Szmatławce z konforosji znów rozpowszechniają fejki.
Nie wyszło z morderstwem niby przez Ukraińca to teraz z zamachowca z Teksasu zrobili LGBT.
Chociaż Boczek przyznała się do "błędu".
Patrząc najlepszy stosunek ceny do wydajności to celowałbym w Matebooka 16 - dobre wykonanie niezła konfiguracja,
G15 bym odpuścił na wstępie, to model gamingowy.
ASUS VivoBook PRO 15 OLED R7-5800H/16GB/512/Win10 4299 zł
Wersja z matrycą OLED i 8 rdzeniowym procesorem AMD, dodatkowo to model 15" o wadzę 1,61 kg.
Ewentualnie ten sam model ASUS VivoBook PRO 15 R5-5600H/16GB/512/Win10 RTX3050 4599 zł
Tylko z słabszym procesorem lecz dalej 6 rdzeniowym i grafiką dedykowaną,
Mam dokładnie to samo.
Gra grą, ale samo "przebywanie" w tym świecie zrywało mi kapcie.
To jest jedna z tych gier, gdzie chciałoby się więcej, więcej, więcej dopakować hardware.
By mieć i 4K (!), i ULTRA ULTRA (!) i 120 fps... i jeszcze jakiś ReShade zacny.
RTX 40xx przybywaj!
BTW. Powinien to poczytać założyciel wątku "czy warto grać na pc" ;).
Np te co wymieniłem. Tylko w AIDZIE gdzieś tam musisz zaznaczyć jakie temperatury mają być na wykresie. OCCT nie pamiętam, czy sam podaje wszystko z automatu, czy trzeba mu powiedzieć co ma pokazywać ( jakie temperatury).
Płyta głowna po wymianie obudowy została poprawnie zamontowana w nowym mieszkanku ( nowej obudowie)? Wcześniej tez były takie temperatury i dziwne napięcia?
Jeśli nic się nie dzieje, to moze po prostu program kłamie, albo wadliwe czujniki. Takie temperatury jej elementów są raczej nieosiągalne (mowa o sprawnym mobo).
Podaj najlepiej odczyty temperatur i napięć-tak dla porównania.