaszcza, że Aida będzie działać nawet jak wyjmiesz z kompa cały ram razem z procesorem Dodaj obrazek

Cytuj

nie mam nawet pojęcia ile trzeba by zapodać V by OS wstał


#6031 Użytkownik jest niedostępny   jacekcz 

  • |=================|
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9618
  • Dołączył: Pn, 13 Paź 08

Napisany 20 Listopad 2019 - 22:23

Coś testujemy???? :)

okolice 1.5V
Dodaj obrazek

#6032 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13392
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 21 Listopad 2019 - 12:54

mam do sprawdzenia jeszcze dwa KSy wiec w ten weekend nie bedzie krecenia.

4133c15 nie bedzie wygladac podobnie jak 4400c17?

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 21 Listopad 2019 - 12:55


#6033 Użytkownik jest niedostępny   jacekcz 

  • |=================|
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9618
  • Dołączył: Pn, 13 Paź 08

Napisany 21 Listopad 2019 - 15:07

4400 cl17 jest wydajniejsze w R/W.
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez jacekcz dnia: 21 Listopad 2019 - 15:14


#6034 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13392
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 21 Listopad 2019 - 15:36

24/7 z lekkim zapasem,ale kasza na x43

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 21 Listopad 2019 - 15:38


#6035 Użytkownik jest niedostępny   jacekcz 

  • |=================|
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9618
  • Dołączył: Pn, 13 Paź 08

Napisany 21 Listopad 2019 - 15:56

A co się dzieje przy wyższym cache?
Twoje idą 4133 cl15?

Ten post był edytowany przez jacekcz dnia: 21 Listopad 2019 - 15:57


#6036 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13392
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 21 Listopad 2019 - 16:00

wiedzialem ze sie zapytasz :thumbup:
x48
Dodaj obrazek

edit

4kc15 dają rade pod HCI, 4133 nie sprawdzałem ale jak widzisz to zegar rekompensuje sporo, a mimo iz luźniej to jest szybciej

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 21 Listopad 2019 - 16:02


#6037 Użytkownik jest niedostępny   jacekcz 

  • |=================|
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9618
  • Dołączył: Pn, 13 Paź 08

Napisany 23 Listopad 2019 - 13:07

Czy ktoś się bawił edytorem biosów w zakresie pamięci?
Widzę, że w biosie są dostępne timingi 4-rzędu ale użytkownik nie ma do nich dostępu.
jak to odblokować? ACCESS=USER załatwi sprawę?

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez jacekcz dnia: 23 Listopad 2019 - 13:10


#6038 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13392
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 23 Listopad 2019 - 13:13

chcesz przebić moje 4800???

#6039 Użytkownik jest niedostępny   jacekcz 

  • |=================|
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9618
  • Dołączył: Pn, 13 Paź 08

Napisany 23 Listopad 2019 - 13:26

Kombinuję co by tu jeszcze wycisnąć z tej płyty.

#6040 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13392
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 23 Listopad 2019 - 15:30

przy zmianie parametrow musisz brac pod uwage ze bedzie to dzialac tylko na twoim setUpie o ile bedzie to w miare przystepna inicjacja, bo przeniesc na inna plyte innego cepa ale B-Die raczej sie nie da

  • (311 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 300
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

  1. Kjubb