W instrukcji od płyty głównej powinno być napisane. Są różne wersje BIOSu, może nawet masz UEFI. Ogólnie jak sobie nie poradzisz z instrukcją to trzeba poszukać opcji zaczynających się od Boot. Moze to będzie Boot Order albo coś podobnego. Albo jak będziesz startował kompa, to pojawi się informacja "Press [klawisz] to enter boot menu". Albo po prostu automatycznie wystartuje z pena jak wykryje, że na dysku nie ma systemu.
Jasne, dziekuję za tą odpowiedź. Sam próbowałem składać zestaw, czytałem tutaj też tematy dotyczące kompa w podobnych pieniądzach. Ale im więcej czytałem tym gorzej z wyborem No i pojawiły się myśli "czy am5 ma sens na budżetowych komponentach", "czy nie lepiej złożyć am4 z mocniejszym prockiem", "czy 7700xt to nie jest totalny overkill dla moich potrzeb growych i użytkowych".
To 1440p to pewnie troszkę później, bo przyzwyczaiłem się trochę do grania na telezwiorze 32 całe, ale to tylko nieszczęsne full HD i 60hz. Dlatego też napisałem, że to faktycznie może być rozbudowa "stanowiska" w być może niedalkiej przyszłości