Ale Intel będzie się chwalił spadkiem poboru o 60-100W w zależności od gry. Trochę też teraz rozumiem brak HT, jaki oni będą mieć hotspot jeszcze gorszy niż AMD, będzie ciężko to schłodzić. Teraz też można zrozumieć wycofanie się z refreshu.
AMD może spać spokojnie do Zena6.
9800X3D będzie królem gamingu na najbliższe dwa lata.
Routery pokazują 5G nawet gdy się nie połączą z 5G... zresztą telefony też tak mają (jeżeli na nadajniku jest 5G). Poza tym jeśli jest to 5G2100 to jest tak samo jak w LTE. 5G to tylko 5G3600.
W Plus jest trochę inaczej, oni mają swoje 5G Ultra czyli nie mają 5G3600 a zamiast tego jest 5G2600 które dają dużo mniejsze osiągi niż 5G3600... ale to wszystko zależy od obciążenia nadajnika.
Tutaj niestety trzeba testować, przestawienie nawet o metr może wyraźnie zmienić parametry sygnału.
Gdybyś chciał to można na testy kupić Zowee 5G CPE MAX 5, masz 14 dni na testy
Ps. MC889 Pro ma najsilniejsze wzmocnienie anten na pasmo 5G3600.
Żaden jad, jest tu kilku takich osobników których inaczej nazwać się nie da
Żeby nie było, ja oczywiście też się nabijałem z marnego przyrostu zen5...jak i nabijam z tego co widzę u intela obecnie Plus taki w całej sytuacji, że mój "stary" 7800x3d niespecjalnie zagrożony jest w gamingu, bo wygląda na to że tylko zen5 x3d będzie szybsze i to prawdopodobnie niewiele